Fenerbahçe'den Süper Lig'e 20 günlük ara
ABONE OL

Fenerbahçe, 8. haftayý bay geçerek milli maçlar nedeniyle 20 günlük bir dinlenme sürecine girecek.

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe bu sezon çýktýðý 13 resmi maçta 8 galibiyet alýrken, 3 beraberlik ve 2 maðlubiyet yaþadý. Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, ligde 2 maçta puan kaybetti. Göztepe ile deplasmanda 2-2 berabere kalan sarý-lacivertliler, evinde ezeli rakibi Galatasaray'a 3-1 maðlup oldu. Ligde 7 karþýlaþmada rakip fileleri 16 kez sarsarken kalesinde ise 5 gol gördü.

FENERBAHÇE AVRUPA'DA KALESÝNÝ GOLE KAPATAMIYOR

UEFA Avrupa Ligi'nin yeni formatýnda lig aþamasýnda Fenerbahçe, 2 maçta topladýðý 4 puan ile 13'üncü sýrada yer alýyor. Ligin ilk maçýnda sahasýnda aðýrladýðý Union Saint-Gilloise'yi 2-1 maðlup eden sarý-lacivertliler, deplasmanda karþýlaþtýðý Twente ile 1-1 berabere kaldý. Sar-lacivertliler, ligdeki 3'üncü maçýnda 24 Ekim Perþembe günü Ýngiltere temsilcisi Manchester United'ý evinde konuk edecek.

LÝVAKOVÝC, LÝGDE 5 MAÇTA GOL YEMEDÝ

Sarý-lacivertli ekibin Hýrvat kalecisi Dominik Livakovic, dün 1-1 biten Twente maçýnda kalesinde devleþti. Yenilen golden sonra çok kritik kurtarýþlara imza atan Livakovic, rakibine gol izin vermedi ve Fenerbahçe'yi oyunda tuttu. Öte yandan ligde oynanan 7 maçýn 5'inde kalesinde gol görmedi. 29 yaþýndaki file bekçisi, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Alanyaspor, Kasýmpaþa ve Antalyaspor maçýnda rakip takýmlara gol sevinci yaþatmadý.

EN SKORER OYUNCU TECRÜBELÝ DZEKO

Fenerbahçe'ye geçen yaz dönemi transfer olan Edin Dzeko, bu seneye de iyi bir baþlangýç yaptý. 39 yaþýndaki golcü oyuncu bu sezon forma giydiði 13 maçta 9 gol ve 1 asistlik katký saðladý. Takýmýn en skorer ismi olan Boþnak golcüyü, 5 gol, 4 asistlik katkýsýyla Dusan Tadic takip ediyor.

ÝRFAN CAN KAHVECÝ GÖZDEN DÜÞTÜ

Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Ýrfan Can Kahveci, sezona istediði gibi baþlayamadý. Geçtiðimiz sene çýktýðý 46 resmi maçta 18 gol ve 10 asistlik performans veren Milli futbolcu, Jose Mourinho'dan þu ana kadar istediði süreyi alamadý. Toplam 11 resmi maça çýkan 29 yaþýndaki futbolcu, bu maçlarýn sadece 3 tanesinde ilk 11 baþlarken 1 gol, 1 asistlik katký verebildi.

AMRABAT'TAN ÝLK GOL KATKISI

Yaz transfer döneminin son günlerinde Fiorentina'dan transfer edilen Sofyan Amrabat, Twente maçýnda sarý-lacivertli forma altýnda ilk gol katkýsýný verdi.

Oynadýðý futbolla göz dolduran Faslý orta saha, takýmýn savunmada ayakta kalmasýnda kilit rol üstlendi. Amrabat, hücumda sýkýntý yaþanan anlarda da sahneye çýkarak takýmýnýn golünde asisti yapan isim oldu. Attýðý harika pasla Tadic'i golle buluþturan Faslý orta saha, sarý-lacivertli formayla ilk gol katkýsýný yaparak Twente deplasmanýnda alýnan 1 puanda önemli rol oynadý.