EURO 2024'te nefesler tutuldu! Ýkinci finalist yarýn belli olacak
ABONE OL

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý'nýn (EURO 2024) ikinci yarý final maçýnda yarýn Hollanda ile Ýngiltere karþý karþýya gelecek.

Almanya'nýn ev sahipliðinde düzenlenen EURO 2024'te ikinci finalist yarýn belli olacak. BVB Dortmund Stadý'ndaki mücadele (TSÝ) 22.00'de baþlayacak.

Karþýlaþmayý Almanya Futbol Federasyonundan hakem Felix Zwayer yönetecek. Zwayer'in yardýmcýlýklarýný Stefan Lupp ve Marco Achmüller üstlenecek. Maçýn dördüncü hakemi ise Almanya'dan Daniel Siebert olacak.

Yarýnki müsabakayý kazanacak takým, bugün oynanacak Ýspanya-Fransa eþleþmesini geçecek ekiple 14 Temmuz'da Berlin'de þampiyonluk maçýna çýkacak.

YARI FÝNAL YOLLARI

Fransa, Avusturya ve Polonya'nýn da yer aldýðý D Grubu'nda mücadele eden Hollanda, 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 maðlubiyet ile 4 puan toplayýp, en iyi grup 3.'leri arasýnda son 16 turuna yükseldi.

'Portakallar' son 16 turunda Romanya'yý 3-0 yenerek son 8 takým arasýna adýný yazdýrdý.

Hollanda, çeyrek finalde Türkiye ile oynadýðý mücadelede 1-0 geriye düþmesine raðmen ikinci yarýda bulduðu gollerle karþýlaþmayý 2-1 kazandý ve yarý final biletini aldý.

Ýngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sýrbistan'ýn bulunduðu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi.

Ýngilizler, son 16 turunda elenmenin kýyýsýndan döndü. Slovakya karþýsýnda 90+5. dakikada Jude Bellingham'ýn þýk golüyle skoru eþitleyen Ýngiltere, uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale yükseldi.

Ýngiltere, çeyrek finalde de normal süresi ve uzatmalarý 1-1 sona eren maçta Ýsviçre'yi penaltýlarla geçmeyi baþardý ve yarý final biletini aldý.

HOLLANDA HÜCUMDA DAHA ETKÝLÝ

Turnuvada yarý finale gelene kadar Hollanda 9 kez fileleri havalandýrdý ve turnuvanýn en golcü 3. takýmý konumunda yer aldý.

Ýngilizler ise oynadýklarý toplam 5 maçta 5 kez fileleri havalandýrabildi.

Hollanda kalesinde 5 gol görürken, Ýngilizler yalnýzca 3 gol yedi.

REKABETTE 23. RANDEVU

Hollanda ile Ýngiltere, A milli takým seviyesinde 23. kez karþý karþýya gelecek.

Rekabette geride kalan 2 müsabakanýn 7'sini Hollanda, 6'sýný Ýngiltere kazandý. Dokuz mücadele ise beraberlikle sonuçlandý. Hollanda'nýn attýðý 29 gole, Ýngiltere 31 golle karþýlýk verebildi.

Ýki takým arasýnda oynanan son 8 maçýn 5'inde 90 dakikalar eþitlikle tamamlandý.

HOLLANDA 6. KEZ YARI FÝNALDE

Hollanda Milli Futbol Takýmý, Avrupa Þampiyonasý'nda 6. kez yarý finalist oldu.

1976, 1988, 1992, 2000 ve 2004 turnuvalarýnda yarý finale yükselen Hollanda, EURO 2024 ile 6. kez bu baþarýyý tekrarladý. Bu yarý finallerin 1'ini kazanan Hollanda, 4'ünde elenmekten kurtulamadý.

Hollanda, tarihindeki tek þampiyonluðu yine Almanya'nýn ev sahipliði yaptýðý 1988'deki turnuvada yaþadý.

ÝNGÝLTERE 4. KEZ YARI FÝNALDE

Ýngiltere, turnuva tarihinde 4. kez yarý final aþamasýna yükseldi.

Turnuva tarihinde þampiyonluðu bulunmayan Ýngiltere, 1968 ve 1996'da yarý final oynadý ancak finale yükselemedi.

Ýngilizler, 2020'de ilk kez yükseldiði finalde ise Ýtalya'ya Wembley Stadý'ndaki mücadelede penaltýlarla maðlup oldu ve kupa hasretini dindiremedi.

MUHTEMEL 11'LER

Ýki takýmýn yarýnki mücadeleye þu kadrolarla çýkmasý bekleniyor:

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Simons, Reijnders, Malen, Depay, Gakpo.

Ýngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane.