Ergin Ataman: Bana hiçbir þey yapamazsýnýz
ABONE OL

Panathinaikos Baþantrenörü Ergin Ataman, Maccabi Tel Aviv'i 95-79 yendikleri THY EuroLeague play-off serisi ikinci maçýnýn ardýndan basýn toplantýsýnda çarpýcý açýklamalarda bulundu.

Ergin Ataman'ýn Maccabi teknik heyetinden kendisine yönelik sözler hakkýndaki açýklamalarý ise basýn toplantýsýna damga vurdu. Ýþte Ataman'ýn açýklamalarý;

"Maça iyi baþlayamadýk. Maccabi'nin çok iyi bir hücum takýmý olduðu bir gerçek. Ýlk periyotta topa yeterince baský yapamadýk, özellikle Lorenzo Brown'a karþý, 28 sayý atmalarýna izin verdik. Ancak ikinci periyottan itibaren, özellikle de Sloukas oyuna girdiðinde, harika savunma yapmaya baþladýk.

Sloukas bugün hücumda mükemmeldi, kariyerinin en iyi maçlarýndan biriydi ama savunmada da Lorenzo Brown'a baský yaptý ve agresifliðimizi arttýrdýk. Papapetrou kaybettiðimiz ilk maçýn en önemli oyuncularýndan biri olan Bonzie Colson'a karþý iyi bir savunma yaptý. Daha sonra oyunun kontrolünü elimize aldýk ve panik yapmadan oynamaya baþladýk.

Ýlk çeyrekte panikle oynadýk çünkü hücumda her seferinde sayý buldular. Savunmada panikledik ama ondan sonra oyunu kontrol ettik. Daha sonra, Solukas'ýn oynamadýðý bazý bölümler dýþýnda, bazý utanç verici hatalar yaptýk ve geri gelmelerine izin verdik. Ama sonra Sloukas sahadayken oyunu kontrol ettik, sahadaki her þey doðru olduðunda iki takým arasýndaki kalite ve farký gösterdik."

'SLOUKAS BÝR YILDIZ"

"Gelmeden önce önceki takýmlarýmda yýldýzlarla çalýþtým ve Sloukas da Panathinaikos'a gelmeden önce bir yýldýzdý. Avrupa'da herkes ona saygý duyuyor, kalitesini gösteriyor ve bugün de kariyer maçýný oynadý. Sloukas'ýn kalitesiyle ilgili hiçbir soru iþareti yok ama kalitesinden de öte sevdiðim bir lider ve bugün kalitesini gösterdi. Final Four oynamak kolay deðil, þampiyonluðu kazanmak kolay deðil. Harika bir zihniyete sahip yýldýz oyunculara ihtiyacýnýz var."

'PLAY-OFF'LAR BÖYLEDÝR'

"Play-off'lar böyledir. Diðer maçlarda ve diðer serilerde ev sahibi avantajýnýn o kadar da önemli olmadýðýný gördük, çünkü sonuçta oyunu siz oynuyorsunuz, bu yüzden iyi savunma yapmak önemli, bugün ikinci periyottan sonra olduðu gibi, hücumda akýllý olalým.

Umarým bugün normal performanslarýnýn altýnda oynayan bazý oyuncular bu üç gün boyunca dinlenir, zihinsel ve fiziksel olarak bu maçlara hazýrlanýrlar. Yýl boyunca çok sayýda maç kazandýk.

EuroLeague'de normal sezon galibiyetlerinde Panathinaikos tarihinin rekoruna sahibiz, bu yüzden oraya oyunumuzu oynamaya ve maçlarý kazanmaya gidiyoruz."

'BEN TÜRK'ÜM, HÝÇBÝR ÞEY YAPAMAZSINIZ'

"Maccabi Tel Aviv teknik ekibinden biri, kim bilmiyorum, 'Ýsrail'de göreceksin. Siyonistlerin sana ne yapacaðýný göreceksin' dedi. Hadi ama! Ben Ergin Ataman'ým, Panathinaikos koçuyum, Türkiye Milli Takýmý'nýn koçuyum. Türkiye vatandaþýyým. Bana hiçbir þey yapamazsýnýz."