EURO 2024'te grup aþamasýndaki son maçlar baþlýyor
ABONE OL

Almanya'da düzenlenen Avrupa Þampiyonasý'nýn 10. gününde grup aþamalarýnýn üçüncü ve son maçlarý baþlýyor.

TSÝ 22.00'de Almanya - Ýsviçre ile Ýskoçya - Macaristan takýmlarý gruptan çýkabilmek adýna mücadele verecek. Ýki mücadele de TRT 1'den canlý yayýnlanacak.

ÝSVÝÇRE - ALMANYA

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) A Grubu 3. ve son maçýnda Ýsviçre ile ev sahibi Almanya karþý karþýya gelecek.

Frankfurt Arena'da yapýlacak maç TSÝ 22.00'de baþlayacak. Müsabakayý Ýtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato yönetecek. Tecrübeli hakemin yardýmcýlýklarýný Ciro Carbone ile Alessandro Giallatini üstlenecek.

Maçýn dördüncü hakemi ise Marco Guida olacak.

ALMANYA GRUPTAN ÇIKMAYI GARANTÝLEDÝ

EURO 2024'e ev sahipliði yapan Almanya, son maçlar öncesi gruptan çýkmayý garantiledi.

A Grubu'ndaki ilk maçýnda Ýskoçya'yý 5-1, ikinci karþýlaþmasýnda ise Macaristan'ý 2-0 yenen Almanya, 6 puana ulaþtý. Ev sahibi ülke, mücadelede alacaðý beraberlikle gruptan lider olarak çýkacak.

NEUER'DE HEDEF SCHWEINSTEIGER'Ý YAKALAMAK

Almanya'nýn tecrübeli file bekçisi Manuel Neuer, karþýlaþmada oynamasý durumunda Almanya'nýn Avrupa Þampiyonasý finallerinde en çok forma giyen oyuncusu olan Bastian Schweinsteiger'i yakalayacak.

EURO 2024'te iki maçta da kaleyi koruyan Neuer, kariyerindeki Avrupa Þampiyonasý maçý sayýsýný 17'ye yükseltti. 38 yaþýndaki kaleci, finallerde en fazla maça çýkan kaleciler sýralamasýnda ilk sýrada bulunan Ýtalyan efsane Gianluigi Buffon'u yakaladý.

Neuer, oynamasý durumunda hem Buffon'u geçerek rekor kýracak hem de 18 maçla en fazla Avrupa Þampiyonasý'nda sahaya çýkan Alman futbolcu Schweinsteiger'in rekoruna ortak olacak.

ÝSVÝÇRE'YE BERABERLÝK YETECEK

Türk asýllý Ýsviçreli teknik direktör Murat Yakýn'ýn yönettiði Ýsviçre, maçtan 1 puan çýkarýrsa adýný son 16 turuna yazdýracak.

Gruptaki ilk maçýnda Macaristan'ý 3-1 yenen Ýsviçre, ikinci müsabakada Ýskoçya ile 1-1 berabere kaldý. Dört puan toplayan Murat Yakýn'ýn öðrencileri, ikinci sýrada bulunuyor.

Ýsviçre, Almanya'dan 3 puan alýrsa lider, bir puan alýrsa ikinci olarak son 16 turuna yükselecek. Ýsviçre kaybetmesi durumunda ise ayný saatte baþlayacak Ýskoçya-Macaristan maçýnýn sonucunu bekleyecek.

REKABETTE 54. RANDEVU

Ýsviçre ile Almanya, tarihlerinde 54. kez karþý karþýya gelecek.

Ýki ekip arasýnda daha önce yapýlan 53 müsabakada Almanya 36, Ýsviçre 9 kez kazandý. Sekiz karþýlaþma ise beraberlikle sonuçlandý.

Almanya'nýn attýðý 142 gole Ýsviçre 69 golle yanýt verebildi.

ALMANYA, SON 65 YILDA 1 KEZ YENÝLDÝ

Almanya, son 65 yýlda Ýsviçre ile yaptýðý 21 müsabakada sadece 1 kez maðlup oldu.

