Fenerbahçe Beko, Final Four þansýný son maça býraktý!
ABONE OL

THY Euroleague play-off serisi dördüncü maçýnda Fenerbahçe Beko, sahasýnda Fransýz temsilcisi Monaco ile karþý karþýya geldi. Konuk ekip Motiejunas ve James'in basketleriyle mücadeleye 4-0 öne baþladý. Sarý-lacivertliler Nigel Hayes-Davis ve Dyshawn Pierre'in pota altýndaki etkinliði ile eþitliði saðladý. Ýki takým da 2 dakika içerisinde sayý bulamazken ev sahibi Tyler Dorsey'in atýþýyla ilk kez öne geçti. (6-4) Taraftar desteðini de arkasýna alan Fenerbahçe, ilk periyodun bitmesine 3 dakika 8 saniye kala farký 8'e yükseltti ve 12 sayýlýk seri yakaladý. Mücadelede ilk çeyrek Fenerbahçe Beko'nun 15-11'lik üstünlüðü ile tamamlandý. Karþýlaþmanýn 2. periyodunun baþýnda Fenerbahçe Wilbekin ve Marko Guduric ile üst üste üç sayýlýk basketler bulurken, fark yeniden 8 sayýya yükseldi. Monaco, Okobo ve Diallo ile bulduðu sayýlarla farký azaltýrken; Fenerbahçe Pierre ve Papagiannis ile karþýlýk verdi. (30-27) Fenerbahçe, maçta soyunma odasýna 33-30'luk üstünlükle girdi.

Karþýlaþmanýn 3. periyodu üç sayýlýk atýþlarla baþladý; sarý-lacivertlilerde Wilbekin, Nigel Hayes-Davis ve Calathes'in sayýlarýna karþýlýk kýrmýzý-beyazlýlar Jordan Loyd ile isabet buldu. Yakuba Ouattara'nýn üçlüðü ile Monaco, ilk periyodun ardýndan ilk kez öne geçti. (42-43) Fenerbahçe üst üste hücumdan eli boþ dönerken, Papagiannis'in üç sayýlýk atýþýyla fark tek sayýya düþtü ve 3. periyot Fransýz ekibinin üstünlüðü ile sona erdi. Fenerbahçe 48-47 geride girdiði son periyoda Guduric'in sayýsýyla öne geçerek baþladý. Motiejunas'ýn pota altýndaki isabetli atýþýna Tarýk Biberovic köþe üçlüðü ile yanýt vererek farký 3 sayýya yükseltti ve tribünlerin de desteði arttý. Okobo, el üstünden bulduðu 2 sayý ile 4 dakika 23 saniye kala takýmýný öne geçirdi. Donta Hall ve Calathes'in karþýlýk sayýlarý ile son 3 dakikaya Monaco 56-55'lik üstünlükle girdi. Serbest atýþ çizgisinde Wilbekin 2 isabetli sayý bularak 49 saniye kala farký 2'ye indirse de hýzlý geliþen hücumda Hall farký yeniden 4'e çýkardý. Guduric'in üç sayýlýk isabetiyle son 22 saniyeye 63-62'lik skorla girildi. Kýrmýzý-beyazlýlarýn top kaybý sonrasý ev sahibi Wilbekin ile atýþý kaçýrýrken Donta Hall pota altýnda sayý bularak skoru tayin etti. Sarý-lacivertliler, parden 65-62 maðlup ayrýlarak seride durum 2-2'ye geldi.

Serinin 5. ve son maçý 8 Mayýs Çarþamba günü oynanacak.

117. YIL KUTLANDI

Maçýn 3 Mayýs tarihine gelmesi sebebiyle seremoni öncesi Mustafa Kemal Atatürk'ün Fenerbahçe'yi ziyaretinin 106., kulübün kuruluþunun da 117. yýlý kutlandý. Yapýlan anonsun ardýndan salonda marþlar çalýndý. Minik çocuklar da parkeye 'Mutlu yýllar dünyanýn en büyük spor kulübü Fenerbahçe' yazýlý pankartla çýktý. Ýlk 5'in açýklandýðý sýrada da üzerinde 'Road To Berlin' yazýsý yer alan dev bir pankart ile elinde bilet olan bir insan silueti tribünde açýldý.

FUTBOLCULARDAN DESTEK

Fenerbahçe Beko - Monaco karþýlaþmasýna Fenerbahçe futbol takýmý oyuncularý da destek verdi. Edin Dzeko, Dominik Livakovic, Ýrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaþ, Alexander Djiku, Bright Osayi-Samuel ile Jayden Oosterwolde tribünden maçý takip etti.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Miguel Angel Perez (Ýspanya), Carlos Peruga (Ýspanya), Uros Nikolic (Sýrbistan)

Fenerbahçe Beko: Nick Calathes 8, Tyler Dorsey 2, Dyshawn Pierre 4, Nigel Hayes-Davis 10, Georgios Papagiannis 10, Sertaç Þanlý, Scottie Wilbekin 11, Tarýk Biberovic 3, Marko Guduric 14, Nate Sestina

Baþantrenör: Sarunas Jasikevicius

Monaco: Jordan Loyd 8, Jaron Blossomgame 6, Donatas Motiejunas 10, Yakuba Ouattara 5, Mike James 10, Alpha Diallo 7, Elie Okobo 13, Mam Jaiteh, Donta Hall 4

Baþantrenör: Sasa Obradovic

1. Periyot: 15-11 (Fenerbahçe Beko lehine)

Devre: 33-30 (Fenerbahçe lehine)

3. Periyot: 47-48 (Monaco lehine)