Fenerbahçe ile Konyaspor 46. kez rakip olacak
ABONE OL

Beþiktaþ derbisinden galibiyetle ayrýlarak þampiyonluk umutlarýný sürdüren Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 35. haftasýnda TÜMOSAN Konyaspor'a konuk olacak.

Ýki takýmýn bugüne dek ligde karþý karþýya geldiði 45 maçta Fenerbahçe'nin üstünlüðü bulunuyor. Sarý-lacivertliler, Konyaspor'u 34 kez maðlup ederken, 3 mücadele beraberlikle tamamlandý. Yeþil-beyazlýlar 8 kez sahadan 3 puanla ayrýlan taraf oldu.

Bu maçlarda Fenerbahçe 119 kez gol sevinci yaþarken, kalesinde ise 49 gol gördü.

DEPLASMANDA DA ÜSTÜN

Sarý-lacivertli takým, rakibiyle deplasmanda bugüne dek 22 kez karþý karþýya geldi.

Bu maçlarýn 14'ü Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanýrken Konyaspor 6 kez sahadan 3 puanla ayrýldý. 2 mücadelede ise puanlar paylaþýldý. Fenerbahçe'nin attýðý 48 gole Konyaspor 27 golle karþýlýk verdi.

ÝKÝ TAKIM ARASINDAKÝ EN GOLLÜ MAÇ LÝGÝN ÝLK YARISINDA OYNANDI

Fenerbahçe ile Konyaspor arasýnda bugüne dek oynanan 45 karþýlaþmada en gollü müsabaka, ligin ilk yarýsýnda oynandý.

Fenerbahçe'nin sahasýnda 7-1 kazandýðý karþýlaþma, iki takým arasýndaki en farklý sonuç olurken, en gollü karþýlaþma olarak da tarihe geçti.

Sarý-lacivertli ekibin Konya deplasmanýnda en farklý kazandýðý mücadeleler ise 18 Aralýk 1988 ve 12 Eylül 1992 tarihlerinde oynandý. Fenerbahçe bu mücadeleleri 5-1'lik skorlarla kazandý.

Konyaspor'un 27 Mayýs 2005 tarihinde sahasýnda 4-2 kazandýðý mücadele ise yeþil-beyazlýlarýn en farklý sonuçla galip geldiði karþýlaþma oldu.

FENERBAHÇE SON 10 LÝG MAÇINDA 6 KEZ KAZANDI

Fenerbahçe, Konyaspor ile ligde oynadýðý son 10 lig maçýnýn 6'sýndan galibiyetle ayrýlýrken 3 kez kaybetti, 1 maç beraberlikle sonuçlandý.

Sarý-lacivertli takým bu maçlarda 24 gol kaydederken, 10 gol yedi.