Gebze Driftfest gerçekleþtirildi
ABONE OL

Gebze Belediyesi Mevlana Kapalý Pazaryeri'nde bu yýl ilk defa gerçekleþtirilen organizasyona, pilotlarý Örge Pamukçu, Muhammet Beþer, Kenan Büyükbahçe, Abbas Çimen, Farno Rezaei ve Burcu Çetinkaya katýldý. Oluþturulan parkura sýrayla çýkan pilotlar, plastik direkler arasýnda gösteri yaparak izleyicilere keyifli anlar yaþattý.

Gebze Belediye Baþkaný Zinnur Büyükgöz, AA muhabirine, ilk defa böyle bir organizasyon gerçekleþtirdiklerini ve katýlýmýn yoðun olduðunu söyledi.

Büyükgöz, 6 pilotun gösterilerde pistte yer aldýðýna deðinerek, gençlerin ayrý bir ilgi gösterdiðini, onlarýn arayýþlarýna cevap vermek için festivali düzenlediklerini aktardý.

Gebze'de ilkleri yapmayý devam edeceklerini belirten Büyükgöz, "Bugün ilk defa drift yarýþmalarýný yapýyoruz. Burada profesyonel 6 pilotumuz sahne alacaklar. Türkiye'de 10 ilde yýlda 20 defa yapýlan bir organizasyon. Bizler de burada 11'inci organizasyonu düzenliyoruz. 6 pilotumuz burada gösterilerini sunacaklar. 6'sý da profesyonel tanýnan yarýþmacýlar. Kadýn pilotlarýmýz da var. Ýranlý bir pilotumuz var. Türkiye'nin ilk kadýn pilotu da burada, ben onlarý da katýlýmlarýndan dolayý tebrik ediyorum." þeklinde konuþtu.

Türkiye Ralli Þampiyonasý'nda mücadele eden Burcu Çetinkaya ise, drift þov kýsmýna katýlmanýn kendisi için oldukça keyifli olduðunu dile getirdi.

Otomobillerle sokaklarda deðil bu tarz organizasyonlarda eðlenilebileceðini ifade eden Çetinkaya, "Ralliciyim. 2007 yýlýndan beri otomobil þovlarý yapýyorum. O yüzden bu ortamda olup drift þov kýsmýna katýlmak benim için çok keyifliydi. Sýrada Türkiye Ralli Þampiyonasý'nýn 4. yarýþý var. O yarýþa büyük bir sürprizle hazýrlanýyor olacaðýz. O yüzden takip edip desteklerlerse çok memnun olurum. Bu sporun aslýnda halka ne kadar yakýn bir spor olduðunu göstermek için sokaklarda deðil bu aktivitelerde gazlayabiliriz. O yüzden burada bir yarýþ yok." diye kaydetti.

Öte yandan Büyükgöz, organizasyona katýlan pilotlara plaket takdim ederek fotoðraf çektirdi.

  • Gebze Driftfest
  • Kocaeli
  • Otomobil Sporlarý