Gol atma görevi bütün takýmýn! Milliler, skor yükünü arasýnda paylaþýyor
ABONE OL

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý'nda (EURO 2024) çeyrek finale kalan ve Hollanda ile eþleþen A Milli Takým'da gollerin daðýlýmý dikkati çekiyor.

Ýtalyan teknik direktör Vincenzo Montella yönetimindeki milli takým, 'Forvetsiz' oynuyor eleþtirileri alýrken, turnuvanýn en golcü 3. takýmý konumunda bulunuyor.

Ay-yýldýzlý ekibin 4 maçta kaydettiði 7 gole, 6 farklý oyuncu imza attý.

Milli takýmýn, EURO 2024'te çeyrek finale gelene kadar oynadýðý maçlarda Merih Demiral (2), Mert Müldür, Arda Güler, Kerem Aktürkoðlu, Hakan Çalhanoðlu ve Cenk Tosun fileleri havalandýrdý.

TURNUVA ÖNCESÝNDE DE BENZER TABLO

Montella yönetimindeki milli takýmýn bu gol daðýlýmýnýn benzeri, turnuva öncesinde oynanan maçlarda da görüldü.

Milli takýmýn, Montella yönetiminde EURO 2024 öncesinde oynadýðý 8 maçta attýðý 11 golün 9'u da farklý oyunculardan geldi.

EURO 2024 öncesinde 5'i özel 3'ü resmi maçlarda Barýþ Alper Yýlmaz (2), Cenk Tosun (2), Yunus Akgün, Kerem Aktürkoðlu, Ferdi Kadýoðlu, Kenan Yýldýz, Yusuf Sarý, Yusuf Yazýcý ve Hakan Çalhanoðlu gol sevinci yaþadý.

AVRUPA ÞAMPÝYONASI'NDA ÝLK KEZ 3 GALÝBÝYET

A Milli Takým, Vincenzo Montella ile birçok ilki de baþararak EURO 2024'te yoluna devam ediyor.

Avrupa Þampiyonasý'nda 3. kez çeyrek final oynayacak ay-yýldýzlý ekip, organizasyon tarihinde ilk kez 3 galibiyete ulaþtý.

Montella yönetimindeki Türkiye, EURO 2024'te oynadýðý 4 maçýn 3'ünü kazanýrken, 1'inden maðlubiyetle ayrýldý. Milli takým, çeyrek final oynadýðý EURO 2000'de tek, EURO 2008'de ise 2 galibiyet elde etmiþti.

EURO 2000'de gruptan çýkýp o dönemde son 16 turu olmadýðý için doðrudan çeyrek finale yükselen milli takým, o þampiyonada yalnýzca Belçika'yý maðlup etmiþ, Ýsveç'le berabere kalmýþtý. Açýlýþ maçýnda Ýtalya'ya kaybeden Türkiye, çeyrek finalde de Portekiz'e 2-0 maðlup olarak elenmiþti.

Milli takým, yarý final oynadýðý EURO 2008'de de Ýsviçre ve Çekya'yý maðlup etmiþ, grup aþamasýndan sonra çýktýðý Hýrvatistan karþýlaþmasýnda ise rakibine penaltýlarla üstünlük kurarak yarý finale yükselmiþti. Ay-yýldýzlý ekip, yarý finalde ise Almanya'ya maðlup olmuþtu.

MONTELLA'NIN TURNUVA ÖNCESÝ ÝLKLERÝ

A Milli Futbol Takýmý, ilk kez büyük bir turnuvaya Montella yönetiminde eleme gruplarýný lider tamamlayarak katýlma hakký elde etti.

Milli takýmý ilk kez bir büyük turnuvaya taþýyan yabancý teknik adam olan Montella, gruplardan çýkma baþarýsýna da imza attý.

Avrupa Þampiyonasý'na katýlýrken grup aþamasýnda Hýrvatistan'ý tarihinde ilk kez deplasmanda maðlup eden milli takým, Almanya'yý da 72 yýl sonra ilk kez deplasmanda yendi.

Ay-yýldýzlý ekip, Letonya ile Türkiye'de oynadýðý karþýlaþmalarda ilk galibiyetini 2023 yýlýnda elde etti. Rakibiyle daha önce Türkiye'de oynadýðý 3 maçtan da beraberlikle ayrýlan milliler, EURO 2024 Elemeleri'nde Konya'da oynadýðý maçý 4-0 kazanarak beraberlik serisine son verdi.