Jose Mourinho'dan derbi açýklamasý! ''Bana saygýsýzlýk yapýldý''
ABONE OL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, basýn toplantýsýnda açýklamalarda bulundu.

Jose Mourinho'nun açýklamalarý þöyle:

DERBÝ SONRASI BASIN TOPLANTISINA NEDEN KATILMADI?

"Bu soru sorulduðu için mutluyum çünkü ben açýklayacaktým. 24 yýllýk kariyerimde hiçbir zaman basýn toplantýsýndan kaçmadým. Maðlubiyetten kaçmadým. Ligde oynadýðýmýz ilk maçta da söyledim bir basýn toplantýsý için 75 dakika beklemenin hiçbir mantýðý yok. Maç biter bitmez teknik direktörü tebrik edip flaþ röportaja gittim ve sonra 75 dakika bekledim. Orada bekledim, girmeyi denedim ama girmeme izin vermediler.

Deplasman takýmý teknik direktörünün daha önce basýn toplantýsýna girmesini anlýyorum ama ikimiz de ayný þehrin takýmýyýz. Rize'de ve Göztepe'de yaptýðým gibi ilk girebilirim basýn toplantýsýna ama 70-75-80 dakika bekleyemem.

Bir þaka da yapmýþtým cumartesi baþladýk pazar bitti diye. 23.55'te baþladýk basýn toplantýsýna, gece bitti.

O gün toplantýya girmememin sonuçla alakasý yok. Aslýnda saygýsýzlýk yapýldýðýný düþünen kiþi benim."

"CANIMIZI YAKAN MAÐLUBÝYET, MOTÝVASYON UNSURUNA DÖNÜÞEBÝLÝR"

"Motivasyon kýsmýyla baþlayalým. Maç kaybettiðiniz zaman acý çekersiniz. Derbi kaybettiyseniz acýnýz 3 katý olur. Acý çekmedik diyemem, bizler profesyoneliz. Bir tepki göstermemiz gerekiyor. Büyük bi galibiyet beni aya çýkarmaz büyük bir yenilgi de beni cehenneme göndermez. Bu maðlubiyetten pozitif sonuçlar çýkarmalýyýz. Bu mutsuz duygunun içinden çýkmamýz gerektiðini futbolcularýmýz biliyor. Bunun da tek yolu maç kazanmaktýr.

Derbiden sonraki gün sabah 10'da buradaydýk. Analizlerimizi yaptýk. Pazar ve dün burada idman yaptýk. Moral olarak baktýðýmýz zaman bizim canýmýzý yakan maðlubiyet bir motivasyon unsuruna dönüþebilir.

Aklýmda maç maç oyuncularý deðiþtirmek vardý. Yarýn yapacaðým þey basit bir rotasyon olmayacak. Bazý dinamikleri deðiþtirmeye çalýþacaðým. Yarýn rotasyon yapacaðýz ama dinlendirmek için deðil, sadece elimizdeki en iyi takýmý sahaya çýkarabilmemiz için."

ÝRFAN CAN KAHVECÝ KARARI

"Ýrfan Can Kahveci'nin ilk 11'de oynamasý gerektiðine katýlýyorum. Kendisi yarýn oynayacak."

"INFLUENCERLAR TARAFTARI MANÝPÜLE EDÝYOR"

"Fenerbahçe uzun yýllardýr þampiyon olamýyor. Kadro yenilendi, kendisi takýmýn baþýna geldi. Son yenilgiden sonra camiada 'acaba' sorularý var. Umutsuzluðu var mý? Taraftara mesajý var mý?"

