Ezeli rakipler karþý karþýya! Filip Kostic için büyük yarýþ
ABONE OL

Geçtiðimiz sezon inanýlmaz bir þampiyonluk yarýþý izlettiren Galatasaray ve Fenerbahçe, transfer arenasýnda da karþý karþýya geldi. Gelecek sezon da þampiyon olarak 5. yýldýzý takmak isteyen sarý kýrmýzýlýlar ve 10 yýllýk hasrete son vermek isteyen sarý lacivertliler, güçlü takviyeler yaparak iddialarýný yükseltmek istiyorlar. Bu doðrultuda çalýþan iki ezeli rakip, Filip Kostic transferi için mücadele edecek. Ýtalyan basýnýndan La Gazetta dello Sport'un haberine göre; iki takým da Sýrp futbolcuyu gelecek sezon kadrosunda görmek istediði için harekete geçti.

JUVE'YLE ÝLK TEMASLAR KURULDU

Haberde konuyla ilgili þu ifadeler kullanýldý: "Serie A'nýn devlerinden Juventus, Kostic'i satmakla ilgilenirken, Türk devleri Fenerbahçe ve Galatasaray da oyuncuya sýcak bakýyor. Geçen yaz Suudi Arabistan ekipleri Kostic'i transfer etmeye çalýþmýþtý ancak bu hamle hiçbir zaman gerçekleþmemiþti. Jose Mourinho'nun kendisini kadrosuna katmak istemesiyle birlikte, Fenerbahçe ve Galatasaray Sýrp oyuncu için ilk hamlelerini þimdiden yaptý. Juventus þu anda onun yaz aylarýnda ayrýlmasý için en az 10 milyon euroluk bir ücret talep ediyor."

33 MAÇTA 4 ASÝSTLE OYNADI

31 yaþýndaki oyuncunun geçen sezon Juventus'ta kalmak istediði ve bu nedenle teklifleri geri çevirdiði belirtildi. Bu kez Ýtalya ekibinin kendisini takýmda düþünmemesi, Filip Kostic'in kendisine yeni bir yer bulmasýný saðladý. Juventus'la olan sözleþmesi 2026 yýlýnda sona erecek olan Sýrp futbolcu, bu sezon 33 müsabakada 2 bin 107 dakika süre aldý. Bu süreçte 4 asistle oynadý. Kariyerine kendi ülkesinin takýmlarýndan Radncki'de baþlayan Kostic sýrasýyla; Hollanda'da Groningen, Almanya'da Stuttgart, Hamburg ve Frankfurt formalarýný giydi. Son olarak 2022-23 sezonu baþýnda 14.70 milyon euro bedelle Juventus'a transfer oldu.