Ýþte Edin Dzeko'nun Fenerbahçe'den alacaðý maaþ
ABONE OL

Fenerbahçe, 37 yaþýndaki Dzeko ile yýllýk 4.2 milyon Euro ve 2 yýllýk sözleþme karþýlýðýnda anlaþtý.

RAPORLAR, FENERBAHÇE'YÝ ÝKNA ETTÝ

Edin Dzeko cephesinden gelen raporlarda bir sorun olmamasý ve Bosnalý golcünün karakteri sarý lacivertli idarecileri ikna etti.

113 MÝLYONLUK LUKAKU'YU YEDEK BIRAKTI

Edin Dzeko, geçen sezon Inter'de 113 milyon euro'luk Romelu Lukaku'yu yedek býrakýp 52 resmi maçta oynadý ve 14 gol atýp 5 asist yaptý. Oyun içindeki etkisi ise çok daha büyük oldu.

ETRAFINDAKÝ OYUNCULAR KARÝYER SEZONU YAÞADI

Forvetteki partneri Lautaro Martinez, Inter kariyerinin en verimli sezonunu geçirerek 28 gol attý. Bunda Edin Dzeko'nun oyun içindeki varlýðý ve etkisi önemli oldu. Sürekli rakip savunmayla boðuþan, sýrtý dönük oynayan ve servis yapan Dzeko, Lautaro'yu sürekli besledi. Sadece Lautaro deðil, merkez orta saha olarak oynayan Nicolo Barella, Dzeko'nun servisleriyle 9 gol attý ve kariyerinin en verimli sezonunu geçirdi.

INZAGHI, DZEKO'DAN HÝÇ ÞAÞMADI

Edin Dzeko'nun istikrarlý performansýndan hiç þaþmayan Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi, hem Þampiyonlar Ligi finalinden hem de finale giden yolda Boþnak golcüyü sürekli ilk 11'de oynattý.

TAKIM ÝÇERÝSÝNDE ÇOK BÜYÜK BÝR FÝGÜR

Boþnak golcünün soyunma odasýndaki birleþtiriciliði, liderliði ve kariyeriyle tartýþýlmaz bir figür olmasý da Fenerbahçe'yi cezbetti. Teknik direktör dýþýnda oyuncular arasýnda da böylesine büyük bir lider figürü arayan Fenerbahçeli idareciler, Dzeko'da karar kýldýlar.

GAZZETTA: "INTER'ÝN TARTIÞMASIZ LÝDERÝ"

9 Ekim 2022'de La Gazzetta dello Sport'ta yer alan haberde, Edin Dzeko'nun hem saha içerisinde hem saha dýþarýsýnda Inter'in tartýþmasýz lideri olduðunu yazdý. Maç öncesi takýma motivasyon konuþmalarý yaptýðý, oyun içinde psikolojik olarak düþen arkadaþlarýna destek verdiði, hatalarý için uyardýðýnýn altý çizildi. Takým arkadaþlarýnýn da kariyerinde Wolfsburg, Manchester City ve Roma gibi kulüpler olan Dzeko'nun tecrübesine kulak verdikleri kaydedildi. Hatta bir maç içerisinde tartýþtýðý Onana'nýn bile daha sonra Dzeko'dan özür dileyip teþekkür ettiði belirtildi.

SON 5 SEZONDA 222 MAÇ!

Edin Dzeko, geçen sezon 52 maçta forma giyip 14 gol ve 5 asistle oynadý. 2021/22'de 49 maç 17 gol 10 asist, 2020/21'de 38 maç 13 gol 5 asist, 2019/20'de 43 maç 19 gol 14 asist, 2018/19'da 40 maç 14 gol 10 asist yaptý.

GEÇEN SEZON HÝÇ SAKATLANMADI

Geçen sezon hiç sakatlanmayan Edin Dzeko, son olarak 2021/22 sezonunda koronavirüse yakalandýðý için 8 gün sahalardan uzak kaldý. Öncesinde 7 Kasým - 19 Kasým 2021 tarihleri arasýnda 12 gün sakat olan Dzeko, sadece 1 maç kaçýrdý.