Galatasaray sosyal medyada ilk 5'e girdi
ABONE OL

UEFA sýralamasýna göre Türkiye'nin de 9. sýrada yer aldýðý Avrupa'nýn en büyük 10 liginin þampiyonlarý içinde, toplam sosyal medya takipçisi sayýsýnda Real Madrid ilk sýrayý alýrken, onu Paris Saint-Germain ikinci, Manchester City üçüncü, Inter dördüncü ve Galatasaray beþinci sýrada takip etti.

Galatasaray, Instagram'da 15,6 milyon, X'te 15,1 milyon, Facebook'ta 11 milyon ve YouTube'ta 3 milyon olmak üzere toplamda 44,7 milyon takipçi sayýsýna sahip.

X'TE EN FAZLA TAKÝPÇÝYE SAHÝP 3. KULÜP GALATASARAY

Sarý-kýrmýzýlý ekip, sosyal medya platformu X'te Avrupa'daki þampiyonlar arasýnda en fazla takipçiye sahip 3. kulüp konumunda.

X'te yaklaþýk 15,1 milyon takipçiye sahip Galatasaray, 50,8 milyon takipçisi bulunan Real Madrid ve 17,6 milyon takipçiyle Mancehster City'nin ardýndan 3. sýrada yer alýyor.

Galatasaray'ý 15 milyon takipçi sayýsýyla ise Fransa'dan Paris Saint-Germain izliyor.

REAL MADRÝD, TOPLAM 350,6 MÝLYON TAKÝPÇÝYE SAHÝP

Ýngiltere, Ýspanya, Ýtalya, Almanya, Fransa , Portekiz, Hollanda, Belçika, Türkiye ve Çekya liglerinin þampiyonlarýnýn sosyal medya platformlarýndaki toplam takipçi sayýlarýnda, Ýspanyol ekibi Real Madrid zirvede bulunuyor.

Eflatun-beyazlýlar; Instagram'da 162 milyon, X'te 50,8 milyon, Facebook'ta 124 milyon ve YouTube'ta 13,8 milyon olmak üzere, toplam 350,6 milyon takipçiye sahip. Real Madrid'i 139,71 milyon takipçiyle Fransa'dan Paris Saint-Germain ve 129,85 milyon takipçiyle Ýngiltere'den Manchester City izliyor.