Göztepe Tayfun Korkut'la anlaþmak üzere
ABONE OL

Süper Lig'de ilk 3 maçýnda 2 puan toplayan Göztepe'de teknik direktör Ünal Karaman'la yollar resmen ayrýlýrken, Baþkan Mehmet Sepil, 7 yýllýk görev sürecinde 11'inci teknik adamýný deðiþtirdi. Sarý-kýrmýzýlýlarý 2014-2015 sezonunun baþýnda Altýnbaþ Holding'ten devralan Sepil ilk olarak Suat Kaya ile çalýþtý. Sezon içinde Kaya ile yollarý ayýrýp Metin Diyadin'i göreve getiren Baþkan Sepil, o yýl 2'nci Lig'de þampiyonluk sevinci yaþadý. Ertesi sezon 1'inci Lig'de mücadele eden Göztepe, Diyadin'le baþladýðý sezonu Önder Özen ve Mehmet Aurelio ile tamamladý.

SÜPER LÝG'DE TUNA'YLA BAÞLADI

Göztepe 2016-2017'de Play-Off'tan Süper Lig'e yükseldiði dönemde yine 2 teknik direktörle yola devam etti. Okan Buruk'a emanet edilen takým sezon sonuna doðru Yýlmaz Vural yönetimine geçti. Vural yönetimindeki Göztepe, Play-Off finalinde Eskiþehirspor engelini geçerek 14 yýl sonra Süper Lig'e döndü. Baþkan Mehmet Sepil, kulübün büyük hasretine son veren Vural'la yola devam etmeyip Ýzmir ekibinin Süper Lig'deki ilk sezonunda Tamer Tuna ile sözleþme imzaladý. Tuna, kariyerindeki ilk Süper Lig macerasýnda Göztepe'yi 6'ncý yaptý. Ancak sezon sonunda yaþanan sorunlar nedeniyle Tamer Tuna, Göztepe ile vedalaþtý ve 2018-2019'un baþýnda Bayram Bektaþ dümene geçti.

BEKTAÞ VE ÖZDEÞ GELDÝ

Ancak genç çalýþtýrýcýnýn da Göztepe ile macerasý uzun sürmedi. Daha ilk devre bitmeden Bayram Bektaþ'la yollar ayrýlýrken, tecrübeli isim Kemal Özdeþ, Göztepe'nin yeni teknik direktörü oldu. Alýnan kötü sonuçlar nedeniyle Göz-Göz düþme potasýna doðru gerileyince Kemal Özdeþ'in de ayrýlýðý kaçýnýlmaz oldu. Özdeþ'in gitmesiyle kulüpte 2'nci Tamer Tuna devri baþladý. Tamer Tuna yönetimindeki Göztepe, 2018-2019 sezonunda son maçta kümede kalmayý baþardý. Tamer Tuna, 2019-2020 sezonuna Göztepe ile baþlasa da bir kez daha kendisiyle yollar ayrýldý.

AYNI KADERÝ YAÞADILAR

Göztepe'de Baþkan Mehmet Sepil, Tuna'nýn vedasýnýn ardýndan yine genç bir teknik direktör tercihinde bulundu. TFF 1'inci Lig ekiplerinden Hatayspor'da gösterdiði performansla tüm dikkatleri üzerine çeken Ýlhan Palut, Göztepe'nin yeni teknik patronu oldu. Göztepe'de yaklaþýk 1.5 sezon görev alan Palut, istenilen skorlarýn elde edilmemesi üzerine istifa ederken, bu kez rota Ünal Karaman'a döndü. Palut'un gidiþiyle Karaman, 2.5 yýllýk mukaveleye imza attý. Geçen sezonun 20'inci haftasýnda göreve resmen baþlayan 55 yaþýndaki çalýþtýrýcý bu sezonun 3'üncü haftasýnda diðer meslektaþlarýyla ayný kaderi yaþadý.

TAYFUN KORKUT FAVORÝ, ADAYLAR ARTIYOR

Ünal Karaman'ýn ayrýlmasýnýn ardýndan Göztepe bir kez daha yeni teknik adamýný aramaya baþladý. Milli maçlar nedeniyle Süper Lig'e verilen arada çalýþmalarýný hýzlandýran Göztepe'de Tayfun Korkut'un favori olduðu bildirildi. Korkut'un 2'nci hafta Gürsel Aksel Stadý'nda Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'la oynanan maçý locadan izlediði, taraflarýn anlaþmaya yakýn olduklarý iddia edildi.

Futbolculuk döneminde Almanya'da yetiþip, Fenerbahçe, Real Sociedad, Beþiktaþ gibi kulüplerde oynayan 47 yaþýndaki Korkut, Bundesliga'da Hannover 96, Kaiserslautern, Bayer Leverkusen ve VfB Stuttgart'ý çalýþtýrdý. Korkut'un yaný sýra Göztepe'nin Altýnordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroðlu, geçen sezon Fenerbahçe'yi çalýþtýran Emre Belözoðlu ve Aytemiz Alanyaspor'dan ayrýlan Çaðdaþ Atan'ý listeye aldýðý ifade edildi.