Galatasaray'a þampiyonluk için 1 puan yetecek
ABONE OL

Trendyol Süper Lig'in 36. haftasýnda konuk olduðu VavaCars Fatih Karagümrük'ü 3-2 yenen Galatasaray, son 2 haftaya 6 puanlýk avantajla girdi.

Atatürk Olimpiyat Stadý'nda yapýlan müsabakanýn ilk yarýsýnda etkili olamayan sarý-kýrmýzýlý ekip, 34. dakikada Ryan Mendes'in golüyle 1-0 geri düþtü. Pozisyon üretmekte zorlanan Galatasaray, beraberlik golünü 45+4. dakikada Barýþ Alper Yýlmaz ile buldu ve devre arasýna 1-1 eþitlikle girildi.

Galatasaray, maçýn ikinci yarýsýna daha etkili baþladý. Karþýlaþmanýn 70. dakikasýnda Barýþ Alper Yýlmaz'ýn büyük çabasý sonrasýnda Dries Mertens'in golü geldi. Mauro Icardi, Hakim Ziyech ve Kerem Demirbay ile pozisyon üreten sarý-kýrmýzýlý ekip, 83. dakikada Markao'nun golüne engel olamayýnca skor 2-2'ye geldi. Maçý býrakmayan "Cimbom" 81. dakikada oyuna giren Berkan Kutlu'nun 9 dakika sonra kaydettiði golle müsabakayý 3-2 kazandý.

Bu sonuçla Galatasaray, puanýný 99'a yükseltti. Haftaya en yakýn takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde giren sarý-kýrmýzýlýlar, rakibinin Kayserispor önünde galip gelmesine karþýn farký korudu. Son 2 maçýndan ilkinde Fenerbahçe'yi konuk edecek, sonra da deplasmanda TÜMOSAN Konyaspor ile karþýlaþacak Galatasaray'a þampiyonluk için 1 puan yeterli olacak.

BARIÞ ALPER, ATTIÐI GOLÜ ANNESÝNE HEDÝYE ETTÝ

Galatasaray'ýn milli futbolcusu Barýþ Alper Yýlmaz, attýðý golden sonra annesinin Anneler Günü'nü kutladý.

Müsabakanýn 45+4. dakikasýnda sarý-kýrmýzýlý ekip adýna 1-1 beraberliði saðlayan Barýþ Alper, formasýnýn altýna annesi ile kendisinin fotoðrafýnýn yer aldýðý tiþörtü gösterdi.

Barýþ Alper, attýðý golle bu sezon Süper Lig'deki skor sayýsýný 6'ya yükseltti. Bir kez de Türkiye Kupasý'nda aðlarý havalandýran 23 yaþýndaki futbolcu, toplam 7 gole ulaþtý.

MERTENS, LÝGDE 9. GOLÜNÜ ATTI

Galatasaray'ýn 37 yaþýndaki yýldýzý Dries Mertens, kaydettiði gole takýmýný galibiyetine katký saðladý.

Bu sezon takýmýn en önemli futbolcularýndan olan Mertens, karþýlaþmanýn 70. dakikasýnda fileleri havalandýrdý. Mertens'in attýðý golle sarý-kýrmýzýlý ekip 2-1 öne geçti.

Ligin 35. haftasýndaki EMS Yapý Sivasspor müsabakasýnda 2 gol atan Belçikalý yýldýz, Fatih Karagümrük müsabakasýný da boþ geçmedi. Ligde son 4 haftada 4 gole ulaþan Mertens, toplamda da 9. kez rakip fileleri sarstý.

Avrupa maçlarýnda da 3 golü bulunan Dries Mertens, çift haneli skora ulaþtý.

BERKAN'DAN ÞAMPÝYONLUK YOLUNDA KRÝTÝK GOL

Sarý-kýrmýzýlý ekibin orta saha oyuncusu Berkan Kutlu, þampiyonluk yarýþýnda kritik bir gole imza attý.

Sezon baþýnda Ýtalya temsilcisi Genoa'ya kiralanan ve ara transferde takýma geri dönen 26 yaþýndaki futbolcu, bu sezon ilk kez aðlarý havalandýrdý. Maçýn 90. dakikasýnda skor 2-2 berabereyken takýmýný 3-2 üstünlüðe taþýyan Berkan, þampiyonluk yolunda önemli bir anda sahne aldý.

