Futbolda 2021'in en iyileri belli oldu
ABONE OL

Milli takýmlarýn teknik direktör ve kaptanlarý, basýn mensuplarý arasýndan seçilmiþ bir grup ile FIFA'ya kayýtlý taraftarlarýn katýlýmýyla yapýlan oylama sonucunda FIFA Yýlýn En Ýyi Erkek Futbolcusu Ödülünü, Bayern Münih takýmýnýn Polonyalý forveti Robert Lewandowski kazandý.

Üst üste ikinci kez ödülü alan Lewandowski, Muhammed Salah (Liverpool) ve Lionel Messi'yi (Barcelona/Paris Saint-Germain) geride býrakarak ödülü kazanmayý baþardý.

Robert Lewandowski (Bayern Münih) geçen yýl da bu ödüle layýk görülmüþtü.

En iyi kadýn futbolcu ödülünü, Ýspanyol Alexia Putellas (Barcelona) aldý. Putellas, bu ödülü kazanan ilk Ýspanyol oldu.

YILIN TEKNÝK DÝREKTÖRÜ TUCHEL

Chelsea'nin baþýnda UEFA Þampiyonlar Ligi kupasýný kazanan Alman Thomas Tuchel (Chelsea), erkek futbolunda yýlýn teknik direktörü seçildi.

Kadýn futbolunda en iyi teknik direktör ödülünü, Ýngiliz Emma Hayes (Chelsea) aldý.

Senegalli Edouard Mendy (Chelsea), yýlýn erkek kalecisi, Þilili Christiane Endler (Paris Saint-Germain/Olimpik Lyon) da yýlýn kadýn kalecisi ödülüne layýk görüldü.

Yýlýn en iyi golüne verilen FIFA Puskas Ödülü, Tottenham formasý giyerken Arsenal maçýnda yaptýðý rabona vuruþuyla fileleri havalandýran Arjantinli Erik Lamela kazandý.

FIFA Fair Play Ödülü'nü, Danimarka'nýn yýldýzý Christian Eriksen'in fenalaþtýðý maçtaki rolüyle Danimarka A Milli Futbol Takýmý ve takýmýn saðlýk ekibi aldý.

FIFA Taraftar Ödülü ise Eriksen'in fenalaþtýðý maçtaki desteðiyle Danimarka-Finlandiya taraftarlarýna verildi.

Kadýnlarda FIFA Özel Ödülü'nün sahibi Christine Sinclair oldu. Kanadalý futbolcu, uluslararasý müsabakalarda attýðý 188 golle rekor kýrmýþtý.

Erkeklerde FIFA Özel Ödülü'nün sahibi ise Cristiano Ronaldo oldu. Portekizli yýldýz futbolcu, milli takýmlarda en çok gol atan oyuncu olduðu için ödüle layýk görüldü.

YILIN 11'LERÝ

FIFA ile Uluslararasý Profesyonel Futbolcular Birliði (FIFPro) tarafýndan belirlenen Yýlýn 11'ine, erkekler ve kadýnlarda þu oyuncular seçildi:

Erkekler

Kaleci: Gianluigi Donnarumma (Milan/Paris Saint-Germain)

Savunma: Ruben Dias (Manchester City), Leonardo Bonucci (Juventus), David Alaba (Bayern Münih/Real Madrid)

Orta saha: N'Golo Kante (Chelsea), Jorginho (Chelsea), Kevin De Bruyne (Manchester City)

Forvet: Cristiano Ronaldo (Juventus/Manchester United), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Lionel Messi ( Barcelona/Paris Saint-Germain), Robert Lewandowski (Bayern Münih)

Kadýnlar

Kaleci: Christiane Endler (Þili)

Savunma: Lucy Bronze (Ýngiltere), Wendie Renard (Fransa), Millie Bright (Ýngiltere), Magdalena Eriksson (Ýsveç)

Orta saha: Estefania Banini (Arjantin), Carli Lloyd (ABD), Barbara Bonansea (Ýtalya)

Forvet: Vivianne Miedema (Hollanda), Alex Morgan (ABD), Marta (Brezilya)