Fenerbahçe Beko ikinci kez Avrupa'nýn bir numarasý olmak için parkeye çýkacak
ABONE OL

Almanya'nýn baþkenti Berlin'de yarýn baþlayacak organizasyonda Türkiye'den Fenerbahçe Beko'nun yaný sýra Ýspanya'dan Real Madrid ve Yunanistan'dan da Panathinaikos ile Olympiakos takýmlarý þampiyonluk mücadelesi verecek.

1958'den bu yana düzenlenen Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonunda 18. sezonunu geçiren sarý-lacivertli ekip, 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarýndan sonra altýncý kez Dörtlü Final'de yer alacak.

2017 yýlýnda kupayý Ýstanbul'da havaya kaldýrarak Avrupa'nýn zirvesine çýkan sarý-lacivertliler, bu baþarýyý tekrar etmeye çalýþacak.

NORMAL SEZONU 6. SIRADA TAMAMLADI

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde normal sezonu 20 galibiyetle 6. sýrada tamamladý.

Sarý-lacivertli ekip 14 kez rakiplerine kaybetti. Ýlk 13 karþýlaþmada 6 galibiyet, 7 yenilgi alan Fenerbahçe Beko, baþantrenör Dimitris Itoudis'le yollarýný ayýrýp Sarunas Jasikevicius'la anlaþtýktan sonra çýkýþa geçerek play-off oynama hakký kazandý.

PLAY-OFF'TA TARÝHE GEÇTÝ

Play-off turunda normal sezonu 3. sýrada tamamlayan Fransa temsilcisi AS Monaco ile eþleþen Fenerbahçe Beko, ilk 2 maçý deplasmanda oynadý. Fransa'daki ilk maçý 95-91 kazanan sarý-lacivertliler, ikinci maçtan 93-88 maðlup ayrýldý.

Ýstanbul'da oynanan üçüncü maçý taraftarýnýn önünde 89-78 kazanarak seride durumu 2-1'e getiren Fenerbahçe Beko, dördüncü maçý iç sahada 65-62 kaybetti.

Fransa'da oynanan serinin beþinci maçýnda uzatmalarda rakibini 80-79 yenmeyi baþaran Sarunas Jasikevicius'un öðrencileri, play-off'ta beþinci maçý deplasmanda kazanarak tur atlayan ilk takým olarak tarihe geçti.

NÝGEL HAYES-DAVÝS EN ÝYÝ ÝLK 5'TE

Fenerbahçe Beko'da bu sezon ALBA Berlin karþýsýnda attýðý 50 sayýyla rekor kýran Nigel Hayes-Davis, THY Avrupa Ligi'nde sezonun en iyi ilk 5'ine seçildi.

Bu sezon sarý-lacivertli forma altýnda çýktýðý maçlarda 492 sayý atan ABD'li basketbolcu; Real Madrid'den Favundo Campazzo, normal sezonun da en deðerli oyuncusu (MVP) seçilen AS Monaco'dan Mike James, Panathinaikos'tan Mathias Lessort ve Kendrick Nunn'la birlikte ilk 5'teki yerini aldý.

KADRO

Sarunas Jasikevicius'un çalýþtýrdýðý Fenerbahçe Beko'nun kadrosunda þu basketbolcular bulunuyor:

Melih Mahmutoðlu, Scottie Wilbekin, Mert Emre Ekþioðlu, Þehmus Hazer, Tarýk Biberovic, Metecan Birsen, Yiðit Hamza Mestoðlu (Türkiye), Nigel Hayes-Davis, Nate Sestina (ABD), Nick Calathes (Yunanistan), Amine Noua (Fransa), Marko Guduric (Sýrbistan), Dyshawn Pierre (Kanada), Tyler Dorsey (Yunanistan/ABD), Yam Madar (Ýsrail)