Galatasaray eleþtirilerin odaðý oldu! ''Köy takýmýna puan verdiniz''
ABONE OL

Geçen sezondan bu yana Avrupa'da baþarý hedefleyen, bu doðrultuda açýklamalar yapan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Rigas'a karþý aldýðý sonuçla büyük bir hayal kýrýklýðý yaþattý.

288.45 milyon euroluk kadro deðeriyle Letonya'da 9.40 milyon euroluk Rigas karþýsýna çýkan Cim-Bom, 2-0 öne geçtiði maçta skoru koruyamadý.

54'te yediði 2. gole karþýlýk veremeyen Aslan, rakip kalede etkili bile olamadý. 3-1'lik Fenerbahçe galibiyetinin ardýndan Avrupa Ligi'ndeki ilk maçýnda PAOK'u da ayný skorla deviren G.Saray, Kasýmpaþa ve Rigas müsabakalarýyla taraftarýnýn güvenini iyice sarstý.

OYUNCULARA ELEÞTÝRÝLER GELDÝ

Sarý-Kýrmýzýlýlar, 3-0 öne geçtiði Kasýmpaþa karþýlaþmasýnda da sahadan 3-3'lük skorla ayrýlmýþtý.

Tüm bunlarla birlikte Rigas maçý sonrasý Letonya basýný, Türk taraftarlarýn sosyal medyadaki isyanlarýný manþet yaptý. Rigas Kulübü'nün yaptýðý maç sonu skor paylaþýmý altýna yorum býrakan sporseverler; teknik direktör Okan Buruk'a ve oyunculara eleþtirilerde bulundu.

Apollo.lv adlý sitede yer alan haberde þu ifadeler kullanýldý: "Rigaslý oyuncularýn aldýðý 2-2'lik beraberlik Türk taraftarlarý çýldýrttý. Galatasaraylý bir taraftar, 'Köy takýmýna puan verdiniz, yazýklar olsun' ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

O AÇIKLAMA UTANÇ VERÝCÝ!..

Bir sporsever ise teknik direktör Okan Buruk'un yaptýðý açýklamalarý eleþtirdi.

Buruk, 'Bugün Osimhen yoktu. Onunla birlikte çözüm üretebilirdik' dedi. Taraftarlar ise; 'Riga'da köy takýmýna karþý oynadýðýn maçtan sonra Osimhen'in yokluðundan bahsetmek ayýp deðil mi? Yazýk', 'Rigas'a karþý Osimhen'in yokluðunu hissettiðini söylemek sonuçtan daha utanç verici' ifadeleriyle Okan Buruk'a sert çýktý."

Sarý-Kýrmýzýlý takýmdaki bazý oyuncularýn tek baþlarýna Rigas'tan daha pahalý olmasý da sýkça konuþuldu. Letonya basýný, Fenerbahçeli taraftarlarýn da Galatasaray'la dalga geçtiðini vurguladý.

TARÝHÝ BÝR BAÞARI!

Rigas Teknik Direktörü Viktors Moroz, 2-0'dan 2-2 yaptýklarý maçýn ardýndan konuþtu. Oyuncularýyla gurur duyduðunu belirten Moroz, "Bunun tarihi bir baþarý olduðunu düþünüyorum. Güçlü bir takýma karþý böyle bir mücadele verdiðimiz için gururluyum" dedi.

ZOR AMA KEYÝFLÝYDÝ

Rigas'ýn orta saha oyuncusu Stefans Panics, Galatasaray karþýlaþmasý sonrasý çok mutlu olduðunu söyledi. Mücadelenin ardýndan konuþan Panics, "Takým ve Letonya için harika bir sonuç. Çünkü favorilerden birine karþý oynadýk. Zor ama bir o kadar keyifl i bir mücadeleydi" diye konuþtu.