Galatasaray rekor için sahaya çýkýyor! Kritik virajda rakip Antalyaspor
ABONE OL

Antalyaspor ile Galatasaray arasýndaki mücadele öncesi öne çýkan istatistikler burada...

SON 16 LÝG MAÇINI KAZANAMADI

Galatasaray ile oynadýðý son 16 Süper Lig maçýný kazanamayan Antalyaspor'un (4B 12M) rakibine karþý son galibiyetini aldýðý karþýlaþma, bu rekabet tarihinde en fazla gol attýðý mücadeleydi (Nisan 2016; 4-2).

SON 8 MAÇI KAYBETMEDÝ

Antalyaspor'a konuk olduðu son sekiz Süper Lig maçýný kaybetmeyen (5G 3B) ve son iki ziyaretinden galibiyetle ayrýlan Galatasaray, bu deplasmanda üst üste 3+ karþýlaþmayý puan býrakmadan geçtiði tek seriyi Eylül 1984-Þubat 1998 arasýnda yakaladý (6G).

SADECE BÝR MAÇTA KAZANDI

Süper Lig'de son þampiyonluk unvanlý takýmlarla oynadýðý son 16 maçýn sadece birini kazanan Antalyaspor (4B 11M), tek galibiyetini Aðustos 2022'de Trabzonspor'u iç sahada 5-2 maðlup ederek aldý.

GALATASARAY REKOR KIRABÝLÝR

Süper Lig tarihinin deplasmandaki en uzun galibiyet serisini tek baþýna ele geçirmek için sahaya çýkmaya hazýrlanan Galatasaray (12; Fenerbahçe ile eþit), bu sürecin baþladýðý 21 Ocak 2024'ten bu yana Avrupa'nýn top 10 liginde dýþ sahada puan kaybetmeyen tek takým konumunda.

TEK GALÝBÝYET BEÞÝKTAÞ'A

Ýstanbul takýmlarýyla oynadýðý son 12 Süper Lig maçýnýn sadece birini kazanan Antalyaspor (2B 9M), bu süreçteki tek galibiyetini Beþiktaþ'ý deplasmanda 2-1 maðlup ederek aldý (Mart 2024).

SADECE ÝKÝ SEZON YAÞADI

Bu sezon Süper Lig'de oynadýðý sekiz maçta 22 puan toplayan Galatasaray (7G 1B), lig tarihinde ilk dokuz karþýlaþmasýný 25 puanla geçtiði sadece iki sezon yaþadý (2023/24 & 2005/06).

GALATASARAY PERFORMANSI

Antalyaspor'un bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan oyuncusu olan Braian Samudio (4), kariyerinde Galatasaray'a rakip olduðu sekiz resmi maçtaki iki golünü ilk (Aralýk 2018) ve son (Mart 2021) lig karþýlaþmalarýnda kaydetti.

BARIÞ ALPER YILMAZ

Bu sezon Galatasaray formasýyla ligde en fazla gol atan oyuncu olan Barýþ Alper Yýlmaz'ýn (4), Süper Lig kariyerinde filelerini havalandýramadýðý takýmlar arasýnda Antalyaspor'dan (beþ maç) daha fazla karþýlaþtýðý tek rakibi Kasýmpaþa (altý maç).

GABRIEL SARA

Gabriel Sara, Galatasaray formasýyla Süper Lig'de çýktýðý son beþ maçta beþ gole doðrudan katký saðladý (2 gol & 3 asist).

OKAN BURUK

Okan Buruk'un Süper Lig kariyerinde maðlup olmadýðý takýmlar arasýnda en fazla karþýlaþtýðý ekip Antalyaspor (9G 3B). Buruk bu rekabette Galatasaray'ýn baþýnda çýktýðý dört maçta da kýrmýzý-beyazlýlara puan vermedi.