GALÝBÝYET SERÝSÝ 17 MAÇA ÇIKTI

Galatasaray, Süper Lig'de son 17 maçýný kazandý.

Ýki hafta önceki Yukatel Adana Demirspor galibiyetiyle Süper Lig'de en uzun galibiyet serisi rekorunu (15) kýran Galatasaray, bu baþarýsýný sürdürdü.

Sarý-kýrmýzýlý ekip, sonrasýnda Sivasspor ve Fatih Karagümrük mücadelelerini de kazanarak seriyi ve rekoru 17 maça çýkardý.

LÝGDE 24 MAÇTIR YENÝLMÝYOR

Sarý-kýrmýzýlý ekip, Süper Lig'deki son 24 müsabakada maðlubiyet yüzü görmedi.

Bu sezonki tek yenilgisini 12. haftada deplasmanda Atakaþ Hatayspor karþýsýnda yaþayan Galatasaray, sonrasýndaki 24 lig maçýnda 22 galibiyet ve 2 beraberlik aldý.

100 PUANA BÝR ADIM KALDI

Galatasaray, Süper Lig tarihinde bir sezonda en fazla puan toplama rekorunu 99'a çýkardý.

Sarý-kýrmýzýlý ekip, 66. sezonu oynanan Süper Lig'de son 3 haftaya 96 puanla zirvede girdi. Galatasaray, lig tarihinde böylelikle bir sezonda en yüksek puana ulaþan takým oldu.

"Cim bom" ligin 36. haftasýndaki VavaCars Fatih Karagümrük müsabakasýnda aldýðý galibiyetle 99 puana ulaþtý.

Ligde kalan 2 haftada 100 puaný geçmesi muhtemel sarý-kýrmýzýlýlarýn bir sonraki hedefi 3 haneli puan toplayan ilk takým unvanýný elde etmek olacak.

KRÝTÝK DERBÝ ÖNCESÝ KAYIP VERMEDÝ

Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi VavaCars Fatih Karagümrük müsabakasýný "kazasýz" atlattý.

Sarý-kýrmýzýlý takýmda Fatih Karagümrük maçý öncesi Lucas Torreira, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoðlu, sarý kart ceza sýnýrýnda bulunuyordu. Bu oyuncular, müsabakayý kart görmeden tamamladý.

Herhangi bir sakat da vermeyen sarý-kýrmýzýlý ekip, Fenerbahçe derbisine tam kadro çýkacak.

ICARDÝ'NÝN SERÝSÝ SONA ERDÝ

Galatasaray'ýn Arjantinli golcüsü Mauro Icardi'nin gol atma serisi sona erdi.

Ligde çýktýðý son 7 maçta 9 kez aðlarý havalandýran yýldýz santrfor, Fatih Karagümrük maçýnda pozisyonlara girmesine raðmen aðlarý sarsamadý.

KIRMIZI-SÝYAHLILAR ATEÞ HATTINA ÝNDÝ

VavaCars Fatih Karagümrük, ligde son 2 haftaya düþme hattýnda girdi.

Ligde 36. hafta öncesi 37 puaný bulunan kýrmýzý-siyahlý takým, sahasýnda iyi mücadele etmesine raðmen Galatasaray'a 3-2 maðlup oldu.

Fatih Karagümrük, ligde kalma mücadelesi veren TÜMOSAN Konyaspor, Gaziantep FK ve Atakaþ Hatayspor'un maçlarýný kazanmasýyla 17. sýraya geriledi.

KARAGÜMRÜKLÜ MARKAO, ÜÇ MAÇTIR GOL ATIYOR

VavaCars Fatih Karagümrük'ün Brezilyalý santrforu Markao, ligde son 3 maçta da gol attý.

Kýrmýzý-siyahlý takýmýn ara transferde kadrosuna kattýðý Markao, ligde arka arkaya Bitexen Antalyaspor, Mondihome Kayserispor ve Galatasaray maçlarýnda fileleri havalandýrdý.

Tecrübeli futbolcu, Süper Lig'de toplam 4 gole ulaþtý.