Jose Mourinho'dan Türkiye ve Fenerbahçe sözleri: Piþman deðilim
ABONE OL

UEFA Avrupa Ligi ikinci haftasýnda yarýn deplasmanda Hollanda'nýn Twente ekibiyle karþýlaþacak Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, çok iyi bir takýma karþý oynayacaklarýný söyledi.

Müsabakanýn oynanacaðý Twente Stadý'nda düzenlenen basýn toplantýsýnda açýklamada bulunan Portekizli teknik adam, rakiplerinin güçlü yönleri olduðunu belirtti.

Takým halinde oynayan bir ekibe karþý mücadele edeceklerini dile getiren 61 yaþýndaki teknik adam, "Rakibimizin güçlü yönleri olarak takým olmalarýný söyleyebilirim. Takým halinde oynuyorlar. Bunun arkasýndaki çalýþmalarý görüyorsunuz. Ýyi savunma yapýyorlar, önde baskýda baþarýlýlar. Geri çekilip kompakt oynamayý biliyorlar. Tipik bir Hollanda takýmý gibi oynamaktan keyif alýyorlar. Kontra ataklarda da etkililer. Çok iyi bir takýma karþý oynayacaðýz. Pazar gününden beri bu maç için hazýrlanýyoruz. Taktiksel olarak neler yapmamýz gerektiðini biliyoruz." diye konuþtu.

Fenerbahçe'ye gelmekten hiç piþmanlýk duymadýðýný anlatan Mourinho, þöyle devam etti:

"Diðer çalýþtýðým kulüpleri buradan yüksek platform olarak ayýrmam. Her kulübün hedefleri vardýr. Kulübe geldiðinizde onlarýn projelerini sahiplenirsiniz. Ýspanya'yý Real Madrid ile kazanmakla Fenerbahçe ile Türkiye'de þampiyonluk yaþamak arasýnda bir fark yok. Türk futbolunda hala öðrenmeye çalýþtýðým þeyler var. Buraya gelme kararýmdan hiç piþman deðilim."

Hala 20 sene önceki baþarý açlýðýný taþýdýðýný ifade eden Mourinho, þöyle devam etti:

"20 yýl önce Porto ile Þampiyonlar Ligi kazanmýþtým ama 2 yýl önce de Roma ile Konferans Ligi kazandým. Ondan 1 yýl önce de Avrupa Ligi'ni kaybetmiþtim finalde ama nasýl kaybettiðimi daha önce söyledim. 20 sene önceki hýrslarým hala var. Fenerbahçe hýrslarý olan bir kulüp ama burada hedeflerine ulaþmak için içinde bulunduðunuz durumlar çok zor. Türk insaný ne demek istediðimi anlýyor. Ben hala ayný þeyleri hissediyorum, hala sarý kart görüyorum. Dýþ görünüþüm dýþýnda çok deðiþen bir þey yok. Fenerbahçe turnuvalarý kazanmak istiyor. Ligde iyi takýmlar var, zor þartlar var ama bu þartlarý konuþmasý gereken kiþi ben deðilim, onlar daha iyi biliyor. Avrupa Ligi'nde seviyesi yüksek takýmlar var. Ýyi ve kötü þeyler var. Ýyilerden biri Þampiyonlar Ligi'nden artýk takým gelmiyor. Takým isimlerine bakýnca zor ve potansiyelli takýmlar var. Ýlk etabý geçmeyi umuyoruz. 2. etaba geçince 3. etabý düþünmeye baþlarýz. Yeni formatý bilmiyoruz, kaç puan toplamamýz gerektiðini bilmiyoruz. 7 maç var ve bunlardan puan almamýz lazým, umarým yarýndan baþlayarak bunu yaparýz."

