Fatih Terim'den yabancı sınırı tartışmalarına tepki
ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bursaspor maçı sonrası hayata geçirileceği iddia edilen 6+2+2 kuralına tepki gösterdi.

"ALKIŞLADIRLAR 'DEVRİM' DEDİLER"

Mevcut yabancı sayısının gelmesinde baş aktör olduğunu hatırlatan Fatih Terim, "Bu kural 2015'te devreye girdi. Bütün kulüp başkanlarına sunumu yaptım. Bunun adı yerli teşvik sistemi, adı bu. Bu süreç kamuoyuna açıklanmadan evvel, bu konuyu uzun süre prefesyonel arkdaşlarımla çalıştık, inceledik ve herkese anlattık. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkesin bilgisi, görüşü ve onayı alındı. Birçok yetkilinin olduğu toplantıda sunumum bittikten sonra bazı kulüp başkanları alkışladı ve 'Bu bir devrimdir' dedi. Yabancıyı sınırlayarak, yerli oyuncuyu arttıramazsınız." dedi.

"14 YABANCI ALMA, 28 TÜRK OYNA"

Açıklamalarına devam eden Fatih Terim "Her yabancıdan alınan parayla fon oluşturulacak ve yerli oynatanlara destek olunacaktı. Sonradan bu paralar fazla geliyor diye fonu kaldırdılar. Bu sistem altyapıya kaynak oluşturacak bir sistem. Sistemi daha bilmeyenlar var. Arkadaşlar 14 yabancı mecburi değil, 14 Türk mecburi. Yabancı alma, 28 Türk oyna." ifadelerini kullandı.

"14 YABANCI GELDİ, EURO2016'YA GİTTİK"

Fatih Terim "Artık konuşma zamanı geldi ondan konuşuyorum. 2015-2016 öncesi bu kural devreye girdi, Türk Milli Takımı da Avrupa Şamiyonası'na gitti. Kalsaydık belki Dünya Kupası'na da giderdik. Şu an yönetimdeki bazı arkadaşlar arkamızdan iş çevirmeseydi, orada olabilirdik. Yabancıdan korkmayalım, 2 milyon euro verilen ve yedek oturanları unutmayalım. Bu yabancı sayısına kim bir şey diyorsa, yerine bir fikir söylediğini görüyor musunuz? Hayır, fikri yok. Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya hepsinde serbest." diye konuştu.

(Sporx)