Fenerbahçe Beko'dan hakem tepkisi: Görme kaybý yaþýyor
ABONE OL

Fenerbahçe Beko, Beþiktaþ Emlakjet maçýnda yaþanan tribün olaylarý nedeniyle açýklama yaptý.

Fenerbahçe Beko resmi sosyal medya hesabýndan yapýlan açýklamada, "Bu ortamý oluþturanlarý ve bunun bir sporcumuzun yaralanmasýna sebebiyet verecek noktaya gelmesine raðmen mücadeleyi devam ettiren müsabaka görevlilerini kýnýyoruz." denildi.

Fenerbahçe, mücadelede yabancý madde isabet eden Yam Madar'da kýsmi görme kaybý tespit edildiðini açýkladý. Madar'ýn durumunun ileri tetkiklerin ardýndan netlik kazanacaðý belirtildi.

ÝÞTE FENERBAHÇE'NÝN AÇIKLAMASI!

"Bilindiði üzere Erkek Basketbol Takýmýmýz Fenerbahçe Beko'nun 2 Aralýk Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynadýðý karþýlaþmanýn ilk yarýsýnda, ev sahibi takým tribünlerinden atýlan çok sayýda cisimden bir tanesi sporcumuz Yam Madar'ýn kafasýna isabet etmiþtir.

Bu bölümde soyunma odasýna gitmek durumunda kalan oyuncumuz, saðlýk ekibimizin müdahalesi ve kendisinin bu yöndeki yoðun isteði sonrasýnda karþýlaþmanýn ikinci yarýsýna devam etmiþtir.

Karþýlaþma sonrasýnda sporcumuzda kýsmi görme kaybý þikayeti oluþmuþtur.

Yam Madar'ýn durumu, yapýlacak ileri tetkikler sonucunda netleþecektir.

Oyuncumuz Yam Madar'a geçmiþ olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce saðlýðýna kavuþmasýný temenni ediyoruz.

Bir basketbol maçýnda yaþanan tüm bu olaylardan hareketle;

Maçýn her anýnda edilen küfürler bir yana tribünlerden atýlan sayýsýz cisimle de sahadaki tüm bireylerin saðlýðýný tehdit eden bir ortam oluþmuþtur.

Bu ortamý oluþturanlarý ve bunun bir sporcumuzun yaralanmasýna sebebiyet verecek noktaya gelmesine raðmen mücadeleyi devam ettiren müsabaka görevlilerini kýnýyoruz.

Asýl ve birincil sorumluluðu, spor alanlarýnda bu yaþananlarýn hiçbir þekilde olmamasýný, oluþmasý halinde ise ivedilikle son bulmasýný saðlamak olan, baþta Türkiye Basketbol Federasyonu olmak üzere tüm kiþi ve kurumlardan;

Bu ortama sebebiyet veren þahýs ve þahýslarýn tespit edilip gereken cezalarýn verilmesini,

Benzer utanç verici olaylarýn tekrar etmemesi için en sert tedbirlerin alýnmasýný ve uygulanmasýný bekliyoruz."