Galatasaray, 24. þampiyonluk için sahaya çýkacak
ABONE OL

Galatasaray Futbol Takýmý, Süper Lig'de 24. þampiyonluðunu alabilmek için sahaya çýkacak.

Sarý-kýrmýzýlý ekip, Süper Lig'de 38. ve son haftaya en yakýn takipçisi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde çok büyük bir avantajla lider girdi. Galatasaray, son haftada 26 Mayýs Pazar günü deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor ile karþýlaþacak. "Cimbom"a þampiyonluk için 1 puan almasý yetecek.

Galatasaray, mutlu sona ulaþmasý durumunda 66. sezonu oynanan ligde 24. kez þampiyonluða ulaþacak. Ligde en fazla þampiyon olan takým konumundaki sarý-kýrmýzýlýlar, en yakýn takipçisi Fenerbahçe'nin (19) 5 þampiyonluk önüne geçecek.

BEÞÝNCÝ YILDIZA BÝR ADIM KALACAK

Galatasaray, bu sezon ipi önde göðüslemesi durumunda formasýna 5. yýldýzý takmaya çok yaklaþacak.

Formasýnda 4 yýldýz taþýma hakkýna sahip tek takým olmayý sürdüren sarý-kýrmýzýlýlar, bu sezon da þampiyon olursa 24. kez zafer turu atacak.

"Cimbom"un beþinci yýldýzý kazanmasýna bir þampiyonluk kalacak.

OKAN BURUK, KÝÞÝSEL MÜZESÝNE BÝR KUPA DAHA EKLEMENÝN PEÞÝNDE

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, teknik adamlýk kariyerinde 3. kez þampiyon olmaya çok yakýn.

Daha önce Ýstanbul Baþakþehir'in baþýnda 2019-2020 sezonunda þampiyonluk yaþayan Buruk, geçen sezon Galatasaray ile ayný baþarýyý tekrarladý. Tecrübeli teknik adam, yarýnki maçtan 1 puanla ayrýlmalarý halinde üst üste 2, toplamda da 3. kez zafer yaþayacak.

Süper Lig'de futbolcu (7) ve teknik adamlýk (2) kariyerinde en fazla þampiyonluk gören isim olan Okan Buruk, bu sezon da kupa kaldýrýrsa toplam þampiyonluk sayýsýný 10'a yükseltecek.

SEKÝZ FUTBOLCUNUN ÝLK ÞAMPÝYONLUK HEYECANI

Galatasaray'ýn, yarýn Konya'dan mutlu dönmesi durumunda kadroda bu sezon Süper Lig'de süre alan oyuncular arasýndan 8'i üst lig düzeyinde ilk kez þampiyonluk yaþayacak.

Yýllarca Ýngiltere'de üst düzey futbol oynayan Wilfried Zaha ile Almanya Milli Takýmý'na kadar yükselen bir kariyere sahip Kerem Demirbay ile Derrick Köhn, Carlos Vinicius, Eyüp Aydýn, altyapýdan çýkan Ali Turap Bülbül, Efe Akman ve Baran Demiroðlu, kariyerlerinde ilk kez þampiyonluk apoletini takacak.

KASASINI DOLDURACAK

Galatasaray, elde ettiði þampiyonlukla yaklaþýk 240 milyon lira geliri kasasýna koyacak.

Sarý-kýrmýzýlý ekip, 38 milyon 30 bin lira lige katýlým, 23 þampiyonluðu karþýlýðýnda 77 milyon 625 bin lira da "þampiyonlar payý" bedeli elde etti.

Süper Lig'de 37 hafta sonunda 32 galibiyet, 3 beraberliði bulunan Galatasaray, performans primi olarak ise 83 milyon 348 bin lira kazandý. "Cimbom" þampiyonluðu garantilemesinin ardýndan 39,8 milyon liralýk primin de sahibi olacak.

Böylelikle Galatasaray'ýn bu sezonki yayýn havuzundan geliri 238 milyon 803 bin lirayý bulacak.

Yayýn bedelinde federasyon ve alt ligler payý çýktýktan sonra kalan miktardan kulüplere belli kriterlere göre ödeme yapýlýyor. Buna göre lige katýlým payý olarak 38 milyon 30 bin lira, daha önce yaþanan her þampiyonluk için 3 milyon 375 bin lira, her galibiyet için 2 milyon 488 bin, her beraberlik için ise galibiyet priminin yarýsý ödeniyor.