Jose Mourinho: "Yarýþtýðýmýz tüm kulvarlarda þansýmýz var. Taraftarlar, her zaman taraftarlardýr. Biz profesyoneller taraftarlarýn fikirlerine, eleþtirilerine saygý duymalýyýz. Modern dünyada biraz sosyal medya tarafýndan manipüle ediliyor taraftarlar. Taraftarlar, influencer'ýn etkisi altýndalar. Sadece modada yoklar, futbolda da varlar. Bir düþünce yaratýyorlar. Baþarýlý ve büyük kulüplerin doðasýna aykýrý düþünceler. Dengeli ve istikrarlý olmayý etkiliyor. Bizler dengeliyiz, dengeli olmamýz gerekiyor. Ýçimizde bu denge var. Aramýzda tartýþmalarý, analizleri yapýyoruz, hatalarý, iyi þeyleri görüyoruz. Adaletsiz sonuç olduðu zaman görüyoruz. Bu anlamda dengeyi saðlamalýyýz. Bizler birlikteyiz. Ýçimizde eleþtirileri yapýyoruz. Dýþarýda olan þeyler, modern dünyada birazcýk gerçeði yansýtmayan manipülasyonlar yapýlýyor. Garip bir dünyada yaþýyoruz. Futbol güzel ama garip bir dünya. O gün maç baþladý, oynandý. O maç üzerindeki etkisi olan insanlar, evet etkisi var, hakemlerin de iyi kötü etkisi var. Maç saha içerisinde oynanýr. Maç içinde olan sonucun baþkanla, ikinci baþkanla, direktörle ilgisi yok. Tabii ki birlikte kaybettik, hep birlikte. Ayrýþtýrarak bakarsanýz dürüst olun, sorumluluk hoca ve oyuncularda. Biz oynadýk. Sahada ikinci bir takým daha var. Bazen daha iyi oynarlar, daha þanslý olabilirler, ufak anlar onlarýn lehine olabilir. Þunu da unutmayýn, karþýda bir takým daha var. Ufak detaylar belirleyici oluyor. Hakem dengeliydi, onu da tebrik ediyorum. Eleþtirilecek birileri varsa ben ve oyuncularým."

"2-3 YEDEK OYUNCU DAHA 11'DE OLACAK"

"Fenerbahçe, Avrupa Ligi ve Süper Lig'de farklý 11'lerler oynar mý?"

Jose Mourinho: "Hayýr. Ben maçý kazanabilmek için en iyi 11'imle oynayacaðým. Rakibimizi çok fazla çalýþtýk. Taktik antrenmanlarda farklý þeyler denedik. Oyuncularým özelliklerine bakacaðým. Hangi özellikleri maçý kazandýracak ona bakacaðým. Ýrfan Can Kahveci, rotasyon için oynamayacak. Kendisi çok iyi çalýþýyor. Kulübeden geldiðinde hep katký veriyor. Ýdmanlarda çok arzulu. Rakip 3'lü veya 5'li oynuyor, onun özellikleri yarýn bizim için önemli. Bana þunu sorarsanýz; son maçta kulübede olan 2-3 oyuncu daha 11'de olacak."

"DERBÝYÝ BAÞKAN OYNAMADI! SUÇU YOK"

"Derbi mücadelesi sonrasý sosyal medyada Fenerbahçeli taraftarlarýnýn bir kýsmý Sayýn Baþkan Ali Koç'un istifa etmesi adýna hashtag açtý, henüz çok erken deðil mi? Taraftara ne söylemek ister?"

Jose Mourinho: "Bu konu hakkýnda bir þey söylemek istemiyorum. Bir þey söylemeye hakkým yok. Milyonlarca taraftarý olan bu kulübün bir profesyoneliyim. Onlara saygý duymam gerekiyor. Onlarý eleþtirebilecek son kiþi benim. Söyleyebileceðim tek bir þey var; biz bir maç kaybettik, normal bir maç deðil, tepkinin de katlanarak olmasýný anlayabiliyorum. Oyuncular sahada o maçý oynuyorlar ve benim de saha kenarýnda yaptýðým iyi kötü deðiþikliklerle etkim oluyor. Bir de rakibimiz var. Maçý baþkanýmýz oynamadý. Baþkanýn görevi sahanýn çok ötesindedir. Fenerbahçe ailesi o maçý kaybetti, profesyonel manada bakarsanýz profesyonelleri suçlamak gerekir."

TARAFTARA MESAJ

Jose Mourinho: "Sorulmasý gereken þu; taraftarlar bizim için en iyi þartlarý saðlýyorlar mý? Huzuru, desteði veriyor mu? Kadýköy'e giderken bize o mutluluðu vermek istiyorlar mý? Trendleri takip edip aslýnda o huzuru, mutluluðu bizden alýp bizi bölen bir atmosfer mi yaratmak istiyorlar. Ben kendi adýma ve oyuncularým adýna konuþuyorum. Profesyoneller olarak onlara saygý duyuyoruz. Biz elimizden gelenin en iyisini her gün yapmaya çalýþacaðýz. Mümkün olduðu kadar çabuk galibiyetlere geri dönelim. Mümkün olduðu kadar çabuk demek yarýn demek."