Jorge Jesus: Suudi Ligi dünyada ilk beþte yer alýyor
ABONE OL

Al Hilal Teknik Direktörü Jorge Jesus, Suudi Arabistan Ligi'nin geliþimine dair Portekiz basýnýna önemli açýklamalarda bulundu.

Sezonu þampiyonlukla ve üst üste galibiyet rekoruyla tamamlayan Al Hilal'in Portekizli teknik direktörü, "Al Hilal'deki ilk dönemimde böyle bir þey olmamýþtý, Avrupa'da þu anda sahip olduðumuz kalitede büyük oyuncular yoktu. Bana göre Suudi Ligi dünyada ilk beþte yer alýyor ve yýllar geçtikçe daha fazla oyuncu gelecek" ifadelerini kullandý.

Önceki sezon Fenerbahçe'yi çalýþtýran Jorge Jesus, Al Hilal'de yaþadýðý 'futbol tarihinin üst üste maç kazanma rekorunu' ise þu ifadelerle anlattý; "Guinness kitaplarýna girme hedefi oyuncularý daha motive etti ve bu da takýmýn en büyük sýrlarýndan biriydi. Sezon baþýnda rekor hakkýnda düþünmedik, bu doðal olarak gerçekleþti. Al Hilal'in iletiþimi bizi bu üst üste 27 galibiyet bariyeri konusunda uyarmaya baþladý ve bu bizi cesaretlendirdi. Oyuncular bu fikri gerçekten benimsedi ve bu çok baþarýlý sezonun sýrlarýndan biri de buydu. Taraftarlarýn adýmý haykýrmasý bir sevgi göstergesidir, taraftarlarýn beni sevdiðini hissetmek benim için çok önemli."

Jorge Jesus yönetimindeki Al Hilal, geride kalan sezonda çýktýðý toplam 59 maçýn 50'sinden galip ayrýlmayý baþardý. Jesus ve ekibi, lig þampiyonluðunun yaný sýra Kral Kupasý'ný da müzesine götürmeyi baþardý.