Gaziantep FK'nin yeni sezonda gözü Avrupa'da
ABONE OL

Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonunu AA muhabirine deðerlendiren baþkan Yýlmaz, 6 Þubat 2023'te Kahramanmaraþ merkezli yüzyýlýn depremini yaþadýklarýný hatýrlattý.

Depremin ardýndan ligden çekildiklerini anýmsatan Yýlmaz, 15 futbolcuyu diðer takýmlara kiralýk olarak gönderdiklerini ifade etti.

Geçen sezonu zor geçireceklerini tahmin ettiklerini belirten Yýlmaz, þu deðerlendirmede bulundu:

"Bu sezonun bizim için zor geçeceði belliydi çünkü aðýr hasarlý bir binayý tamir edecektik. Baþtan yapmak kolaydýr ama tamir etmek daha zordur. Onun gibi düþünün durumumuzu. Çocuklarýmýzýn çoðu gittikleri yerlerde forma þansý bulamadý. Birçok olumsuzluða raðmen taraftarýmýz, sanayicimiz, þehrin idarecileri bizim arkamýzda durdu. Herkes elinden geldiði kadar destek verdi. Biz de futbolcularýmýzý motive etmeye çalýþtýk. Bunu yaparken gerçekten çok çalýþtýk. Þimdi bunun mutluluðunu yaþýyoruz. Çok sancýlý bir sezon geçirdik. Takýmý ligde tuttuðumuz için mutluyuz. Ben arkadaþlara 'Bu sene ligde kalýrsak kendimizi þampiyon ilan edeceðiz.' diyordum, onun mutluluðunu yaþýyoruz. Elimizdeki kadroyla en fazla bunu yapabildik."

"NEDEN AVRUPA OLMASIN"

Memik Yýlmaz, yönetim ve teknik ekibin yeni sezona iliþkin çalýþmalara baþladýðýný dile getirdi.

Kadrodaki birçok ismin kontratýnýn bittiðini hatýrlatan Yýlmaz, þöyle devam etti:

"Tabii ki gelenler ve gidenler olacak. Bu, futbolun doðasýnda var. Geçen yýldan eksikliklerimiz var. Onlarý tamamlamaya çalýþýyoruz. Ýnþallah yeni sezonda güzel þeyler yapýp þehir ve takým olarak yolumuza devam ederiz. Zamanýnda Avrupa'da oynamýþ bir takýma sahibiz. Birçok önemli futbolcu çýkarmýþ bir þehirden bahsediyoruz. Doðal olarak insanlarýn beklentisi yüksek. Gaziantep halký aslýnda hak ediyor. Neden olmasýn Avrupa. Ona göre bir takým kurulsa yapýlabilir. Kýsmet diyelim. Öncelikle bütçemizi ne kadar, ne yaparýz ona göre hareket edeceðiz."

"SEYÝRCÝ ORTALAMASINDA 9. SIRADAYIZ"

Takýmýn en zor zamanlarýnda bile taraftarýn kendilerine büyük destek verdiðini belirten Yýlmaz, onlara her zaman minnettar olduklarýný ifade etti.

Futbolun seyir iþi olduðunu aktaran Yýlmaz, "Seyirci ortalamasýnda 9. sýradayýz. 16-17'nci sýralardan geldik. 8 bin 272 ortalamamýz var. Bu, þehrimiz ve bizim için çok sevindirici. Bu kolay deðil gerçekten. Onun için bu þehir Avrupa'yý hak ediyor. Bunun için iyi ekonomiye sahip olmak lazým." ifadelerini kullandý.

FUTBOL AKADEMÝSÝ KURULUYOR

Yýlmaz, Gaziantep kentinin her zaman her alanda sporun içinde olduðunu ve spora deðer verdiðini kaydetti.

Yeni dönemde futbol akademisini kurma çalýþmalarýnýn olduðunu dile getiren Yýlmaz, "Altyapýya önem vermemiz lazým. Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Fatma Þahin'in çalýþmalarý var. Bir akademi adý altýnda bize bir tesis yapmayý planlýyoruz. Ýnþallah kýsmet olursa memlekete onu kazandýrmýþ olacaðýz." deðerlendirmesinde bulundu.