Mourinho, Avrupa Ligi'ni hakem kararlarýyla kaybettiðini ifade ettiði maçtaki hakemin yarýnki mücadeleye VAR hakemi olarak atanmasýna iliþkin bir soruya ise "Bunun normal bir atama olduðunu düþünüyorum. Benim için problem yok. Dürüstlüklerine inanýyorum. O gün finali yönetirken kötü günlerindeydiler. Takým, taraftarlar, teknik heyet ve futbolcular için tarihi etkileyen kararlar verdiler ama dürüstlüklerine inanýyorum. Onlar finali yönetirken kötü günlerindeydi. Tarihi etkileyen karar verdiler ama dürüstlüklerine inanýyorum, yarýn ellerinden geleni yapacaklarýný biliyorum." deðerlendirmesinde bulundu.

Hollanda takýmlarýna karþý oynamanýn zorluðuna da deðinen Mourinho, sözlerini þöyle tamamladý:

"Hollanda takýmlarýna karþý kazanýyorum, geçmiþte kazandým çünkü iyi takýmlarý çalýþtýrýyordum. Real Madrid ile Ajax'a karþý 4 kere oynamýþtým ve burada zaten kazanmanýz normal. Benimle bir ilgisi yok çünkü bunu beklersiniz. Eþleþmelerimde bir tane Ajax-Real Madrid maçý kolaydý bir de Manchester United-Ajax finali kolaydý, onun dýþýnda hepsi zordu. Yarýn da zor olacak diye düþünüyorum. Ben kazanmaktan hoþlanýyorum, kaybetmekten hoþlanmýyorum. Hollanda takýmlarý her zaman zor ve organizeler. Teknik anlamda üst düzey ve kaliteliler. Özellikle evlerinde oynadýklarýnda. Bu sene hem Twente hem AZ ile eþleþtik ve ikisiyle de deplasmanda oynayacaðýz. Bunun için 'mutlu musunuz' diye sorarsanýz hayýr deðilim."

OOSTERWOLDE: "TWENTE ÝYÝ BÝR TAKIM"

Sarý-lacivertlilerin Hollandalý savunma oyuncusu Jayden Oosterwolde, karþýlaþacaklarý Twente'nin çok iyi bir takým olduðunu ifade etti.

Ülkesine geldiði için mutlu olduðunu aktaran genç oyuncu, "Eski yuvama döndüm. Geçen yýl da dönmüþtüm, benim için güzel bir hatýra olmuþtu. Enteresan bir maç olacak. 2 takým da çok iyi. Twente, Manchester United'a karþý iyi iþ çýkardý. Biz de çok iyiyiz. Yeni bir teknik adamýmýz var ve takýmýn üzerinde önemli etkisi var. Geçen yýl da aynýsýný yapmak zorundaydým. Tabii hoþ bir duygu deðil ama artýk Fenerbahçeliyim ve burada baþarý göstermek zorundayým. Profesyonel davranmamýz gerekiyor." diye konuþtu.

Mourinho ile çalýþmanýn kendisi için onur olduðunu aktaran 23 yaþýndaki oyuncu, "Kendisi benim 3. teknik direktörüm. Kendisinin belli bir karizmasý var. Çok da baþarýlarý var. Ondan daha fazla bilgi almak demek istemiyorum ama söylediklerini daha ciddiye alýyorsunuz. Zaaflarýmýzý geliþtirmemize yardýmcý oluyor. Futbola ayrý bir bakýþ açýsý var." þeklinde görüþ beli

Türk futbolunu "deðiþik" olarak niteleyen Oosterwolde, "Sadece futbol deðil futbol dýþýnda da ülkede çok þey oluyor. Bunlara alýþmanýz, kabullenmeniz ve adapte olmanýz gerekiyor. Türkiye'den çýkarken bunu da deneyim olarak götürmeniz gerekiyor. Tüm kariyerimde sol bek oynadým ve stoperin solunda oynadým. Ýkisinde de iyi oynayabiliyorum. Hocanýn þu anda sol kanatta bana ihtiyacý var. Geçen sene defansýn solunda oynadým. Birçok Avrupa kulübü benimle ilgilendi, çok iyi bir sezon oynadýðýmý düþünüyorum." ifadelerini kullandý.

Organizasyonda ilk 8'de olmayý hedeflediklerini aktaran Oosterwolde, teknik direktör Jose Mourinho'nun çok þakacý ve futbol dýþýnda da çok iyi bir insan olduðunu da sözlerine ekledi.