30 Aralık Fenerbahçe transfer haberleri FB transfer son dakika transfer gelişmeleri
ABONE OL

Süper Lig’de kabus gibi bir sezon geçiren Fenerbahçe transfer haberlerinde hangi isimler var? FB transfer haberleri son dakika gelişmeleri 30 Aralık Fenerbahçe transfer haberleri sarı lacivertli taraftarların merakla araştırdığı konuların başında geliyor. Ali Koç yönetiminde yeni umutlarla sezona başlayan ancak bir türlü istediği sonuçları elde edemeyen Fenerbahçe, ilk yarıyı küme düşme hattında 17.sırada kapattı. İkinci yarıda daha iyi bir performans sergilemek isteyen ve kadroda revizyona gitmeyi amaçlayan yönetim ve teknik heyet transfer çalışmaları için kolları sıvadı. Teknik direktörlüğe getirilen Ersun Yanal, takıma katılacak ve gönderilecek oyuncular hakkında liste hazırladı. Peki Fenerbahçe transfer haberleri arasında hangi yıldız futbolcular yer alıyor son gelişmeler neler? Takımda kadro dışı bırakılan Aatıf ve Dirar’a af çıkarken, Serdar Aziz’in Fenerbahçe’ye transfer olacağı iddiası taraftarları heyecanlandırdı. Aynı zamanda Yeni Malatyaspor’da forma giyen Sadık Çiftpınar’ı da kadroya katma çalışmaları sürüyor. Başkan Ali Koç, Ersun Yanal'ın imza töreninde 'Transferde gerekirse gözümüzü karartacağız' açıklamasını yapmış ve Fenerbahçeli taraftarları heyecanlandırmıştı. Sezon başında yapılan 11 transferde de hayal kırıklığı yaşayan sarı-lacivertliler, teknik direktörlük koltuğuna Ersun Yanal'ı getirdikten sonra ara transferde de 3-5 takviye yaparak durumu düzeltmeyi hedefliyordu. Ama evdeki hesap çarşıya uyacak gibi görünmüyor.

FENERBAHÇE TRANSFER HABERLERİ (30 ARALIK)

CENK TOSUN HAMLESİ
 
Ligde zor bir periyottan geçen Fenerbahçe, Everton forması giyen eski Beşiktaşlı Cenk Tosun'a teklif götürdü.
Spor Toto Süper Lig'de tarihin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe, ilk yarıyı 17. sırada tamamladı.
 
İkinci yarıda Teknik Direktör Ersun Yanal'ın komutasında yükselişe geçmeyi hedefleyen sarı lacivertliler, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek için sürpriz bir oyuncuya teklif götürdü.
 
Habertürk'ten Ahmet Selim Kul'un haberine göre; Fenerbahçeli yöneticiler Premier Lig'de Everton forması giyen Cenk Tosun için nabız yokladı. Everton'da fazla forma şansı bulamayan golcü oyuncuyu yakın takibe alan sarı lacivertliler kiralama teklifinde bulundu.
 
Ancak Cenk Tosun'un Fenerbahçe'ye ret cevabı verdiği ve Türkiye'ye dönmeyi düşünmediği öğrenildi.

Premier Lig'de 14 maça çıkan Cenk takımı adına 2 gol, 2 asist kaydetti.

SERDAR AZİZ İDDİASI
 
Galatasaray'dan ayrılacağı netleşen Serdar Aziz için Fenerbahçe ile anlaştı iddiası ortaya atıldı.
Serdar Aziz'in Galatasaray ile olan birlikteliği sona ererken, ciddi bir iddia ortaya atıldı.
 
Sabah'tan Volkan Demir'in haberine göre; Serdar Aziz, Fenerbahçe ile anlaştı ve sarı-kırmızılılardan alacaklarına karşılık bonservisini istedi.
 
Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, dün Serdar Aziz'in menajeri Haluk Canatar ile buluştu. Albayrak, Canatar'a tecrübeli stopere kulüp bulması gerektiğini iletirken, bonservis bedeli ödendiği takdirde Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil her kulübe gidebileceğini aktardı.
 
Bu gelişmeler sonrası Fenerbahçe, Serdar Aziz ile her konuda anlaştı. Alacaklarına karşılık bonservisini isteyen stoper, sarı-kırmızılılarla anlaşması halinde Fenerbahçe'ye imza atacak.
 
Bu sezon resmi maçlarda Galatasaray formasıyla 15 maça çıkan oyuncu 2 gol attı, 1 asist yaptı.
 
EMRE KILINÇ İÇİN TEKLİF
 
Fenerbahçe Yönetimi devre arasında kadroya yapmak istediği takviyeler için Sivasspor'un kapısını çaldı.
 
Teknik Direktör Ersun Yanal'ın verdiği listede olan Emre Kılınç için Sivas yönetim ile masaya oturdu. Sivas'ın Sarı-Lacivertliler'den 4 milyon Euro istediği ortaya çıktı.
 
Fenerbahçe ise 2 milyon Euro ve Aatıf'ı önerdi. Kırmızı-Beyazlı yönetim ise bu teklife kesin yanıt vermedi. Görüşmelerin önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor.

AJDİN HASİC SÜRPRİZİ
 
Fenerbahçe Yönetimi, kısa vadede katkı sağlayacak oyuncuların yanı sıra genç yeteneklere de yatırım yapacak.
 
Bu doğrultuda radardaki oyunculardan birinin Ajdin Hasic olduğu öne sürüldü. Hırvat basını, Dinamo Zagreb’in ikinci takımında forma giyen 17 yaşındaki Boşnak futboluyla Fenerbahçe’nin ilgilendiğini yazdı.
 
Orta sahanın sağ tarafında görev yapan Hasic, bu sezon çıktığı 5 maçta 1 kez ağları havalandırdı. Genç oyuncu, Bosna Hersek U17, U18 ve U19 takımlarında ise 22 müsabakada 8 gol kaydetti.
 
SLIMANİ GİDECEK Mİ?
 
Islam Slimani, Fenerbahçe'den ayrılıyor mu? Hollanda basınından flaş bir iddia gündeme geldi. Fenerbahçe ile Süper Lig'de sadece 1 gol atabilen Islam Slimani'nin takımdan ayrılmak istediği belirtildi. Haberde Islam Slimani, Fenerbahçe ile kiralık anlaşmasını sonlandırarak Türkiye'den ayrılmak istediği açıklandı. 
 
Süper Lig'de bu sezon sadece bir gol atabilen İslam Slimani, performansıyla büyük hayal kırıklığı yarattı. Aldığı yüksek maaş ile Fenerbahçe taraftarının büyük beklenti içinde olduğu Slimani, 13 haftada sadece bir gol atarken, bitiricilik olarak Süper Lig'in en kötü forveti konumunda. 
 
Süper Lig'de en az bir gol atan futbolcuların hesaba katıldığı listede, Islam Slimani çektiği 25 şutta sadece bir gol atarak en kötü oyuncu oldu. MatchStudy verilerine göre 25 şutta 1 gol atabilen Slimani %4'lük gol yüzdesi ile Süper Lig'in en kötü bitiricisi konumunda. 
 
Islam Slimani, Trabzonspor maçında da çok etkisiz bir oyun ortaya koyarken, maç boyu sadece bir şut çekebildi ve o şutta da kafa vuruşu üst direkten auta gitti.