Ergin Ataman: Tüm önemli þampiyonluklarý kazandýk
ABONE OL

Yunanistan Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 5. maçýnda evinde Olympiakos'u yenerek 2-0 geriye düþtüðü seriyi 3-2 kazanan ve þampiyonluða ulaþan Panathinaikos'ta Türk baþantrenör Ergin Ataman maçýn ardýndan açýklamalarda bulundu.

"ÝÞÝMÝZÝ YAPTIK"

Tarihi bir sezon yaþadýklarýný söyleyen Ataman, "Söyleyecek fazla bir þey yok. Ýþimizi yaptýk. Harika bir yýl geçirdik, tüm önemli þampiyonluklarý kazandýk, önce EuroLeague'i sonra da þampiyonluðu. Olympiakos'u yendik, asla pes etmedik, tüm sezon boyunca harika bir karakterimiz vardý. 2-0 gerideydik, bir sonraki maçý düþünüyorduk ve deðiþtik. Tarihi bir sezondu, Avrupa'nýn en tarihi sezonlarýndan biriydi. Oyunculara bu seriyi sadece onlarýn deðiþtirebileceðini söyledim. Tarihi bir takým, bunu baþardýk." dedi.

"HARÝKA BÝR TAKIMIMIZ VAR"

Takýmýna büyük övgüler dizen Ataman, "Kostas Sloukas gibi bir liderimiz var. Karakterli, savaþmak isteyen oyuncularýmýz var ve basketbol oynadýk. O kadar da karmaþýk deðil. Eðer Sloukas'san topu alýrsýn. Nunn, Lessort varsa her þey kolaydýr. Onlarý kendilerine inandýrýrsýnýz. Ýnsanlar bize, organizasyona inanmaya baþladý.2-0 gerideydik kimse korkmadý. Ne ben, ne baþkan Giannakopoulos, ne de oyuncular. Ýþte bu takýmýn büyüsü bu." sözlerini sarf etti.

Ergin Ataman, bu sonuçla birlikte Panathinaikos'un baþýndaki ilk sezonunda hem EuroLeague hem de Yunanistan Ligi'nde þampiyonluða ulaþmýþ oldu.

  • Panathinaikos
  • Ergin Ataman
  • Basketbol Super Lig