3 için 45 dakika yetti! Ýspanya, Hýrvatistan karþýsýnda doludizgin
ABONE OL

EURO 2024 B Grubu ilk hafta maçýnda Ýspanya ile Hýrvatistan karþý karþýya geldi. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçý Ýspanya 3-0 kazandý.

Ýspanya'ya galibiyeti getiren golleri 29. dakikada Alvaro Morata, 32. dakikada Fabian Ruiz ve 45+2'de Dani Carvajal kaydetti.

Hýrvatistan'da Bruno Petkovic, 80. dakikada penaltý vuruþundan yararlanamadý.

Hýrvatistan'da Fenerbahçeli kaleci Dominik Livakovic, karþýlaþmada 90 dakika süre aldý.

Bu sonuçla birlikte Ýspanya, turnuvaya galibiyetle baþlayarak 3 puana ulaþtý. Hýrvatistan ise ilk maçýnda puanla tanýþamadý.

Grubun ikinci maçýnda Ýspanya, Ýtalya ile karþýlaþacak. Hýrvatistan, Arnavutluk ile mücadele edecek.

MORATA EN GOLCÜ ÜÇÜNCÜ

EURO tarihinde 7. golünü atan Alvaro Morata, 14 gollü Cristiano Ronaldo ve 9 gollü Michel Platini'nin ardýndan EURO tarihinin en skorer üçüncü oyuncusu oldu.

LAMAL TARÝHE GEÇTÝ

Ýspanyol yýldýz Lamine Yamal, 16 yýl 338 gün ile Avrupa Þampiyonasý'nda forma giyen tarihteki en genç oyuncu olurken, ayný zamanda bir golün de asistini yaparak EURO tarihinde en genç asist yapan oyuncu oldu.

CARVAJAL EN YAÞLI GOLCÜ

Sakatlýðý sebebiyle EURO 2016 ve EURO 2020'de forma giyemeyen Dani Carvajal, kariyerinde ilk kez bir Avrupa Þampiyonasý'nda forma giydi. Hýrvatistan aðlarýný havalandýran Dani Carvajal, Ýspanya formasýyla Avrupa Þampiyonasý tarihinde 32 yaþ 156 gün ile gol atan en yaþlý isim oldu.