Galatasaray Gençleri rahat geçti
ABONE OL

Süper Lig'de 24. hafta mücadelesinde Fatih Terim'in çalýþtýrdýðý Galatasaray ile Hamza Hamzaoðlu'nun takýmý Gençlerbirliði kozlarýný paylaþtý.

Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan karþýlaþmada Galatasaray 3-0'lýk skorla kazandý. Sarý kýrmýzýlýlarýn gollerini 3. dakikada Ryan Donk ile 34 ve 69'da Radamel Falcao kaydetti.

Sarý kýrmýzýlýlarýn Kolombiyalý oyuncusu Falcao, Süper Lig'de 8 gole ulaþtý.

Alýnan bu sonucun ardýndan Galatasaray puanýný 48 yaptý ve Süper Lig'de son 7 maçýndan galibiyetle ayrýlmýþ oldu. Gençlerbirliði ise 27 puanda kaldý.

Ligin bir sonraki haftasýnda Galatasaray deplasmanda Sivasspor ile karþýlaþacak. Gençlerbirliði sahasýnda Antalyaspor'u konuk edecek.

ÞEHÝTLERÝMÝZ ANILDI

Karþýlaþma öncesinde, Suriye'nin Ýdlib kentinde rejim unsurlarýnýn hava saldýrýsý sonucu þehit olan askerler anýldý.

Maçýn oynandýðý Türk Telekom Stadý'nýn koltuklarýna Türk bayraðý býrakýlýrken, fotoðraflarý spor tabelasýndan gösterilen þehitlerin isimleri tek tek okundu. Taraftarlar, þehitlerin isimleri okunduðunda "Burada" diye karþýlýk verdi. Bu sýrada bazý taraftarlarýn gözyaþlarýna hakim olamadýklarý görüldü.

Önünde Türk bayraðý, arkasýnda da "Mehmet" yazýsýnýn bulunduðu tiþörtlerle ýsýnmaya çýkan Galatasaraylý futbolcular, asker selamý verdi. Gençlerbirliði ise karþýlaþmada üzerinde Türk bayraðýnýn olduðu forma ile mücadele etti. Takýmlar maç öncesindeki seremoniye üzerinde "Milletimizin baþý sað olsun" yazýsýnýn olduðu pankartla çýkarken, þehitler için saygý duruþunda bulunuldu.

Tribünde "Þehitler ölmez vatan bölünmez" þeklinde tezahürat yapan taraftarlar, üzerlerinde "Milletimizin baþý sað olsun, þehitlerimizin mekaný cennet olsun", "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattýr", "Ýdlib'de þehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralýlarýmýza acil þifalar dileriz", "Siz bizi Çanakkale'den iyi tanýrsýnýz" ve "Bayraklarý bayrak yapan üstündeki kandýr, toprak uðrunda ölen varsa vatandýr" yazýlarýnýn olduðu pankartlar açtý. Taraftarlar maçýn ilk iki dakikasýnda sessiz kalarak, tezahürat yapmadý.