Galatasaray, Roma karþýsýnda 6 golle kayýp
ABONE OL

Galatasaray Petrol Ofisi Kadýn Futbol Takýmý, UEFA Kadýnlar Þampiyonlar Ligi A Grubu 2'nci maçýnda Ýtalyan ekibi Roma'ya 6-1 maðlup oldu.

Galatasaray Petrol Ofisi Kadýn Futbol Takýmý, UEFA Kadýnlar Þampiyonlar Ligi A Grubu 2'nci maçýnda Ýtalya temsilcisi Roma'yý konuk etti. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan mücadelede Ýsveç Futbol Federasyonu'ndan Tess Olofsson düdük çaldý. Olofsson'un yardýmcýlýklarýný ise Almira Spahic ve Monica Lokkeberg üstlendi.

Karþýlaþmaya ev sahibi Galatasaray; Gamze Yaman, Berna Yeniçeri, Eda Karataþ, Demehin, Ecem Cümert, Bakarandze, Malado Diallo, Ebru Topçu, Usme, Arzu Karabulut ve Staskova 11'iyle baþladý. Konuk ekip Roma ise; Ceasar, Thogersen, Minami, Cissoko, Hanshaw, Glionna, Kumagai, Giugliano, Greggi, Viens ve Giacinti ile sahada yer aldý.

Mücadeleye hýzlý baþlayan taraf Roma oldu. Henüz 7'nci dakikada soldan Giugliano'nun kullandýðý köþe vuruþta ceza sahasý içerisinde topa iyi yükselen Cissoko'nun kafa golüyle öne geçti: 0-1. Roma golden sonra da topun hakimiyetini korurken, Galatasaray rakibini geride karþýladý. Karþýlaþmanýn 24'üncü dakikasý geçerken Roma farký 2'ye çýkaran golü buldu. Soldan Aschauer'in ortasýnda ceza sahasý içerisine gelen topa Giacinti kafayla vurdu ve meþin yuvarlaðý aðlarla buluþturdu: 0-2. Ýlk yarým saatlik bölüm geride kalýrken Roma, Galatasaray yarý sahasýnda oyunu oynamayý sürdürdü. Ýlk yarýnýn son bölümlerine girilirken, 45'inci dakikada saðdan Glionna'nýn kullandýðý köþe vuruþta Kumagai kafayý vurdu fakat top Arzu Karabulut'un eline çarptý. Maçýn hakemi Tess Olofsson, pozisyonda penaltý kararý verdi. 45+1'inci dakikada penaltýda topun baþýna geçen Giugliano'nun vuruþunu kaleci Gamze Yaman kurtardý. Karþýlaþmanýn ilk yarýsýný konuk ekip Roma 2-0 önde kapattý.

Ýkinci yarýya konuk ekip Roma, iki deðiþiklik ile baþladý. Galatasaray ise ayný kadroyla devam etti. Roma ilk yarýdaki baskýn oyununa devam ederken 3'üncü golü de buldu. 54'üncü dakikada orta alanda Giugliano, pasýný soldaki Haavi'ye aktardý. Bu oyuncunun soldan ceza sahasý içerisine girdikten sonra uzak köþeye vuruþunda top filelere gitti: 0-3. Roma, golden 5 dakika sonra bu kez Giugliano ile farký 4'e çýkardý. Haavi'nin pasýyla savunma arkasýna sarkan Giugliano, ceza sahasý içerisinde topu kontrol ettikten sonra þutunda meþin yuvarlaðý filelere gönderdi: 0-4. Oyunun son bölümlerine doðru girilirken Galatasaray, 76'ncý dakikada Staskova'nýn ayaðýndan golü buldu. Savunmanýn hatasýnda ceza sahasýnda topla buluþan Staskova, kaleciyle karþý karþýya pozisyonda düzgün bir vuruþla meþin yuvarlaðý aðlarla buluþturdu: 1-4. Golden 8 dakika sonra Roma'da sol çizgide Troelsgaard'ýn içeri havalandýrdýðý topu kale önünde Pandini kafayla tamamladý ve durumu 5-1'e getirdi. Roma üst üste golleri bulurken 87'nci dakikada ceza sahasý dýþý sað çaprazýndan Corelli'nin sert þutunda Gamze Yaman'ýn kontrol etmek istediði top bacaklarýnýn arasýndan filelerle buluþtu: 1-6. Karþýlaþmada baþka gol olmayýnca Roma, sahadan 6-1'lik skorla galip ayrýlan taraf oldu.

SARI-KIRMIZILARIN GRUPLARDAKÝ ÝLK GOLÜ

Galatasaray, UEFA Kadýnlar Þampiyonlar Ligi gruplarýndaki ilk golünü Roma'ya attý. Mücadelenin 76'ncý dakikasýnda savunmanýn hatasýnda ceza sahasýnda topla buluþan Staskova, kaleciyle karþý karþýya pozisyonda düzgün bir vuruþla meþin yuvarlaðý aðlarla buluþturdu. Bu gol ayný zamanda sarý-kýrmýzýlý ekibin Þampiyonlar Ligi gruplarýnda attýðý ilk gol olarak tarihe geçti.

TÜRKÝYE'DE OYNANAN ÝLK AVRUPA MAÇI

Galatasaray ile Roma arasýndaki mücadele UEFA Kadýnlar Þampiyonlar Ligi gruplarýnda Türkiye'de oynanan ilk maç oldu. Daha önce Avrupa düzeyinde kadýn futbolunda Türkiye'de hiçbir maç oynanmazken, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'ndaki Roma karþýlaþmasýyla bir ilk de gerçekleþmiþ oldu.

GALATASARAYLI TARAFTARLAR TAKIMLARINI YALNIZ BIRAKMADI

UEFA Kadýnlar Þampiyonlar Ligi A Grubu 2'nci maçýnda oynanan Roma mücadelesinde sarý-kýrmýzýlý taraftarlar, takýmlarýný yalnýz býrakmadý. Biletlerin bedelsiz olarak satýþa sunulmasýnýn ardýndan Atatürk Olimpiyat Stadyumu'na gelen az sayýda Galatasaraylý taraftarlar, maç boyunca tezahüratlar eþliðinde takýma destek oldu.

KARÞILAÞMA ÖNCESÝ DOSTLUK YEMEÐÝ

Karþýlaþma öncesinde sarý-kýrmýzýlý kulübün yöneticileri, konuk ekibin yöneticilerini yemekte aðýrladý. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta düzenlenen yemeðe; Galatasaray Ýkinci Baþkaný Metin Öztürk, Baþkan Yardýmcýsý Niyazi Yelkencioðlu, Yönetim Kurulu Üyesi Bora Bahçetepe, Roma kulübünü temsilen Elisabetta Bavagnoli, Gianmarco Migliorati, Andrea Rubiolo ve UEFA delegesi Polonya'dan Ewa Gajewska katýldý.