Ýsmail Mert Fýrat: Tek hedefimiz, Ankaragücü'nü tekrar Süper Lig'e çýkartmak
ABONE OL

MKE Ankaragücü Baþkaný Ýsmail Mert Fýrat, kulübün 22 Haziran'da gerçekleþtirecek olaðan seçimli genel kurul toplantýsý öncesi Beþtepe Tesisleri'nde basýn mensuplarýna açýklamalarda bulundu. Tek isteklerinin Süper Lig'e geri dönmek olduðunu söyleyen Baþkan Fýrat, þu ifadelere yer verdi: "Bu kulübü ligde tutmak için elimizden geleni yaptýk fakat sportif baþarýyý ele edemedik. Bunun birçok gerekçesi vardýr fakat þu anda bunu düþünmüyoruz. Tek hedefimiz, Ankaragücü'nü tekrar Süper Lig'e çýkartmak için aidiyet duygusu hisseden yöneticilerimizle kollarý sývadýk. Yeni teknik direktörümüze de ilettik. Süper Lig'e çýkmaktan baþka bir planýmýz yok" dedi.

"Yönetim kurulumuz haricinde kulübe ekonomik anlamda katký gelmedi"

Açýklamalarýnýn ardýndan gazetecilerin sorularýný yanýtlayan Fýrat, Ankaragücü'ne dýþarýndan herhangi bir maddi destek olmadýðýný belirterek, "Kulübümüze hiçbir kurumdan maddi katký söz konusu olmadý. Yönetim kurulumuz haricinde kulübe ekonomik anlamda katký gelmedi. Bu noktada elimizden geleni yaptýk. Yapmaya da devam edeceðiz. Eksiklerimiz ve hatalarýmýz olabilir ama fedakarlýktan hiçbir zaman kaçmadýk, kaçmayacaðýz. Bu kulübü yarý yolda býrakmayacaðýz" dedi.

"Mevcut kadromuzda da birçok arkadaþýmýzla yola devam edeceðiz"

Yeniden baþkan seçilmesi halinde mevcut yönetimden birçok isimle yola devam edeceðini aktaran Fýrat, "Yönetim kadromuza kendisini Ankaragüçlü hisseden, aidiyet duyan ilave arkadaþlarýmýz olacak. Mevcut kadromuzda da birçok arkadaþýmýzla yola devam edeceðiz" diye konuþtu.

"Taraftarlýmýzýn çektiði acýyý biz de içimizde hissediyoruz"

Ankaragücü'nü Süper Lig'de kalýcý hale getirmek istediklerini dile getiren Fýrat, "Hocamýzýn devam etmek istediði tüm oyuncularý kulüpte tutacaðýz. Bu imkaný kendisine sunduk. Eksik bölgelerle ilgili çalýþmasýný yapacak. Transferlerimiz de olacak. Taraftarlýmýzýn çektiði acýyý biz de içimizde hissediyoruz. Bu kulübün Süper Lig'de kalýcý olmasý için de yapýsal ve finansal anlamda her türlü altyapýyý oluþturarak gidiyoruz. Kalýcý olmanýn yolu ekonomik özgürlük. Kulübümüzü bu anlamda da baðýmsýz hale getirmek için gayret ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Ankaragücü'nün toplam borcu 10 milyon avro"

Kulübün finansal durumu ile ilgili de açýklamalarda bulunan Fýrat, "Ankaragücü'nün toplam borcu 10 milyon avro. Geçen yýlki bütçemiz ise 30 milyon avro. Kulübün borçlu görünen kalemleri bizler dýþýnda kimse deðil. Biz bu kulübü hak etmediði bir yere düþürdük. Bunun da üstesinden gelmek için ekonomik anlamda hiçbir hesap gütmeden bütçeyi açacaðýz. Ne yapmamýz gerekiyorsa yapacaðýz" diye konuþtu. Geride kalan sezondaki baþarýsýzlýklarýn sorumluluðunu üzerine aldýðýný belirten Fýrat, "Bir baþarý hikayesi varsa bütün camianýn, baþarýsýzlýk ise tamamen benimdir. Bu sorumluluðu ben üstleniyorum. Federasyon ve hakemler tarafýndan çok fazla haksýzlýða uðradýk. Zamaný geldiðinde, bunlar ortaya çýktýðýnda herkes daha iyi anlayacak. Yetki ve sorumluluk verdiðimiz insanlardan baþarý bekliyoruz. Güvendik, inandýk ama sonunda bu baþarýsýzlýk olunca biz de güven kýrýlmasý yaþadýk" dedi.

"Mehmet Büyükekþi'nin ne baþarýsýný gördük ki, ne kadar güzel süreç yönetti ki, ne kadar destek olup yanýnda duralým"

TFF mevcut baþkaný Mehmet Büyükekþi'yi 18 Temmuz'daki seçimde tekrar aday olmasý durumunda desteklemeyeceklerini söyleyen Fýrat, þöyle konuþtu: "Net bir þekilde söylüyorum; Mehmet Büyükekþi'nin ne baþarýsýný gördük ki, süreci ne kadar güzel süreç yönetti ki, ne kadar destek olup yanýnda duralým. Baþýmýza gelenlerin en büyük nedenlerinden birisi de Ankaragücü'nü düþman ilan etmeleri ve cephe almalarý. Burasý 113 yýllýk bir camia. Kimsenin cephe almaya hakký olamaz. Seçimle ilgili elimizden geleni yapacaðýz. O gün de herkese cevabýmýzý vereceðiz"

"Garry Rodrigues devam edecek"

Hakkýnda ayrýlýk iddialarý çýkan Gary Rodrigues ile ilgili konuþan Fýrat, "Rodrigues devam edecek. Son yaþananlar kendisini de duygu yüklü bir hale getirdi. Bize ilettiði, takýmý bir üst lige çýkartana kadar þartlar ne olursa olsun takýmý býrakmayacaðýz. Rodrigues'in eski teknik direktörü Emre Belözoðlu ile ilgili sosyal medyadaki tepkili paylaþýmý hakkýnda da konuþan Fýrat, "Paylaþýmýna tepki göstermedim. Bunlarý polemik konusu yapmak istemiyorum. Keþke olmasaydý" diye konuþtu.