Ýki ekip, 1959'dan bu yana 21 kez karþý karþýya geldi. Söz konusu maçlarda Almanlar 16 galibiyet alýrken sadece 1 maçtan yenik ayrýldý. Beþ müsabaka ise beraberlikle tamamlandý.

MUHTEMEL 11'LER

Ýki takýmýn müsabakaya þu kadrolarla çýkmasý bekleniyor:

Ýsviçre: Sommer, Schar, Akanji, Rodriguez, Widmer, Xhaka, Freuler, Aebischer, Ndoye, Embolo, Vargas

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt, Andrich, Kroos, Musiala, Ýlkay Gündoðan, Wirtz, Havertz

ÝSKOÇYA - MACARÝSTAN

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) A Grubu 3. ve son maçýnda Ýskoçya ile Macaristan karþý karþýya gelecek.

Stuttgart Arena'da yapýlacak maç TSÝ 22.00'de baþlayacak. Müsabakayý Arjantin Futbol Federasyonundan hakem Facundo Tello yönetecek. Tello'nun yardýmcýlýklarýný Gabriel Chade ile Ezequiel Brailovsky üstlenecek.

Karþýlaþmanýn dördüncü hakemi Norveç'ten Espen Eskas olacak.

ÝSKOÇYA'NIN ÝKÝNCÝLÝK ÜMÝDÝ SÜRÜYOR

Grupta 1 puaný bulunan Ýskoçya, ikinci olarak son 16 turuna yükselmek için umutlarýný koruyor.

Turnuvadaki ilk maçýnda Almanya'ya 5-1 yenilen Ýskoçlar, ikinci müsabakada Ýsviçre ile 1-1 berabere kaldý. Macaristan'ý yenmesi durumunda Ýskoçya, ikincilik için ayný saatte Almanya ile karþýlaþacak Ýsviçre'nin yenilmesini bekleyecek. Ýsviçre'nin Almanya'dan en az 1 puan almasý durumunda Ýskoçlar, en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olmayý bekleyecek.

PORTEOUS CEZALI

Ýskoçya'da cezalý Ryan Porteous, Macaristan'a karþý forma giyemeyecek.

Almanya ile yapýlan açýlýþ maçýnda kýrmýzý kart gören Porteous, verilen iki maçlýk ceza nedeniyle Macaristan müsabakasýný da kaçýracak.

MACARÝSTAN PUANLA TANIÞAMADI

A Grubu'nda iki maç sonunda puaný bulunmayan tek takým Macaristan oldu.

Gruptaki ilk müsabakada Ýsviçre'ye 3-1 yenilen Macarlar, ikinci karþýlaþmada Almanya'ya 2-0 maðlup oldu. Henüz puanla tanýþamayan Macaristan, karþýlaþmadan galibiyetle ayrýlýp, en iyi 4 grup üçüncüsü arasýna girerek yoluna devam etmeyi hedefliyor.

REKABETTE 10. RANDEVU

Ýki takým tarihlerinde 10. kez karþý karþýya gelecek.

Daha önce yapýlan tamamý dostluk maçý niteliðindeki 9 müsabakada 4 kez Ýskoçlar, 3 kez de Macarlar mutlu sona ulaþtý. Ýki mücadele de beraberlikle sonuçlandý. Ýskoçya'nýn attýðý 17 gole, Macaristan 15 golle karþýlýk verebildi.

Ýki ülke tarihlerinde ilk kez A milli takým seviyesinde bir resmi maçta karþýlaþacak.

MUHTEMEL 11'LER

Ýki takýmýn mücadeleye þu kadrolar ile çýkmasý bekleniyor:

Ýskoçya: Gunn, Hendry, Hanley, McKenna, Ralston, McGregor, Gilmour, Robertson, McTominay, Adams, McGinn

Macaristan: Gulacsi, Fiola, Orban, Dardai, Bolla, Adam Nagy, Schafer, Kerkez, Sallai, Szoboszlai, Barnabas Varga