Ýngiliz taraftarlarýn hayalleri yýkýldý
ABONE OL

2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý (EURO 2024) finalinde Ýspanya'ya yenilen Ýngiltere'de taraftar, kupayý kaybetmenin üzüntüsünü yaþadý.

Ýngiltere'nin baþkenti Londra'da halk, EURO 2024 final karþýlaþmasýnýn toplu gösterildiði mekanlara akýn etti.

Maç öncesinde tezahürat ve erken kutlamalarýn yapýldýðý sokaklar, maç sýrasýnda ve sonunda sessizliðe büründü.

Ýspanya'ya karþýsýnda 1-0 geriye düþtükleri maçta 1-1'lik eþitliði yakaladýktan sonra umutlanan taraftar, ünlü "Futbol evine dönüyor" þarkýsýný toplu halde seslendirdi.

Yýldýz oyuncu Jude Bellingham'a olan sevgisini The Beatles grubunun "Hey Jude" þarkýsýyla gösteren taraftar, maçýn son dakikalarýnda Ýspanya'nýn 2-1 öne geçmesiyle hüsrana uðradý.

Maçý ve kupayý Ýspanya'nýn kazanmasýyla heyecan, yerini üzüntüye býraktý. Taraftarlar, özellikle Shoreditch bölgesinde toplu maç gösterimi yapýlan Boxpark'ý sessizce terk etti.

Taraftarlar, üzüntülerini ifade ederken, Ýngiltere milli takýmýnýn teknik direktörü Gareth Southgate'e hem tepki gösterdi hem de þükranlarýný dile getirdi.

Jamal isimli bir taraftar, Harry Kane ve Phil Foden'ýn oynatýlmasýna tepkisini göstererek, "Southgate, þövalyeliðini al ve git. Lütfen artýk Kane'i oynatmayýn." diye konuþtu.

Oliver isimli taraftar ise Cole Palmer'ýn performansýný takdir ettiðini belirterek, "(Southgate'in) kalmasýný istiyorum. Finale kadar ulaþtýk. Çeyrek finallere, yarý finallere kaldýk. Ýki final gördük. Kalmasý gerek." dedi.

"Palmer daha fazla oynamayý hak ediyor" diyen Sam isimli taraftar da Southgate'in 2026 Dünya Kupasý için göreve devam etmesi gerektiðini kaydetti.

Sam, Southgate'in EURO 2020 ve 2024'te Ýngiltere'yi finale taþýdýðýný hatýrlatarak, "Ýstediðimiz gibi gitmedi. Ýki finali de çok kolay kazanabilirdik. Ancak geri döneceðiz." ifadelerini kullandý.

Oliver ve Sam, "Futbol evine dönüyor" þarkýsýný hatýrlatarak 2026 Dünya Kupasý'ný iþaret etti.