Fernando Santos tur biletini kaptý! Sýradaki hedef Galatasaray
ABONE OL

Beþiktaþ, Türkiye Kupasý'nýn çeyrek final etabýnda Konyaspor'u aðýrladý. Siyah-Beyazlýlar, sahasýndaki mücadeleden 2-0'lýk sonuçla galip ayrýlarak yarý finale yükseldi.

ÞÝMDÝ RAKÝP ANKARAGÜCÜ

Siyah-Beyazlý ekibin kupa macerasý 5. turda baþladý. Kara Kartal, ilk olarak Eyüpspor engelini 4-0 ile kolay geçti. Sonrasýnda ise son 16 turunda rakip Antalyaspor oldu. Bu mücadeleyi 2-1 kazanan Beþiktaþ, çeyrek finalde Konyaspor'u aðýrladý. Fernando Santos'un öðrencileri, Yeþil-Beyazlýlar karþýsýnda da hata yapmadý ve adýný yarý finale yazdýrdý. Ziraat Türkiye Kupasý'nda yarý final müsabakalarý, çift maç üzerinden oynanacak. Karþýlaþmalarýn tarihleri ise henüz belli olmazken, konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan önümüzdeki günlerde açýklama yapýlmasý bekleniyor.

BÝR TUR GERÝDEN BAÞLADILAR

Bu arada rakip Ankaragücü, kupa yolculuðuna 4. turda baþlamýþtý. Baþkent temsilcisi, Ýskenderunspor'u 3-1, Arguvanspor'u 5-0, Çaykur Rizespor'u 3-1 ve 24Erzincanspor'u 5-1 devirerek, çeyrek finale yükseldi. Sarý-Lacivertliler, önceki gün ise Fenerbahçe'yi 3-0'lýk bir hezimete uðrattý ve adýný yarý finale yazdýrdý.

SANTOS'UN PLANI TUTTU!

Beþiktaþ Teknik Direktörü Fernando Santos, Konyaspor ile oynanacak mücadele öncesinde yaptýðý açýklamada, karþýlaþmaya çok iyi hazýrlandýklarýnýn altýný çizdi. Portekizli teknik adam, Yeþil-Beyazlý ekip ile daha önce oynadýklarý için onlarý yakýndan tanýdýklarýný söyledi ve "Kazanmak istiyoruz her maçtaki gibi. Kazanmak için hazýrlandýk. Rakibimizle yakýn zamanda oynadýk, bu yüzden de tanýyoruz. Kupa maçlarý, lig maçlarý gibi deðil tek bir kazanan oluyor. O kazanan takým biz olmalýyýz. O yüzden elimizden geleni yapacaðýz" ifadelerini kullandý.

DERBÝ ÝÇÝN...

Santos, kadroda ise birtakým deðiþiklikler yaptý. Santos, Konyaspor karþýsýna son oynadýklarý Ýstanbulspor müsabakasýnýn 11'ine göre 2 deðiþiklik ile sahaya çýktý. Tecrübeli teknik adam, Onur Bulut ve Cenk Tosun'un yerine Jonas Svensson ve Salih Uçan'a görev verdi. Nitekim Santos, 90 dakika sonunda sahadan istediðini alan taraf oldu. Baþarýlý hoca, Galatasaray derbisi öncesinde kazanmanýn kendileri için çok önemli olduðunun da altýný çizdi.

TARAFTARDAN TAM DESTEK

Fernando Santos yönetiminde yavaþ yavaþ havaya giren Beþiktaþ, ligde de son dönemde yükseliþe geçmiþti. Ýyileþen futbol ve alýnan sonuçlarla birlikte Siyah Beyazlý taraftarlar da yeniden takýmýna destek vermeye baþladý. Kara Kartal, dün akþam kupada Konyaspor'u aðýrlarken, mücadele hafta içi oynanmasýna raðmen Tüpraþ Stadyumu'nda büyük bir yoðunluk vardý. 35 bin civarýnda Beþiktaþlý taraftar, takýmlarýnýn arkasýnda oldu.

MORALLÝ GÝTTÝLER

Maç öncesinde baþlayan tezahüratlar, son ana kadar devam etti. Uzun bir aranýn ardýndan üst üste iyi sonuçlar almayý baþaran Kara Kartal, taraftarýyla iyice barýþtý. Maç sonunda ise destek devam etti. Siyah-Beyazlý futbolseverler, Galatasaray ile kozlarýný paylaþacak olan takýmlarýný moralli bir þekilde uðurladý.