Filenin Efeleri galibiyetsiz veda etti!
ABONE OL

A Milli Erkek Voleybol Takýmý, FIVB Milletler Ligi'nin ilk haftasýndaki dördüncü maçýnda ABD'ye 3-1 yenilerek, organizasyonun Antalya etabýný galibiyet alamadan tamamladý.

"Filenin Efeleri", Uluslararasý Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafýndan düzenlenen ve ilk kez sahne aldýðý Milletler Ligi organizasyonunun Antalya etabýndaki son maçýnda ABD ile karþýlaþtý.

Antalya Spor Salonu'nda voleybolseverlerin yoðun ilgi gösterdiði karþýlaþmanýn ilk setine etkili baþlayan taraf, ay-yýldýzlý ekip oldu. Hücumda ve savunmada üstün oynayan Türkiye, servis, blok ve smaç sayýlarla setin ortasýnda skoru 6 farka (17-11) çýkardý. "Filenin Efeleri" ABD'nin farký kapatma çabasýna karþýn ilk seti 25-20 kazandý ve 1-0 öne geçti.

Ýkinci set, iki takýmýn karþýlýklý sayýlarý ile baþladý. Bir ara öne geçen (6-3) A Milli Erkek Voleybol Takýmý, 14-14 eþitlikten sonra üç sayýlýk (18-15) farka ulaþtý. ABD'nin ikinci sette ikinci kez eþitliði yakalamasýyla (18-18), baþantrenör Cedrid Enard mola aldý. Ay-yýldýzlýlar, mola dönüþü dört sayý (20-24) geriye düþtüðü ikinci seti üç sayý farkla (22-25) kaybetti: 1-1.

Üçüncü setin baþýnda aðýrlýðýný yeniden hissettiren "Filenin Efeleri" üç sayýlýk (10-7) fark yakaladý. Bu üstünlüðünü devam ettiremeyen Türkiye'nin, setin sonuna doðru ABD'nin 20-17 öne geçmesinin ardýndan farký kapatma çabasý sonuç verdi: 24-24. Buna raðmen üçüncü seti 27-25 üstün tamamlayan ABD, skorda öne geçti: 1-2.

ABD, dördüncü seti 25-21, maçý da 3-1 kazandý.

ANTALYA ETABI 4 MAÐLUBÝYETLE BÝTTÝ

Organizasyonda daha önce de Kanada (3-1), Hollanda (3-2), Fransa'ya (3-1) yenilen Türkiye, Antalya etabýný 4 maðlubiyetle tamamladý.

Ýtalyan baþantrenör Alberto Giuliani ile 25 Aralýk 2023'te yollarýn ayrýlmasýnýn ardýndan göreve getirilen Fransýz baþantrenör Cedrid Enard, milli takýmla ilk organizasyonunda henüz galibiyetle tanýþamadý.

"Filenin Efeleri", ligin ikinci haftasýnda 5-9 Haziran'da Japonya'da, üçüncü haftasýnda da 18-23 Haziran'da Slovenya'da mücadelesini sürdürecek.

A Milli Erkek Voleybol Takýmý, organizasyonun Japonya etabýnda Slovenya, Polonya, Ýran ve Almanya, Slovenya ayaðýnda ise Bulgaristan, Arjantin, Sýrbistan ve Ýtalya'yla mücadele edecek.

Milletler Ligi'nde üç hafta sonunda 16 takýmýn yer aldýðý puan cetvelinde ilk 8'deki takýmlar, finallerde mücadele etme hakký kazanacak.

Milletler Ligi müsabakalarýnýn sonuçlarýna göre, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarý'nda yer almayý garantileyen 8 ülke dýþýnda en yüksek FIVB sýralama puanýna ulaþan ilk 4 ülke de Fransa'daki organizasyona katýlma hakký elde edecek.

Ligde Polonya'ya (3-0), Fransa'ya (3-0), Bulgaristan'a (3-1) yenilen ABD ise bu sonuçla Antalya etabýný 3 maðlubiyet, 1 galibiyetle tamamladý.

Salon: Antalya

Hakemler: Angela Grass (Brezilya), Vladimir Simonovic (Ýsviçre)

Türkiye: Efe Mandýracý, Arslan Ekþi, Bedirhan Bülbül, Efe Bayram, Faik Samet Güneþ, Adis Lagumdzija (Volkan Döne, Kaan Gürbüz, Mirza Lagumdzija, Murat Yenipazar, Yasin Aydýn, Vahit Emre Savaþ)

ABD: Champlin, Knigge, Hanes, Isaacson, Gasman, Ewert (Dagostino, Garcia, Tuaniga, Wetter, Wildman, Briggs)

Setler: 25-20, 22-25, 25-27, 21-25

Süre: 108 dakika (25, 25, 32, 26)

  • A Milli Voleybol Takýmý
  • FIVB Milletler Ligi
  • Antalya maçý