EURO 2024'te genç yýldýzlar parladý
ABONE OL

Almanya'da 14 Temmuz'a kadar sürecek EURO 2024, ikinci grup karþýlaþmalarý sonunda bol gollü geçen, çekiþmeli ve heyecan kat sayýsý yüksek maçlarýyla sporseverlere futbol þöleni sunmaya devam ediyor.

Futbolun en büyük tutkulardan biri olduðu Almanya'da sahne alan Arda Güler, Jamal Musiala, Lamine Yamal, Jude Bellingham ve Florian Wirtz gibi genç yýldýzlar ise futbolseverlerin geleceðe umutla bakmasýný saðlayan performanslarýyla adlarýndan söz ettiriyor.

ARDA GÜLER EN GÜZEL GOLLERDEN BÝRÝNÝ ATTI

Oyun görüþü ve tekniðiyle özlenen "klasik 10 numaralarý" hatýrlatan milli takýmýn genç yýldýzý Arda Güler, Gürcistan maçýnda kilidi açan oyuncu oldu.

Genç yaþýna raðmen sorumluluk almaktan kaçmayan ve liderlik vasfýyla dikkati çeken Arda'nýn Gürcistan'a karþý yaklaþýk 25 metreden çok sert bir vuruþla attýðý gol, grup maçlarýnýn en iyileri arasýna girdi.

Takýmýný 2-1 öne geçiren golü kaydettiði Gürcistan maçýnýn en iyi oyuncusu seçilen Arda, dünyanýn en iyi kulüplerinden Real Madrid'in onu neden tercih ettiðini bir kez daha ispatladý.

Milli futbolcu ayrýca 19 yaþ 114 günlükken attýðý bu gol ile Avrupa Þampiyonasý tarihinde çýktýðý ilk maçta gol atan en genç oyuncu rekorunu Portekiz'in yýldýzý Cristiano Ronaldo'nun elinden aldý.

MUSÝALA'DAN 2 GOL

Pas yeteneði, oyun görüþü ve fýrsatçýlýðýyla dikkatleri üzerine çeken Alman Jamal Musiala, EURO 2024'te çýktýðý ilk iki maçta 2 gol kaydetti.

Turnuvada yüksek pas isabet oranýyla (yüzde 93,5) mücadele eden Bayern Münih'in 21 yaþýndaki futbolcusu, 2'de 2 yapan Almanya'nýn oynadýðý Ýskoçya ve Macaristan maçlarýnda birer gol buldu.

Ýskoçya maçýnýn en iyi oyuncusu da seçilen Musiala, kendisine büyük umutlar baðlayan Almanlarýn beklentilerini boþa çýkarmadý.

WÝRTZ PARLAMAYA DEVAM EDÝYOR

Alman futbolcu Florian Wirtz, Bayer Leverkusen'da geçirdiði baþarýlý sezonun ardýndan EURO 2024'te ortaya koyduðu performansla da beðeni topladý.

Hücum bölgesinde büyük bir tehdit haline gelen Wirtz, Ýskoçya'ya attýðý golle turnuva ve Alman futbol tarihine geçti.

Wirtz, 21 yaþ 42 günlükken Ýskoçya'ya karþý bulduðu golle, turnuva tarihinde açýlýþ golünü atan ve Almanya adýna Avrupa Þampiyonasý'nda fileleri havalandýran en genç futbolcu olmayý baþardý.

BELLÝNGHAM, SOUTHGATE'ÝN "FRENLEDÝÐÝ" ÝNGÝLTERE'YÝ SIRTLAMAYA ÇALIÞIYOR

Genç yaþýna raðmen fiziði, pas becerisi ve bitiriciliðiyle komple bir oyuncu görüntüsü çizen Jude Bellingham, Ýngiltere Milli Takýmý'nýn en büyük kozu olarak göze çarpýyor.

Ýngiliz taraftarlar, ilk iki maçta sergilenen duraðan futboldan ötürü eleþtiri oklarýnýn hedefi olan teknik direktör Gareth Southgate'in "frenlediði" milli takýmda büyük ölçüde Bellingham'a bel baðlamýþ durumda.

Real Madrid'in 20 yaþýndaki yýldýzý, Sýrbistan ile oynanan ilk grup karþýlaþmasýnda takýmýna 1-0'lýk galibiyeti getiren golü kaydetti ve maçýn oyuncusu seçildi.

ÝSPANYOLLAR "GENÇ KANATLARIYLA UÇUÞTA"

Grupta ilk iki maçýný gol yemeden kazanan Ýspanya, Lamine Yamal ve Nico Williams gibi hýzlý ve genç kanatlarýyla turnuvaya yüksek irtifadan giriþ yaptý.

Sað kanatta Yamal ve sol kanatta Williams, bire birde adam eksiltme becerileri ve öngörülemeyen oyun tarzlarýyla rakip savunma oyuncularýnýn korkulu rüyasý haline geldi.

Barcelona ve Ýspanyol futbolunun büyük umutlar baðladýðý Yamal, Hýrvatistan'a karþý 3-0 kazanýlan maçta bir asist yaptý ve etkili oyunuyla yýldýzlaþtý.

Yamal, 16 yaþ 338 günlükken Hýrvatistan'a karþý mücadele ederek turnuva tarihinde forma giyen en genç futbolcu ünvanýný da kazandý.

Maç boyu tehlikeli hücum aksiyonlarýnýn içinde olan Athletic Bilbao'nun 21 yaþýndaki futbolcusu Williams ise Ýspanya'nýn Ýtalya'yý 1-0 ile geçtiði karþýlaþmada ön plana çýktý.

Ýtalya'ya karþý bir topu direkten dönen Williams, rakip oyuncularý ve kaleyi sürekli zorladýðý performansýyla maçýn oyuncusu ödülünü aldý.

CONCEÝÇAO, PORTEKÝZ'E HAYAT VERDÝ

Porto'nun 21 yaþýndaki futbolcusu Francisco Conceiçao, ilk grup maçýnda Portekiz'e hayat veren oyuncu oldu.

Çekya maçýnýn 90. dakikasýnda oyuna giren Conceiçao, 90+2. dakikada bulduðu golle takýmýný 2-1'lik galibiyete taþýdý.

MÝKAUTADZE, GÜRCÝSTAN'IN ÝKÝ GOLÜNÜ ATTI

Fransa ekibi Metz'de sergilediði skorer performansla dikkatleri üzerine çeken Georges Mikautadze, EURO 2024'te attýðý iki golle Gürcistan'ýn en büyük kozu olduðunu kanýtladý.

Gürcistan Milli Takýmý'nýn Avrupa Þampiyonasý tarihindeki ilk iki golünü atan 23 yaþýndaki Mikautadze, Türkiye ve Çekya ile oynanan karþýlaþmalarda birer kez fileleri havalandýrdý.

Valencia'nýn 23 yaþýndaki file bekçisi Giorgi Mamardashvili ise Gürcistan'ýn Çekya ile 1-1 berabere kaldýðý maçta kalesinde devleþerek takýmýnýn puan almasýný saðladý ve maçýn oyuncusu ödülüne layýk görüldü.