Gürcistan yarýn Çekya ile kozlarýný paylaþacak
ABONE OL

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý'nda (EURO 2024) Türkiye'nin de bulunduðu F Grubu'nda yarýn Gürcistan ile Çekya karþýlaþacak.

Almanya'nýn Hamburg þehrindeki Volkspark Stadý'nda oynanacak karþýlaþma, TSÝ 16.00'da baþlayacak.

Mücadeleyi Alman hakem Daniel Siebert yönetecek. Siebert'in yardýmcýlýklarýný ayný ülkeden Jan Seidel ve Rafael Foltyn yapacak. Karþýlaþmanýn dördüncü hakemi ise Bosna Hersekli Irfan Peljto olacak.

ÝLK MAÇLARINI KAYBETTÝLER

Gürcistan ve Çekya, F Grubu'nda çýktýklarý ilk maçlardan maðlup ayrýldý.

A Milli Futbol Takýmý'nýn Gürcistan'ý 3-1 ile geçtiði ilk maçlarda, Portekiz ise Çekya'yý 1-0 geriden gelerek 2-1 maðlup etti.

EURO 2024'e istediði baþlangýcý yapamayan iki takým, birbirlerine rakip olduklarý ikinci grup karþýlaþmasýnda, ilk maçýn yaralarýný sarmaya çalýþacak.

ÝKÝ TAKIM ÝLK KEZ KARÞILAÞACAK

Gürcistan ile Çekya, tarihlerinde ilk kez karþý karþýya gelecek.

Çekoslovakya daðýldýktan sonra katýldýðý turnuvalarda en iyi derecesini EURO 1996'da final oynayarak elde eden Çekya, EURO 2004'te yarý final, EURO 2012 ve 2020'de ise çeyrek final gördü. Grup aþamasýnda havlu atmak istemeyen Çekya, puansýz ayrýldýðý ilk maçtan sonra Gürcistan karþýsýna mutlak galibiyet parolasýyla çýkacak.

Avrupa Þampiyonasý'na ilk kez katýlan Gürcistan ise Çekya karþýsýnda turnuva tarihinde ilk kez puan almanýn hesaplarýný yapýyor. Turnuvadaki ilk golünü ay-yýldýzlýlara karþý bulan ancak puan alamayan Gürcistan için gruptan çýkabilmek adýna Çekya karþýlaþmasý hayati önem taþýyor.

BÝRER OYUNCU CEZA SINIRINDA

Gürcistan ve Çekya'da birer futbolcu, sarý kart ceza sýnýrýnda bulunuyor.

Ýlk maçlarda sarý kartý bulunan Gürcü Solomon Kverkvelia ile Çek Patrik Schick, bu karþýlaþmada da kart görmeleri halinde son grup müsabakalarýnda cezalý duruma düþecek.

MUHTEMEL 11'LER

Karþýlaþma öncesi UEFA'nýn internet sitesinde yer alan muhtemel 11'ler þu þekilde:

Gürcistan: Mamardashvili, Lochoshvili, Dvali, Kashia, Kverkvelia, Kakabadze, Kochorashvili, Kvekveskiri, Chakvetadze, Kvaratskhelia, Mikautadze

Çekya: Stanek, Holes, Hranac, Krejci, Coufal, Barak, Soucek, Provod, Doudera, Chytil, Schick