Hatem Ben Arfa Kimdir? Ýþte Ben Arfa'nýn kariyeri ve golleri
ABONE OL

Fenerbahçe Hatem Ben Arfa transferinde sona çok yakýn. Diego’nun gidiþiyle 10 numara eksikliði çeken Fenerbahçe yýldýz futbolcu Hatem Ben Arfa peþinde. Hatem Ben Arfa kimdir? Hatem Ben Arfa kariyeri haberimizde. Spor basýnýna düþen haberlere göre, sarý-lacivertli yöneticiler uzun süredir peþinde olduklarý Hatem Ben Arfa ile her konuda anlaþma saðladý.  Bip Spor'un haberine göre; 10 numara bölgesine takviye yapmayý planyan yönetim, Hatem Ben Arfa için PSG'yi ikna etti. Yýldýz futbolcu artýk Sarý Lacivertliformayý giymeye çok yakýn.

Fransýz devi PSG’nin 40 milyon Euro’ya Draxler’i kadrosuna katmasýnýn ardýndan Hatem Ben Arfa ile yollarý ayýrmaya sýcak baktýðý iddia ediliyor. Bu transfer için Katar emirini devreye sokan sarý-lacivertli yöneticiler, PSG'den Ben Arfa'yý istedi. Fransýz devi, Ben Arfa'yý 6 ay için kiralamayý kabul etti. 29 yaþýndaki oyuncu da Ýstanbul'a gelmek için hazýr bekliyor.

Fenerbah%C3%A7e+Hatem+Ben+Arfa+ile+anla%C5%9Ft%C4%B1

HATEM BEN ARFA KÝMDÝR? BEN ARFA KARÝYERÝ

Hatem Ben Arfa kimdir? 29 yaþýndaki yýldýz futbolcunun geçmiþinde birçok baþarý bulunuyor. Ünlü kulüplerin formalarýný giyen Ben Arfa’nýn kariyeri bir hayli parlak. Fenerbahçe formasýyla etkili olacaðýna inanýlan Ben Arfa’nýn kariyerini sizler için derledik.

7 Mart 1987 tarihinde Fransa’nýn Clamart kentinde dünyaya gelen Hatem Ben Arfa, Tunus asýllý. Orta sahanýn on numara diye tabir edilen bölgesinde oynayan Ben Arfa, zaman zaman forvette ve sað kanatta da oynayabiliyor. Sol ayaðýný etkili kullanan yýldýz futbolcu Olympique Lyon altyapýsýnda futbol yaþantýsýna baþladý. Lyon ile profesyonel futbol yaþantýsýna baþlayan Ben Arfa bu kulüpte parladý. Lyon formasýyla 85 maça çýkan Ben Arfa 11 gol atýp 9 asist yaptý.

12 milyon Euro bonservis karþýlýðýnda Marsilya’ya transfer oldu. Marsilya’da bir dönem oynadýktan sonra Newcastle United’a kiralandý. Ýngiliz ekibi N.United sonrasýnda Ben Arfa’nýn bonservisini aldý. Ancak genç oyuncunun kariyeri Newcastle’da düþüþe geçti. Kadroda kendisine yer bulamayan Hatem Ben Arfa bir diðer Ýngiliz ekibi Hull City’e kiralandý. Hull City þansýný da deðerlendiremeyen Ben Arfa’ý Newcastle bonservissiz býrakmak zorunda kaldý. 2015 yýlýnýn yaz aylarýnda Hatem Ben Arfa ülkesinin Nice takýmýn yolunu tuttu. Burada adeta yeniden küllerinden doðan Ben Arfa 37 maçta 18 gol 6 asist yaptý ve yýldýzlaþtý. Geçtiðimiz yaz bonservissiz bir þekilde PSG’ye transfer olan Ben Arfa, burada 18 maçta 1 gol 2 asistlik bir performans sergileyebildi.

BEN ARFA’NIN KULÜPLERE GÖRE PERFORMANSI

O.Marsilya – 91 maç, 15 gol, 12 asist

Newcastle United – 86 maç, 14 gol, 16 asist

O.Lyon – 85 maç, 11 gol, 9 asist

Nice – 37 maç, 18 gol, 6 asist

PSG – 18 maç, 1 gol, 2 asist

Hull City – 9 maç, 1 asist