Ýzlanda maçý öncesi önemli açýklamalar! Vincenzo Montella'dan Arda Güler sözleri
ABONE OL

A Milli Takým Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Uluslar Ligi'nde oynanacak Ýzlanda maçý öncesi açýklamalarda bulundu

VINCENZO MONTELLA'NIN AÇIKLAMALARI;

ÝZLANDA ÝÇÝN AÇIKLAMA

"Çok iyi ve kompakt bir takým. Maçlarýný izleyince, hocanýn prensiplerinin Ýtalyan hocalarýn prensibine uygun olduðunu gördüm. Ýngiltere'yi yendiler. Saygý duyduðumuz bir takým. Tarihsel olarak bakýnca çok zorlu olduklarýný görüyoruz. Son galibiyeti 9 sene önce aldýðýmýz bir rakip."

"ÝSÝM VERMEYECEÐÝM"

Ýzlanda'da özel önlem alacaðýnýz bir oyuncu var mý?

"Sadece takým gibi oynayabilen bir takým olduðunu görüyoruz. Bazý bireysel oyuncular olsa da çok fazla göze batan bireysel oyuncular yok. Takým oyununa yatkýnlar. O yüzden isim vermeyeceðim."

"DURAN TOPLARDA VE TAÇLARDA DAHÝ TEHLÝKELÝLER"

"Duran toplarda ve taç atýþlarýnda dahi tehlikeliler. Ona göre hazýrlanmalýyýz. Son dönemlerde her rakip bu tarz organizasyonlara çalýþýyor. Biz de ona göre hazýrlýðýmýzý yapacaðýz."

"3 HAFTA SÜRE VERÝLMESÝ GEREKÝYOR"

"Geçen günler de çok konuþtuk bunlarý, bilimin getirdiði bir açýklama var. 50-60 maç arasýnda oynayan oyuncularda, normalde 3 hafta dinlenme süresi verilmesi gerekiyor. Sezon baþlamadan önce de 35-40 güne ihtiyaçlarý oluyor. Ama biliyorsunuz ki geçen gün de böyle bir fark hissedildi. Ýzlanda'nýn da fiziksel olarak daha önde olacaðýný düþünüyorum. Bu detayý baz almamýz gerekiyor. Ama bu bizim kazanmak istemediðimiz anlamýna gelmiyor. Buna göre hazýrlanýyoruz. Deðerlendirme yaparken bunu baz alýrken deðerlendirme yaparsak çok daha doðru noktalara deðinmiþ oluruz."

BARIÞ ALPER YILMAZ SÖZLERÝ

"Barýþ Alper Yýlmaz çok iyi bir turnuva geçirdi. Birçok hoca da beni arada büyük takýmlardan, þu anda eksik, aramýzda deðil. Ama hazýrlýklarýmýz ayný þekilde devam ediyor."

"ARDA, DARBEYE BAÐLI PROBLEM YAÞIYOR"

"Diðer futbolcularýmýz da hazýr. Arda darbe aldý, darbeye baðlý problem yaþýyor. Takýmla antrenman yapmasa dahi deðerlendirme süremiz var. Onu deðerlendireceðiz."

"BELKÝ TÜRK DEÐÝLÝM AMA..."

"Hocalarýn kaderi böyledir milli takýmlarda. Her maç finaldir. Ama þunu söylemek lazým, hocaya eleþtiri geldiðinde ben bunu kabul etmeye daha meyilliyim. Ama futbolculara geldiðinde anlamýyorum. Belki ben Türk deðilim ama milli duygularý en iyi þekilde yaþýyorum. Bu aidiyet hissini yaþýyorum. Futbolcularý bölmeye çalýþmamalýyýz. Dýþarýdan da birliktelik lazým. Birliktelikten güç doðar. Birliktelik lazým çünkü futbolcularýmýz bunu hak ediyor. Bunu saðlamamýz gerekiyor. Sadece içerideki birliktelik deðil, dýþarýdan da birliktelik lazým. Birlikten her zaman güç doðar ve daha güçlü oluruz. Sadece burada olan insanlara seslenmiyorum. Dýþarýdan yorum yapan insanlara da sesleniyorum. Her yerden birlikte olmamýz gerekiyor."

"BÝLEREK ÝZMÝR'Ý SEÇTÝK"

"Ýzmir'de olduðumuz için çok mutluyuz. Bilerek burayý seçtik. Yarýn sadece Ýzmir için deðil, Türkiye için çok önemli bir gün. Bu tarihi günde, güzel bir galibiyetle kutlamalara katkýda bulunmak istiyoruz."d

"ELÝMÝZDEN GELENÝ YAPACAÐIZ"

"Ýzlanda ile tarihsel sonuçlara bakýnca 13 maçta 2-3 kez galip geldik. Yarýn güzel bir gün olmasý için elimizden geleni yapacaðýz."

"HEDEFÝMÝZ A LÝGÝ'NE ÇIKMAK"

Vincenzo Montella: "Artýk yeni bir maceraya baþladýk. Hedefimiz A Ligi'ne çýkmak, önceliðimiz bu. En iyi þekilde hazýrlanacaðýz. Ne gerekiyorsa bütün duygularýmýzý, çalýþmalarýmýzý buna göre þekillendireceðiz."