Ertuðrul Doðan transfer için garanti verdi! ''Þenol Güneþ'in istediði oyuncularý alacaðýz''
ABONE OL

Trabzonspor Kulübü Baþkaný Ertuðrul Doðan, teknik direktör Þenol Güneþ'in talep edeceði her oyuncuyu devre arasýnda takýma katacaklarýný, þampiyonluk yarýþýnda olmak için tüm adýmlarý kararlýlýkla atacaklarýný belirtti.

Doðan, yaptýðý yazýlý açýklamada, teknik adam deðiþikliðinin takýma bir ivme katacaðýna inandýðýný vurgulayarak, "Kýsa süre içerisinde þampiyonluk yarýþýna ortak olacaðýna yüzde yüz inanýyorum. Hocamýzýn geliþi sonrasý transfer süresinin çok az kalmasý nedeniyle bazý takviyeleri devre arasýnda yapmayý planlýyoruz. Bu anlamda hocamýzýn talep edeceði her oyuncuyu devre arasýnda takýma katacaðýz. Þampiyonluk yarýþýnda olmamýz için gereken tüm adýmlarý kararlýlýkla atacaðýz." ifadelerini kullandý.

Ekonomik konulara da deðinen Doðan, sermaye artýrýmýna iliþkin þunlarý kaydetti:

"Geçen hafta itibarýyla onayýný aldýðýmýz sermaye artýrýmý sürecinde hisse sahiplerimizin hak kullanýmlarý bugün itibarýyla baþladý. Futbol AÞ olarak ilk günden 2 milyar 550 milyon lira tutarýndaki sermaye artýrýmý katýlým bedelimizi ödeyerek hakkýmýzý kullandýk. Süreç tamamlandýðýnda elde edeceðimiz kaynakla, daha önce de çeþitli platformlarda ifade ettiðimiz üzere, kamuoyunda Bankalar Birliði olarak bilinen kredi anlaþmasýndan bu ay itibarýyla çýkmýþ olacaðýz. Sýfýr banka kredisi ve dolayýsýyla sýfýr finansman gideri ile artýk çok daha güçlü bir yapýya kavuþacak olan þirketimizin finansal tablolarýnda büyük bir iyileþme süreci baþlayacaktýr."

ÝSTANBUL'DA ÝKÝ BÜYÜK PROJE

Doðan, gayrimenkul alanýnda önemli projeleri olduðuna da dikkati çekerek, þöyle devam etti:

"Bilindiði üzere Ýstanbul'daki Kartal arazisinin 30 yýllýk nitelikli irtifak hakký geçen ay itibarýyla hisseleri borsada iþlem gören þirketimiz tarafýndan devralýnmýþtý. Alýnan bu devirle birlikte Kartal Tesisleri üzerinde yapmayý planladýðýmýz projeler için önemli bir aþamayý da geride býraktýk. Sportif AÞ uhdesinde gerçekleþtireceðimiz proje ile 3 milyar liranýn üzerinde bir gelir yaratmayý hedefliyoruz. Kartal arazisi dýþýnda, süreçlerini belirli bir aþamaya getirdiðimiz büyük bir gayrimenkul projesinde de önemli bir mesafe aldýk. Çalýþmalarýmýzý büyük bir gizlilik ve titizlikle yürütüyoruz. Bu projemizi hayata geçirdiðimizde, Trabzonspor borçlarýyla deðil, yarattýðý gelirlerle ve elde ettiði karlarla konuþulan bir kulüp haline gelecektir."

Trabzon'da da önemli projelerin arifesinde olduklarýna iþaret eden Doðan, "Bu projeleri, halka açýk olan þirketimiz uhdesinde gerçekleþtirmek arzusundayýz. Çok önemli gelir kalemleri oluþturacaðýmýz bu projelerle birlikte ekonomik tablomuzu saðlam bir hale getirmek istiyoruz. Uzun yýllar sonra öz kaynaklarýný pozitife döndüren þirketimiz, yeni sermaye yapýsý ile bu pozitif tutarýný oldukça yükseltecektir. Yapacaðýmýz yeni hamlelerle birlikte, artýk teknik iflastan çýkmýþ, gelir-borç rasyolarýný düzeltmiþ ve UEFA'nýn mali kriterleri arasýnda önemli bir hale gelen 'pozitif öz kaynak' kuralý gibi birçok kriter bizim için sorun olmaktan çýkacaktýr." deðerlendirmesinde bulundu.