Ýspanyol gazetecileri kendine hayran býraktý! Arda Güler'i öve öve bitiremediler
ABONE OL

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin, son 4 karþýlaþma olan Real Sociedad, Cadiz ve Granada maçýnda ilk 11'de forma þansý verdiði, Alaves karþýsýnda da 62. dakikada oyuna aldýðý Arda Güler, yeteneklerini sergilemeyi sürdürüyor.

Real Sociedad karþýsýnda 29. dakikada attýðý golle takýmýna 3 puan kazandýran Arda Güler, Granada karþýsýnda takýmýnýn ikinci, Alaves karþýsýnda da Madrid temsilcisinin beþinci golünü aðlara gönderdi.

Ancelotti, Alaves maçýnýn ardýndan "Olmayacak anlarda bile goller atýyor." dediði Arda Güler, ligde 71 dakikada bir gol atma baþarýsý gösterdi.

Real Madrid'i takip eden Ýspanyol gazeteciler, Arda Güler'in geliþimini ve son zamanlardaki performansýný AA'ya deðerlendirdi.

FERNANDO SANCHEZ TAVERO: "CARLO ANCELOTTÝ, ARDA'YI ÇOK SEVÝYOR"

Diario AS Gazetesi muhabiri Fernando Sanchez Tavero, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Arda Güler'in son karþýlaþmalarda aldýðý süreden sonra taraftarlarda heyecanýn arttýðýný söyledi.

Arda Güler'in yeteneklerinin dünya standartlarýnda olduðunu belirten Tavero, taraftarlarýn Arda'yý oynarken görmek istediðini dile getirdi.

Arda'nýn ligin kalan haftalarýnda daha çok süre alacaðýný düþündüðünü ifade eden Tavero, þu deðerlendirmeyi yaptý:

"Herkes Arda'nýn bir elmas olduðunu düþünüyor. Gol atma konusunda bir yeteneði var. Arda, futbol dünyasýndaki en büyük yeteneklerden birisi. O Madrid'de oynadýðý için herkes çok memnun. Madrid taraftarlarý onu çok seviyor. Bir de not paylaþmak istiyorum; Ancelotti'nin torunlarýnýn Arda Güler formasý var. Ancelotti, Arda'yý çok seviyor. Ýtalyan teknik adamýn 'Top Arda Güler'e aþýk' sözünü söylediði zamanki gülümseme de bunu kanýtlýyor. Gelecek yýl Arda'nýn takýmda kalacaðýný düþünüyorum. Ancak Luka Modric ve Toni Kroos'a ne olacaðýný bekleyip görmek zorundayýz."

IVAN MARTÝN: "REAL MADRÝD TARAFTARI ARDA GÜLER'Ý ÝZLEMEK ÝÇÝN SABIRSIZLANIYOR"

Okdiario Gazetesi muhabiri Ivan Martin, Arda Güler'in son maçlarda beklenen performansý sergilediðini aktardý.

Arda Güler'in Real Madrid taraftarlarýnca çok sevildiðini vurgulayan Martin, "Arda'nýn çok iyi olduðundan kimse þüphe duymuyordu. Yaptýklarý bunu büyük bir þekilde kanýtlýyor. Real Madrid taraftarý Arda Güler'i izlemek için sabýrsýzlanýyor. Taraftarlar Arda Güler'in uzun yýllar Real Madrid'de forma giyeceðini düþünüyor. Luka Modric'in büyük olasýlýkla ayrýlmasýyla onun pozisyonunu almasý ve orta sahada oynayabilmesi düþünülüyor. Ancak o hücumda da yardýmcý olacaktýr." diye konuþtu.

JAVÝER RODRÝGUEZ PASCUAL: "KISA SÜREDE ÇOK GOL ATMASI DÜNYA ÇAPINDAKÝ YETENEÐÝYLE AÇIKLANABÝLÝR"

Spor sitesi Relevo'dan Javier Rodriguez Pascual da Arda Güler'in sezonun sonunda yaptýklarýyla beklentileri karþýladýðýný söyledi.

Pascual, Ýspanyol taraftarlarýn her zaman Arda'nýn yeteneklerini görmek için sabýrsýzlandýðýný belirterek, "Arda bu maçlarda yeteneklerini gösterdi. Arda'nýn hem sahada hareket etme hem de gol atma konusunda özel bir yeteneði var. Neredeyse 71 dakikada bir gol attý. Bu kadar kýsa sürede bu kadar çok gol atmasý ancak onun dünya çapýndaki yeteneðiyle açýklanabilir. Gol atmak futboldaki en zor þeydir ve Arda'da bu da var. Herkes yeteneðini biliyordu ama hiç kimse onun bu kadar etkili olacaðýný düþünmüyordu." ifadelerine yer verdi.

LUÝS QUÝNTANA: "ARDA GÜLER HER ZAMAN ÝZLEMESÝ KEYÝF VEREN ÇOK YETENEKLÝ BÝR OYUNCU"

Radyo kanalý Cadena SER'den Luis Quintana, Arda Güler'in þansýný bekleyerek akýllý davrandýðýný dile getirdi.

Arda'nýn þans geldiðinde genç yaþýnda Real Madrid formasý giymeye hazýr olduðunu gösterdiðini belirten Quintana, þunlarý kaydetti:

"Aylar sonra beklentileri karþýladýðýný düþünüyorum. Taraftarlar Arda Güler'i sahada görmek istedi. Kendisi her zaman izlemesi keyif veren çok yetenekli bir oyuncu. Real Madrid taraftarlarý bireysel yetenekleri takdir ediyor. Arda, çok az süre almasýna raðmen pek çok gol attý. Henüz 19 yaþýnda olmasý ve Real Madrid'inki gibi bir forma giymesi onun kiþiliði hakkýnda çok þey anlatýyor. Bence Real Madrid taraftarlarý her zaman onu sahada daha çok görmek istiyor. Dakika sayýsý arttýkça taraftarlar üzerindeki etkisinin de giderek arttýðýný düþünüyorum. Arda gelecek yýl kadroda yer bulacaktýr."

SERGÝO LOPEZ: "ARDA GÜLER, REAL MADRÝD TARAFTARININ ZAYIF NOKTASI"

Diario AS Gazetesi muhabiri Sergio Lopez, Arda Güler'in maçlarda gösterdiði performansla ne kadar kaliteli olduðunu hissettirdiðini söyledi.

Kadroda çok sayýda orta saha oyuncusu olduðu için Arda Güler'in az forma þansý bulduðunu vurgulayan Lopez, "Arda Güler bir de sezon baþýnda sakatlandý. Ona raðmen kendisini toparlamasýný bildi. Taraftar da sakatlýðýndan dolayý onu çok bekledi. Arda Güler, Real Madrid taraftarýnýn zayýf noktasý." dedi.

Lopez, Arda Güler'in topla iliþkisini kimse Carlo Ancelotti kadar güzel anlatamadýðýna dikkati çekerek, düþüncesini þöyle aktardý:

"Carlo Ancelotti, 'Top Arda Güler'e aþýk" dedi. Sadece tarif edilemeyecek kadar özel bir þeye sahip olan bir oyuncu için bu cümle kurulabilir. Ona güvenilirse dünya yýldýzý olabilir. Harika bir sol ayaðý var. Hatta onun da ötesinde, yaþýna uygun olmayan bir öz güveni var. Çünkü o daha 18 yaþýnda Bernabeu'nun çimlerine adým attý. Attýðý her adýmda ona hafif gibi görünen aðýr bir sýrt çantasý var. Daha da ileri gideceðini düþünüyorum."