Ýlkin Aydýn: Hedefimiz önce Milletler Ligi, sonrasýnda olimpiyatlar
ABONE OL

Bu yaz FIVB Milletler Ligi (VNL) ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarý'nda mücadele edecek olan A Milli Kadýn Voleybol Takýmý'nýn baþarýlý oyuncularýndan Galatasaray formasý giyen Ýlkin Aydýn ile Eczacýbaþý'nda oynayan Elif Þahin, Ýhlas Haber Ajansý (ÝHA) muhabirine açýklamalarda bulundu.

ÝLKÝN AYDIN: "HEDEFÝMÝZ ÖNCE MÝLLETLER LÝGÝ, SONRASINDA OLÝMPÝYATLAR"

Antalya'da 14-19 Mayýs tarihlerinde yapýlacak olan FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) 1. hafta müsabakalarýna çok iyi hazýrlandýklarýný dile getiren Ýlkin Aydýn, "Öncesinde hedefimiz Milletler Ligi, sonrasýnda olimpiyatlar. Evet olimpiyatlar çok büyük bir turnuva, çok büyük bir hayal. Madalya istiyoruz, çok þey hissediyoruz o turnuva ile ilgili ama her sene olduðu gibi her maçý almak, her sayýyý almak istiyoruz. O yüzden yine yolumuza adým adým ilerleyeceðiz" diye konuþtu.

Milletler Ligi'ne Antalya'da iyi bir baþlangýç yapmak istediklerini aktaran Elif Þahin de, "Adým adým gitmek her zaman için daha önemli. Hem de büyüyerek performansýmýzý ortaya koymak bizim için önemli" dedi.

ÝLKÝN AYDIN: "BENÝM ADIMA BÝRAZ ZOR BÝR SEZONDU"

Voleybolda geride kalan lig sezonunu deðerlendiren Ýlkin, "Benim adýma biraz daha zor bir sezondu. Özellikle baþlarda çok ritmimizi bulamadýðýmýz bir sezon oldu. Ama takýmdaki herkes bu takýma nasýl yardým edebileceðini düþünüyordu. Ýkinci devre biraz daha toparlanmýþ bir Galatasaray vardý. Bizim de gözümüz tabii ki yükseklerde. Ama geçtiðimiz sezon için sonu hiç de fena olmadý" açýklamasýnda bulundu.

Ýlkin Aydýn, Galatasaraylý taraftarlarýn destekleriyle ilgili ise, "Tabii ki bu sevgi karþýlýklý. Bu sezon bizi gittiðimiz her yerde çok güzel desteklediler, hiç yalnýz býrakmadýlar. Ne kadar kötü yorumlar alsak da iyi yorumlar alsak da bizim için bazen çok kötü geçen maçlar da oldu ama buna raðmen bizi hiç yalnýz býrakmadýlar. Onlara bu sezon için çok teþekkür ediyorum. Yeni sezon için de hepsini daha iyi bir Galatasaray'ýn beklediðini söylemek istiyorum. Bizden vazgeçmesinler" þeklinde konuþtu.

ELÝF ÞAHÝN: "YAVAÞ YAVAÞ ÝSTEDÝÐÝMÝZÝ ELDE EDEBÝLÝYORUZ"

Elif Þahin de geride kalan lig sezonunu deðerlendirerek, "Bence çok zorlu bir sezondu. Özellikle geçen yaz çok dolu doluydu. Benim açýmdan hiç dinlenmeden yeni bir sezona girmek çok zordu. Düþüþlerimiz oldu, çýkýþlarýmýz oldu ama sezonu çok iyi bitiremesek de yavaþ yavaþ istediðimizi elde edebiliyoruz diyebilirim" dedi.