Fenerbahçe Baþantrenörü Jasikevicius'tan Barcelona maçý öncesi açýklama
ABONE OL

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takýmý Baþantrenörü Sarunas Jasikevicius, THY Avrupa Ligi'nin (EuroLeague) 30. haftasýnda yarýn Barcelona'yý konuk edecekleri maçýn zorlu geçeceðini söyledi.

Kulübün internet sitesine açýklamalarda bulunan Jasikevicius, "Barcelona tüm sezon boyunca ligin en iyi iki takýmý arasýnda yer aldý. Artýk Rubio'nun da kadrolarýna eklenmesiyle EuroLeague'in favorilerinden biri olduklarý kesin. Bizi çok zor bir maçýn beklediðini düþünüyorum." þeklinde görüþ bildirdi.

Sarý-lacivertlilerin baþantrenörü, Ýspanyol takýmlarýna karþý oynanan maçlarda önemli noktanýn geçiþ oyunu olduðunu vurgulayarak, "Hýzlý hücumlarýný engellemeliyiz çünkü bu konuda en iyilerden biriler. Güçlü oyuncularýný kontrol altýnda tutmanýn yolunu bulmalýyýz, özellikle de inanýlmaz bir sezon geçiren Vesely ve Kalinic'e dikkat etmeliyiz. Eminim ki ikisi de Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'na gelip Fenerbahçe taraftarlarýný görmekten çok mutlu olacak ve ayný þekilde taraftarlar da onlarý tekrar eski evlerinde en iyi þekilde aðýrlayacaktýr. Dediðim gibi, EuroLeague'in en iyi takýmlarýndan birine karþý oynadýðýnýzda her ayrýntý ve her durum çok önemlidir." ifadelerini kullandý.

Fenerbahçe Beko'nun Sýrp basketbolcusu Marko Guduric ise, yetenekli oyunculara sahip iyi bir takýmla karþýlaþacaklarýný belirterek "Bu bizim için aslýnda final maçý. Çok önemli bir maç. Play-off'u ve belki de ilk dörtteki yerimizi garantilemek istiyorsak Barcelona'yý yenmek zorundayýz. Günden güne daha iyiye giden Ricky Rubio da onlarla birlikte. Bu yüzden en iyi þekilde hazýr olmalý ve evimizi korumaya çalýþmalýyýz." dedi.