Ev sahibi Almanya son maçta Ýsviçre ile kozlarýný paylaþacak
ABONE OL

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) A Grubu 3. ve son maçýnda yarýn Ýsviçre ile ev sahibi Almanya karþý karþýya gelecek.

Frankfurt Arena'da yapýlacak maç TSÝ 22.00'de baþlayacak. Müsabakayý Ýtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato yönetecek. Tecrübeli hakemin yardýmcýlýklarýný Ciro Carbone ile Alessandro Giallatini üstlenecek.

Maçýn dördüncü hakemi ise Marco Guida olacak.

ALMANYA GRUPTAN ÇIKMAYI GARANTÝLEDÝ

EURO 2024'e ev sahipliði yapan Almanya, son maçlar öncesi gruptan çýkmayý garantiledi.

A Grubu'ndaki ilk maçýnda Ýskoçya'yý 5-1, ikinci karþýlaþmasýnda ise Macaristan'ý 2-0 yenen Almanya, 6 puana ulaþtý. Ev sahibi ülke, yarýnki mücadelede alacaðý beraberlikle gruptan lider olarak çýkacak.

NEUER'DE HEDEF SCHWEÝNSTEÝGER'Ý YAKALAMAK

Almanya'nýn tecrübeli file bekçisi Manuel Neuer, yarýnki karþýlaþmada oynamasý durumunda Almanya'nýn Avrupa Þampiyonasý finallerinde en çok forma giyen oyuncusu olan Bastian Schweinsteiger'i yakalayacak.

EURO 2024'te iki maçta da kaleyi koruyan Neuer, kariyerindeki Avrupa Þampiyonasý maçý sayýsýný 17'ye yükseltti. 38 yaþýndaki kaleci, finallerde en fazla maça çýkan kaleciler sýralamasýnda ilk sýrada bulunan Ýtalyan efsane Gianluigi Buffon'u yakaladý.

Neuer, yarýn da oynamasý durumunda hem Buffon'u geçerek rekor kýracak hem de 18 maçla en fazla Avrupa Þampiyonasý'nda sahaya çýkan Alman futbolcu Schweinsteiger'in rekoruna ortak olacak.

ÝSVÝÇRE'YE BERABERLÝK YETECEK

Türk asýllý Ýsviçreli teknik direktör Murat Yakýn'ýn yönettiði Ýsviçre, yarýnki maçtan 1 puan çýkarýrsa adýný son 16 turuna yazdýracak.

Gruptaki ilk maçýnda Macaristan'ý 3-1 yenen Ýsviçre, ikinci müsabakada Ýskoçya ile 1-1 berabere kaldý. Dört puan toplayan Murat Yakýn'ýn öðrencileri, ikinci sýrada bulunuyor.

Ýsviçre, yarýn Almanya'dan 3 puan alýrsa lider, bir puan alýrsa ikinci olarak son 16 turuna yükselecek. Ýsviçre kaybetmesi durumunda ise ayný saatte baþlayacak Ýskoçya-Macaristan maçýnýn sonucunu bekleyecek.

REKABETTE 54. RANDEVU

Ýsviçre ile Almanya, tarihlerinde 54. kez karþý karþýya gelecek.

Ýki ekip arasýnda daha önce yapýlan 53 müsabakada Almanya 36, Ýsviçre 9 kez kazandý. Sekiz karþýlaþma ise beraberlikle sonuçlandý.

Almanya'nýn attýðý 142 gole Ýsviçre 69 golle yanýt verebildi.

- Almanya, son 65 yýlda 1 kez yenildi

Almanya, son 65 yýlda Ýsviçre ile yaptýðý 21 müsabakada sadece 1 kez maðlup oldu.

Ýki ekip, 1959'dan bu yana 21 kez karþý karþýya geldi. Söz konusu maçlarda Almanlar 16 galibiyet alýrken sadece 1 maçtan yenik ayrýldý. Beþ müsabaka ise beraberlikle tamamlandý.

MUHTEMEL ÝLK 11

Ýki takýmýn yarýnki müsabakaya þu kadrolarla çýkmasý bekleniyor:

Ýsviçre: Sommer, Schar, Akanji, Rodriguez, Widmer, Xhaka, Freuler, Aebischer, Ndoye, Embolo, Vargas

Almanya: Neuer, Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt, Andrich, Kroos, Musiala, Ýlkay Gündoðan, Wirtz, Havertz