Ýsmail Köybaþý: Göztepe, Süper Lig'de muhteþem bir þekilde ilerleyecek
ABONE OL

Göztepe'nin takým kaptaný Ýsmail Köybaþý, Süper Lig'de taraftarlarýnýn önünde oynayacaklarý ilk maçý sabýrsýzlýkla beklediðini ve Ýzmir ekibinin Süper Lig'de de baþarýlý sonuçlar alacaðýna emin olduðunu söyledi.

Ýsmail Köybaþý, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Süper Lig'e yükseldikleri için büyük mutluluk duyduklarýný belirterek, "Duygularým tarifsiz. Göztepe yeniden hak ettiði yere geldi. Ýzmir'in sesi olarak Göztepe'nin Süper Lig'de olmasý ayrýca önemli. Mükemmel bir organizasyonun, tesadüf olmadan yakalanan bir baþarýnýn içinde olduðum için de gururluyum. Taraftarýmýz önünde Süper Lig'de oynayacaðýmýz ilk maçý sabýrsýzlýkla bekliyorum." ifadelerini kullandý.

Göztepe'nin kurumsal organizasyon yapýsýyla Süper Lig'de de baþarýlý olacaðýna inandýðýnýn altýný çizen Ýsmail, "Göztepe, Süper Lig kültürü olan bir kulüp. Avrupa kültürünü de ilk deneyimlemiþ takýmlardan biri. Sorumluluðumuzun farkýndayýz. Sport Republic bünyesi altýnda, baþkanýmýz Rasmus Ankersen ve onursal baþkanýmýz Mehmet Sepil, sportif direktörümüz Ivan Mance ve üst yöneticimiz (CEO) Kerem Ertan baþta olmak üzere organizasyonun her bir üyesi üzerine düþeni yapýyor. Göztepe'nin Süper Lig'de muhteþem bir þekilde ilerleyeceðini düþünüyorum." þeklinde konuþtu.

"GÖZTEPE'NÝN BÜYÜKLÜÐÜNÜ ÝLÝKLERÝME KADAR HÝSSETTÝM"

Ýki sezondur Ýzmir ekibinin formasýný giyen ve sarý-kýrmýzýlý kulüpteki sözleþmesi uzatýlan 34 yaþýndaki oyuncu, þunlarý kaydetti:

"Süper Lig'e çýktýðýmýzda sözleþmem otomatik olarak uzayacaktý ve öyle oldu, aksi bir þeyi hiç düþünmedim. Kulübümüz de bunu duyurdu. Burasý benim ailem ve evim. Her zaman böyle gördüm. Ýlk geldiðim andan itibaren Göztepe'nin büyüklüðünü biliyordum ama geldikten sonra bunu iliklerime kadar hissettim. Deðer verdim, deðer gördüm, bunlar beni ayrýca motive ve mutlu etti. Herkese minnettarým. Bu organizasyonun içinde yer aldýðým ve olmaya devam edeceðim için çok mutlu ve gururluyum. Tarihine ve kültürüne her zaman deðer veren bir kulübün kaptanýyým. Göztepe ile ilgili çok safi duygularým var, buradaki herkesin gönülden bir þeyleri yaptýðýný görmek çok mutlu ediyor ve iþi daha anlamlý hale getiriyor."

Daha önce Süper Lig'de Gaziantepspor, Beþiktaþ, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ve Trabzonspor formalarý da giyen Ýsmail Köybaþý, yeniden Süper Lig'de mücadele edeceði için mutlu olduðunu aktararak, "Yeniden Süper Lig'e dönmek bir futbolcu olarak benim için müthiþ bir motivasyon kaynaðý. Trabzonspor ile þampiyon olduktan sonra Göztepe'ye transfer olma kararým çok kolay olmadý. Cesur bir karar aldýðýmý düþünüyorum. Aldýðým kararýn bugün bu þekilde sonuçlandýðýný görmek beni ayrýca onurlandýrýyor. Müthiþ bir fedakarlýk yapan baþta eþime ve aileme teþekkür ediyorum. Çok deneyimli arkadaþlarýmýzla burada bulunduk, çok güzel bir yolculuktu, sonu da güzel oldu." deðerlendirmesinde bulundu.

"HOCAMIZIN GELDÝÐÝ ANDA SÖYLEDÝÐÝ TEK BÝR KELÝME VARDI, DÝSÝPLÝN"

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov'un baþarýda büyük payý olduðunu vurgulayan Ýsmail Köybaþý, "Hocamýzýn geldiði anda söylediði tek bir kelime vardý, disiplin. 'Disiplin tek bir kelimedir ama bunun için çok fedakarlýk gerekir.' dedi. Kendisi takým içinde muhteþem bir disiplin saðladý, zaten disiplinli olmaya meyilli bir grup vardý ama o bunu daha disiplinli hale getirdi. Önceki takýmlarýnda þampiyonluklar yaþamýþ bir teknik adam, tecrübesini de bize çok iyi aktardý. Bu da bize baþarýlar getirdi. Hocamýza teþekkürlerimi sunmak istiyorum. Hoca-oyuncu iliþkileri çok deðerlidir. Kendine has bir iletiþim becerisi var ve bunu oyuncularýna çok iyi aktarýyor." diye konuþtu.

Göztepe ile gittikleri her deplasmanda sevgi ve saygýyla karþýlanmalarýnýn da çok deðerli olduðunu belirten deneyimli futbolcu, þu ifadeleri kullandý:

"Bu, þampiyonluk kadar deðerliydi. 'Biz büyük bir aileyiz.' dedik, bunu korumak ve geliþtirmek için çok çaba sarf ettik. Bu yolculuk sadece bu sezon baþlamadý. Trabzonspor ile þampiyonluk yaþadýktan sonra iki sezon önce buraya geldim. Yeni bir yapýlanmaydý, hiçbir þey kolay olmadý. Bu yollarýn ne kadar fedakarlýk gerektirdiðini biliyorum. Baþkanýndan çalýþan emektarlarýna kadar herkes üzerine düþeni yaptý. Herkesin emeðine saðlýk. Tek bir ses olduk. Ýçeride, dýþarýda hiç fark etmeden bizi yalnýz býrakmayan, bizimle her zaman bütünleþmiþ büyük bir taraftarýmýz var. Her zaman arkamýzda olacaklarýný bilmek bize bambaþka bir güç veriyor. Taraftarlarýmýzýn muhteþem Medcezir performansý da hala kulaklarýmda. Baþarýmýzda yalnýzca þu anki deðil, bir sene önce kadroda bulunan futbolcularýn ve hocalarýn da çok büyük emeði var. Onlarýn da her zaman kýymetini bildik. Þampiyonluk kutlumasýna o futbolcu arkadaþlarýmýz ve hocalarýmýz da davet edildi. Bu, Göztepe'ye yakýþan bir olaydý."

Elde ettikleri baþarýda bütünleþmelerinin büyük önemi olduðunu aktaran Ýsmail Köybaþý, "Baþarýmýzda kulübe katký yapan tüm teknik adamlarýn payý vardý. Kokovic, Ekrem Dað, Þakir Özkayýmoðlu hocamýz hiçbir zaman bizi býrakmadý. Öyle bir aileyiz ki Þakir hoca ayrýldýktan sonra her maçta tribünde formasýyla bizi desteklemek için yerini aldý. Bunlar Göztepe'nin nasýl bir kültürünün olduðunu gösteren inanýlmaz þeylerdi." deðerlendirmesinde bulundu.