Kaan Ayhan: Avusturya maçýndaki gibi savaþacaðýz
ABONE OL

A Milli Takým oyuncularýndan Kaan Ayhan, Hollanda maçý hakkýnda açýklamalarda bulundu.

TRT Spor'a açýklamalarda bulunan Kaan, "Takým olarak mücadele etmemiz gerekiyor. Hollanda saygý duymamýz gereken bir ülke. En iyi þekilde kendimizi hazýrlýyoruz. Avusturya maçýnda bireysel olarak deðil, takým olarak üstündük. Onlardan daha çok istedik. Hollanda maçýnda da bunu yaparsak baþarýlý oluruz. Kimse Türkiye ile karþýlaþma istemiyor, o hissi alýyorum. Çekya maçýndan sonra takýmý daha bir istekli gördüm. Burayý hak ederek geldik, Avusturya maçýndaki gibi savaþýp galibiyet için oynamaya çalýþacaðýz." ifadelerini kullandý.

Orta sahada daha rahat oynadýðýný söyleyen Kaan, "Orta sahadan bir oyuncuyu savunmaya çektiðinizde oyun kurma görevi ona kalýyor doðal olarak. Avusturya pres yapan bir takým olduðu için takýma öz güven vermek istedim. 'Avusturya istediði gibi bassýn' diye anlattým takýma. Ben kendimi orta saha olarak görüyorum. Vücut yapýsý olarak da orayý kendime daha uygun görüyorum. Benim de iþime geliyor aslýnda orta saha baþlayýp saða doðru geri gelmek. Bunu dünyada en iyi yapan Toni Kroos, o da orta saha baþlayýp üçlüye düþüyor geride." sözlerini sarf etti.

Avusturya maçý öncesi yaptýðý konuþmayý anlatan Kaan, "Portekiz maçýndan sonra özellikle Çekya ikinci yarýya doðru 'Þimdi turnuva baþlýyor' enerjisini aldým takýmdan. Þu anda da hem çok eðleniyoruz hem de maçlara hazýrlanýyoruz. Ýnþallah sonu yine galibiyet olur. Biraz da sabýrsýzlandýk, 1 aydýr buradayýz. Nereye kadar gidebileceðimizi bilmek istiyoruz artýk. Son maçta kaptan olarak yaptýðým konuþmada 'Kaybedebiliriz ama milletimizin istediði korkusuzluðu gösterelim' dedim. Böyle olunca kaybetsek bile milletimiz bizi alkýþlayacaktýr. Ben yaðmurda oynamayý daha çok seviyorum. Burada büyüdüðümüz için olabilir." dedi.