Galatasaray, UEFA ile imzalanan uzlaşma anlaşmasının geçerliliğini sürdüreceğini KAP'a bildirdi
ABONE OL

Galatasaray’ın KAP’a yaptığı açıklama şu şekilde:

Şirketimizin 13.06.2018 tarihinde UEFA Soruşturma Komisyonu (Investigatory Chamber) ile imzalanan Uzlaşma Anlaşması'nın, 05.10.2018 tarihinde UEFA Kulüp Finansal Kontrol Organı bünyesindeki Yargı Komisyonu (Adjudicatory Chamber) Başkanı tarafından reddedilmesi hususunda; Şirketimizin 15.10.2018 tarihinde Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) sunduğu itirazı kabul edilmiş olup, imzalanan Uzlaşma Anlaşması'nın geçerliliğini korumasına ve Yargı Komisyonu Başkanı tarafından verilen red kararının hükümsüz kılınmasına Spor Tahkim Mahkemesi'nce (CAS) karar verilmiştir.

MUSTAFA CENGİZ’DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Mahkeme kararının resmi hali bize ulaştı. Camiamız için olumlu bir karar. Sanırım CAS'ın ilk kez Türkiye lehine verdiği olumlu karar oldu. Türk futboluna ve Galatasaray'a hayırlı olsun.
 
Galatasaray'ın hukuksal savaşını küçümsemeye çalışan sevgili kardeşlerimiz oldu. Ben onların kötü niyetleri olmadığını ve yeterli bilgi almadıklarını düşünüyorum.
 
UEFA Başkanı Ceferin'e de teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim dava örnek oldu. PSG de geçen hafta kazandı. Galatasaray, ilk defa Avrupa hukuk arenasında örnek alındı. Bir İtalyan kulübü de örnek aldı isim vermeyeyim.
 
Biz 3 yıllık süre içinde azami 30 milyon euro zarar bildirmek durumundayız. 100 milyon TL'lik de sermaye artırımı yapmak zorundayız. Yapmazsak, 5 milyon euro zararla yine şartlara uymuş oluyoruz. Fakat her halükarda 6 milyon euro ceza ödeyeceğiz.
 
Bu sene ilk defa kar elde ettik. Eğer 2 milyon euro ceza olmasaydı yaklaşık 15 milyon TL kar edecektik, 3 milyon TL düzeyinde kaldı.
 
Şükür ki şampiyonluk şansımız sürüyor. İnşallah bu kenetlenmeyi yarın Genel Kurul da gösterir. Bize karşı olanlar, bizi beğenmeyenler olabilir. Ben onların da yönetimiyim" ifadelerini kullandı.