Galatasaray'dan Ndombele'ye veda! Yerine Ada'dan yýldýz isim
ABONE OL

Galatasaray'ýn sezon baþýnda kadrosuna kattýðý yýldýz futbolcu Tanguy Ndombele, beklentilerin altýnda kaldý. Yýldýz orta sahanýn kilo problemi yaþamasý ve bir türlü istenilen seviyeye gelememesiyle yollar ayrýlma noktasýna geldi.

1 sezon kiralýk olarak kadroya katýlan 26 yaþýndaki oyuncunun, anlaþmasý iptal edilecek. Galatasaray yönetimi Tottenham'la masaya oturup kiralama anlaþmasýnýn Ocak'ta iptal edilmesini ve Ndombele'nin geri dönmesini talep edecek. Performansýyla beklentilerin altýnda kalan ve sarý kýrmýzýlý taraftarlarý hayal kýrýklýðýna uðratan Ndombele'nin 15 milyon euro satýn alma opsiyonu bulunuyordu.

NDOMBELE GÝDÝYOR, PARTEY GELÝYOR!

Bu sezon ligde þampiyonluk hedefleyen ve liderlik koltuðunda oturan Galatasaray, Tanguy Ndombele'nin yerine yýldýz bir isim getirmeye hazýrlanýyor. Arsenal'in yýldýz orta sahasý Thomas Partey için Galatasaray yöneticileri tekrar masaya oturucak. Okan Buruk'un da ilk tercihi Thomas Partey olarak biliniyor.

BÝR DÝÐER ADAY EMIL BREIVIK

Galatasaray'ýn daha önce genç oyuncuyu kadrosuna katmak için giriþimleri olmuþtu fakat sonuç alýnamamýþtý. Dinamik bir orta saha oyuncusu isteyen Okan Buruk için ise ikinci aday Molde'nin 23 yaþýndaki orta sahasý Emil Breivik oldu.

TANGUY NDOMBELE ÝSTATÝSTÝKLERÝ

Bu sezon Galatasaray formasýyla 7 maça çýkan 26 yaþýndaki orta saha, bu karþýlaþmalarda toplamda sadece 123 dakika süre aldý. Yýldýz oyuncunun piyasa deðeri ise Transfermarkt'e göre 21 milyon euro olarak biliniyor.

EMIL BREIVIK ÝSTATÝSTÝKLERÝ

Molde'de bu sezon 9 maçta sahaya çýkan Breivik, 2 gol attý ve 2 asist yaptý. Genç oyuncunun piyasa deðeri ise Transfermarkt'e göre 4 milyon euro olarak biliniyor.

THOMAS PARTEY ÝSTATÝSTÝKLERÝ

Bu sezon Arsenal adýna 5 karþýlaþmada forma giyen Partey'in piyasa deðeri ise bir hayli yüksek. Transfermarkt'e göre Ganalý oyuncunun piyasa deðeri 35 milyon euro olarak belirlenmiþ.

Star Gazetesi - Yaþar Çifcibaþý