Galatasaray - Trabzonspor maçı saat 19.00'da Lig Tv'de!
ABONE OL
 
 
Galatasaray Tabzonspor maçına artık saatler kaldı. Sarı Kırmızılı ekip maç öncesi ligde 19 puanla ikinci sırada yer alırken Bordo Mavili ekip maç öncesi 10.sırada yer alıyor. 
 
Maç bu akşam İstanbul Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadyumu'nda oynanacak. Bu sezon 5.mıçına çıkacak olan Mustafa İlker Coşkun'da maçta düdük çalacak. Saat 19.00'da başlayacak olan maç ise Lig Tv ekranlarında canlı olarak yayınlanacak. 
 
Cimbom'da Blerim Dzemali dışında eksik yokken, Karadeniz ekibinde Onur Kıvrak sakat, Belkalem kart cezalısı durumunda bulunmaktadır. Maçın yardımcı hakemliklerini ise M.Cem Satman, Ekrem Kan yaparken dördüncü hakem ise Ömer Faruk Ocak olacak.
 
Teknik Direktör Prandelli, bu akşam oynanacak olan karşılaşma ile Galatasaray’ın başındaki 15. resmi karşılaşmasına çıkacak. Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve TFF Süper Kupa olmak üzere toplamda 14 maça çıkan İtalyan teknik adamın karnesinde 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet bulunuyor. Sarı Kırmızılı ekip ise ligde oynadığı 9 maçta ise 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.
 
Bordo Mavil ekipte ise teknik direktör Vahid Halilhodzic’in görevine son verilmesinin ardından takımın başına Ersun Yanal getirildi.  Daha önce 2007-08 sezonunun 11. haftasında Ziya Doğan’ın yerine göreve gelen Yanal, 2008-09 sezonunun 29. haftası sonunda görevinden ayrılmıştı. Yanal’ın başında bulunduğu Trabzonspor, Galatasaray ile 4 kez karşılaşmış bu karşılaşmalarda Galatasaray, sahadan 3 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılmıştı.
 
Bordo Mavili Ekip ligde 10. sırada yer alıyor. Tekımda en çok forma giyen isimler 9’ar maçla Cezayirli oyuncular Carl Medjani ve Essaid Belkalem oldu. İki futbolcuyu 7 maçla Oscar Cardozo izliyor. Cardozo aynı zamanda attığı 5 golle takımın en skorer ismi. Paraguaylı futbolcuyu 2’şer golle Yusuf Erdoğan ve Essaid Belkalem takip ediyor. 
 
118. Randevu
 
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında karşı karşıya gelecek olan iki ekip bu maçla birlikte 118. kez karşı karşıya gelmiş olacaklar. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 117 karşılaşmanın 54'ünü Cimbom, 36'sını Karadeniz ekibi kazanırken, 27 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Ligde yapılan 82 karşılaşmanın 37’sini Sarı Kırmızlı ekip, 24’ünü Fırtına kazandı. 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Aslan 107, Karadeniz ekibi 88 gol attı.