Fenerbahçe'de kulaklar Konya'da olacak
ABONE OL

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasýnda sahasýnda oynayacaðý Ýstanbulspor ile ligde 50. kez karþý karþýya gelecek. Sarý-lacivertliler, maçtan galip ayrýlýp ezeli rakibi Galatasaray'ýn da Konya'da kaybetmesi halinde þampiyon olacak.

Trendyol Süper Lig'in 38. haftasýnda Fenerbahçe, yarýn saat 19.00'da Ýstanbulspor'u konuk edecek. Müsabaka öncesi sarý-lacivertliler, 37 haftada 30 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 maðlubiyetle topladýðý 96 puanla ikinci sýrada bulunuyor. Ligden düþmesi haftalar öncesinden kesinleþen sarý-siyahlýlar ise 37 maçta 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 26 maðlubiyet aldý ve 16 puanla son sýrada yer alýyor. Ýstanbulspor'un ayrýca Trabzonspor maçýnda sahadan çekilmesi sonrasý 3 puan cezasý bulunuyor. Þampiyonluk ve ligden düþme ihtimali bulunan takýmlarýn maçlarýnýn ayný saatte oynanacaðý son haftada Fenerbahçe, Ýstanbulspor'u yenerek, ezeli rakibinin Konyaspor deplasmanýnda kaybetmesini bekleyecek. Geçtiðimiz hafta derbide Galatasaray'ý 1-0 maðlup ederek puan farkýný 3'e indiren Fenerbahçe, ezeli rakibi karþýsýnda ikili averajda üstünlüðü bulunuyor.

LÝGDE 50. RANDEVU

Fenerbahçe ile Ýstanbulspor ligde 50. kez mücadele edecek. Geride kalan 49 maçta sarý-lacivertliler 35 galibiyet elde ederken, 8 kez de sarý-siyahlarýlar hanesine 3 puan yazdýrdý. 6 müsabaka ise beraberlikle noktalandý. Bu süreçte Fenerbahçe 92 gol atarken, Ýstanbulspor 32 gol kaydetti. Sezonun ilk yarýsýnda Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan müsabakayý Fenerbahçe 5-1 kazandý.

26 MAÇLIK YENÝLMEZLÝK SERÝSÝ

Fenerbahçe ligde oynadýðý son 26 karþýlaþmayý kaybetmedi. Sarý-lacivertliler bu süreçte Fatih Karagümrük, Beþiktaþ ve Kayserispor'u 2'þer kez, Sivasspor, Ýstanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Baþakþehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasýmpaþa, Hatayspor, Pendikspor, Trabzonspor, Adana Demirspor, Kayserispor ve Galatasaray'ý maðlup etti. Ligin ilk yarýsýnda oynanan Adana Demirspor, Galatasaray ile ligin ikinci yarýsýndaki Samsunspor, Alanyaspor, Sivasspor ve Konyaspor maçlarýndan da sahadan berabere ayrýldý.

SARI-LACÝVERTLÝLERDE 5 FUTBOLCU CEZALI

Sarý-lacivertlilerde derbide kýrmýzý kart gören Alexander Djiku ile sarý kart cezalýsý Michy Batshuayi'nin yaný sýra Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan men cezasý alan Mert Hakan Yandaþ, Ýrfan Can Eðribayat ve Jayden Oosterwolde Ýstanbulspor'a karþý forma giyemeyecek. Hafif sakatlýðý bulunan Ýsmail Yüksek, Ýrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder de maç kadrosunda olmayacak.

SON 4 MAÇ 23 GOL

2022 yýlýnda Süper Lig'e yeniden yükselen Ýstanbulspor'un Fenerbahçe ile oynadýðý son maçlar gol düellolarýna sahne oldu. Ýki ekip arasýnda oynanan 3'ü lig, 1'i Türkiye Kupasý olmak üzere son 4 maçta 23 gol atýldý. Sarý-lacivertliler bu süreçte 3 galibiyet alýrken, bir müsakada da 3-3'lük eþitlikle sona erdi.

CENGÝZ ÜNDER'ÝN KARÝYER MAÇI

Sezon baþýnda Marsilya'dan transfer edilen milli futbolcu Cengiz Ünder, kariyer rekorunu Ýstanbulspor karþýsýnda elde etti. 7 Ocak 2024'te oynanan maçta Cengiz, Ýstanbulspor filelerini 4 kez havalandýrýrken kariyerinde bir maçta en çok gol attýðý müsabakayý oynadý. 26 yaþýndaki futbolcu, bu sezon sarý-lacivertli formayla 24 lig maçýnda görev alýrken 9 kez gol sevinci yaþadý.

VOLKAN BAYARSLAN DÜDÜK ÇALACAK

Fenerbahçe ile Ýstanbulspor arasýnda oynanacak karþýlaþmada hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak. Bayarslan'ýn yardýmcýlýklarýný Aleks Taþcýðlu ile Samet Çiçek yapacak. Maçýn dördüncü hakemi ise Oðuzhan Çakýr olacak.