Ýlhan Palut: Ýniþli çýkýþlý geçiþlerimiz olsa da ligi iyi bir þekilde bitirdik
ABONE OL

Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunu 9. bitiren Çaykur Rizespor'da teknik direktör Ýlhan Palut, oyuncu geliþimi anlamýnda çok iyi bir sezon geçirdiklerini ve bazý futbolcularýna transfer teklifi geldiðini söyledi.

AA'nýn Süper Lig'de geride kalan sezonun ardýndan teknik adamlarýn deðerlendirmelerde bulunduðu dosya haberlerin bu bölümünde Ýlhan Palut'a yer verildi.

Yeni sezonda da Çaykur Rizespor'un baþýnda olacak Palut, 2023-2024 sezonunun kendileri için keyifli geçtiðini dile getirdi.

Geçen sezon uzun süre Avrupa kupalarýna katýlma yarýþý içinde olduklarýný hatýrlatan Palut, camianýn iyi dayanýþma örneði gösterdiðini, taraftarýn her þartta takýma sahip çýktýðýný aktardý.

Ýlhan Palut, Çaykur Rizespor'un 2023-2024 sezonuna her türlü dengeyi gözeterek baþladýðýný kaydederek, "Sezon yapýlanmasýnda alt ligden gelen 12 oyuncuyla devam ettik. Alt ligden gelen oyuncularýmýz ligde uzun süreler aldý. Mithat Pala, Benhur Keser, Emirhan Topçu, Halil Ýbrahim Pehlivan, Olawoyin gibi oyuncular takýmýn önemli parçalarý oldu." dedi.

Takýma sezon baþýnda 17 yeni oyuncunun katýldýðýný aktaran Palut, þöyle devam etti:

"Bunlarýn birçoðu genç oyunculardý. Bosna Hersek, Finlandiya, Macaristan ligi gibi mücadele gücü kaðýt üzerinde yüksek olmayan liglerden oyuncular aldýk. Genç ve maliyeti bize uygun oyunculardan bir takým kurduk. Sezon baþýnda takým için risk olarak deðerlendirilebilirdi. Takýmýmýzdaki çoðu oyuncunun Süper Lig tecrübesi yoktu. Transferin sonlarýna doðru Hojer ve Shelvey gibi tecrübeli oyuncularý, ligin 5. veya 6. haftasýnda aramýza kattýk. Oluþturduðumuz takým ile dönem dönem iyi gitmeyen periyotlarýmýz oldu ama genel manada oyuncular iyi bir geliþim gösterdi."

Palut, Avrupa kupalarýna katýlma yarýþýnýn camiayý heyecanlandýðýný dile getirerek, "Ligin 31. haftasýnda Avrupa potasýnda bir Çaykur Rizespor vardý. Çok uzun süre Avrupa kupalarýna katýlmayý zorladýk ama özellik Ankaragücü ve Beþiktaþ maçlarýnda son dakikada yediðimiz goller gerçekten takýmda kýrýlma yaþattý. Son 5 hafta tabiri caizse savrulduk. Ýniþli çýkýþlý geçiþlerimiz olsa da ligi iyi bir þekilde bitirdik." ifadelerini kullandý.

- "TAKIMDA 8 OYUNCUMUZ MÝLLÝ TAKIMLARINA GÝTTÝ"

Ýlhan Palut, takýmda birçok oyuncunun çok iyi geliþim gösterdiðine vurgu yaparak, þunlarý kaydetti:

"Oyuncu geliþimleri çok deðerli. Varesanovic, Emirhan Topçu, Muhammet Taha Þahin'in alt ligden gelip adaptasyonu, Benhur Keser, Mithat Pala, Olawoyin gibi oyuncularýn Süper Lig uyumu, Zeqiri ve Mocsi gibi oyuncularýn kendi ülkelerinde milli takýma gitmesi, oyuncularýn geliþimlerini anlatan parametreler. Takýmda 8 oyuncumuz milli takýmlarýna gitti. Birçoðu ilk kez milli forma altýna girdi ve bu duyguyu yaþadý. Olawoyin, Nijerya gibi zor bir milli takýmda kendine yer buldu. Oyuncu geliþimi anlamýnda çok iyi bir sezon geçirdik. Kulübümüze, bazý oyuncularla ilgili ciddi teklifler geliyor. Gönül isterdi ki son 5 haftadaki savrulmayý da yaþamayýp ligi daha iyi bir yerde bitirelim ama genel manada iyi bir sezon oldu."

Palut, Çaykur Rizespor'un sezon baþýndaki en büyük hedefinin iskelet kadroyu oluþturmak olduðunun altýný çizerek, "Çaykur Rizespor her sene yeniden bir takým yapmaya çalýþan bir kulüpken, takýma bir iskelet oturtmaya çalýþtýk ve bunu nispeten baþardýk. Transferde elbette bu yýl ihtiyaçlarýmýz var. Bunu inkar edemeyiz. Transferde yeni eklemeler yaparken, takým kalitemizi de yukarý çekmeye çalýþacaðýz. 2024-2025 sezonunda da sporseverlere keyif veren, pozitif futbol oynamaya çalýþan, iyi bir Rizespor izlettirmeye çalýþacaðýz." deðerlendirmesinde bulundu.

Transfer çalýþmalarýnýn devam ettiðini anlatan Palut, belirlenen oyuncular ile temaslarýn saðlandýðýný da sözlerine ekledi.