Galatasaray'a bonservis şoku
ABONE OL
Devre arasında kadroısunu önemli yerli ve yabancı oyuncularla takviye etmek isteyen Galatasaray'a bonservis şoku. Sarı kırmızılı takım, son günlerde irtibata geçriği tüm futbolcuların yükselen maliyetleri yüzünden oldukça sıkıntılı günler geçiriyor. Daha önce 3-4 milyon Euro aralığında transfer bütçesi ayrılan Hakan çalhanoğlu için bu rakam 9 milyon Euro'ya kadar çıktı. Galatasaray'ın ısrarlı ilgisine gurbetçi oyuncunun da medya organları acalığı ile 'sarı kırmızılı takımda oynamak istiyorum' cevabı, bonservis bedellerini tavana çıkardı.

Bonservisler tavan yaptı

Sezon başında 3-4 milyon Euro aralığında bir fiyat önerilen hakan Çalhanoğlu için hamburg'un istediği rakam 9 milyon Euro'ya kadar çıktı. Aynı sıkıtnı Serdar Aziz için de yaşanıyor. Galatasaray'ın ısrarla renklerine katmak istediği futbolcu için önce 5 milyon Euro isteyen Bursaspor ardından bu rakamı 3,5 milyon Euro+Ceyhun Gülselam'a çevirdi. Ancak Mancini'nin en çok güvendiği isimlerden biri olan Ceyhun'u göndrmek istememesi, Galatasaray yönetimini zor durumda bıraktı. Bursaspor'un sarı kırmızılı takımdan başka bir futbolcu istememesi üzerine bonservis görüşmeleri tıkandı ve transfer olmama noktasına kadar geldi.

Ön protokole rağmen resmi imza yok

Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği Tarık Çamdal'da da aynı konuyla karşılaşan sarı kırmızılı yönetim, transferde susma kararı aldı. Daha önce sezon sonunda kontratı sona erecek futbolcu için 1,5 milyon Euro öneren Galatasaray, Beşiktaş'ın da devreye girmesiyle sıkıntı yaşadı. Tarık Çamdal ile ön protokol yapan Galatasaray, futbolcuyla anlaşmasına rağmen kulübü Eskişehirspor ile bonservis sorununu çözemedi.

Yabancı transferinde sıkıntı yok

Yabancı futbolcularda biraz daha sessiz ve derinden ilerleyen Galatasaray, şimdilik bu problemi yaşamadı. Ancak yerli futbolculardaki bonservis artışı sarı kırmızılı takımın transfer planlarını da alt üst etti. Kadrosundaki futbolcuları gönderirken zarar eden sarı kırmızılı takım, takviye konusunda da aynı sorunları yaşadı.